PC OYUNDAYKEN KAPANIYOR

BEYREK

80+
Reaksiyon skoru
12
Merhaba arkadaşlar Dün akşam fm girdiğimde ana menüde olmadı fakat maça girince ekran kartının ışığı gitti fanların ışığı yanıyordu son pc kendini yeniden başlattı sabah oynadığımda herhangi bir oyunda bir şey yoktu fakat böyle bir sıkıntı ile karşılaştım nvidia app'dan güncellemelerini tazeledim win güncellemelerini yaptım vs kasayı bile temizledim sonrasında tekrar gireyim dedim bu sefer zorlasın diye biraz gta 5 gireyim dedim ilk girdiğimde bir şey yoktu.

işlemci sıcaklığı : 75 çalışma : 70 - 80 arası

ekran kartı sıcaklığı : 60 - 70 arası çalışma : 90 - 100 arası

Sonrasında 10 dk sonra falan aynı senaryo tekrarlandı pc alalı 3 yıl falan oluyor şuan kadar bir sıkıntı yaşamadım.
Ama şöyle güç kaynağı ile alakalı bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama prizden gelen elektirik sıkıntılı olabilir akım korumalı prizde yok eskide priz biraz onunla da alakalı olabilir.
FPS kaybı vs yaşamadan direkt gidiyor ve yeniden başlıyor bilgisi olan yardımcı olabilecek olan varsa yardımlarını bekliyorum aşşağıya pc donamımı bırakıyorum

İşlemci: Intel Core i3 12100F 3.3 GHz 4.3 GHz 12MB LGA1700P
Anakart: Biostar H610MH DDR4 LGA1700P
Ekran Kartı: Palit RTX3060Ti DUAL 8GB 256Bit GDDR6(LHR)
RAM: Crucial Ballistix 16GB (2X8GB) 3000MHz RGB DDR4 CL15
Depolama M.2: Kioxia Exceria 500GB m.2 NVMe 1700/1600 Mb/s LRC10Z500GG8
Kasa/Güç Kaynağı: GameGaraj Aquarius-Mesh 650W 80+ Bronz RGB Mid. Tower Kasa

Merhaba arkadaşlar Dün akşam fm girdiğimde ana menüde olmadı fakat maça girince ekran kartının ışığı gitti fanların ışığı yanıyordu son pc kendini yeniden başlattı sabah oynadığımda herhangi bir oyunda bir şey yoktu fakat böyle bir sıkıntı ile karşılaştım nvidia app'dan güncellemelerini tazeledim win güncellemelerini yaptım vs kasayı bile temizledim sonrasında tekrar gireyim dedim bu sefer zorlasın diye biraz gta 5 gireyim dedim ilk girdiğimde bir şey yoktu.

Sonrasında 10 dk sonra falan aynı senaryo tekrarlandı pc alalı 3 yıl falan oluyor şuan kadar bir sıkıntı yaşamadım.
Ama şöyle güç kaynağı ile alakalı bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama prizden gelen elektirik sıkıntılı olabilir akım korumalı prizde yok eskide priz biraz onunla da alakalı olabilir.
FPS kaybı vs yaşamadan direkt gidiyor ve yeniden başlıyor bilgisi olan yardımcı olabilecek olan varsa yardımlarını bekliyorum aşşağıya pc donamımı bırakıyorum

Buna benzer bir problem yaşamıştım ama yeniden başlatma olmadan direkt kapanıyordu gene de deneyimimi paylaşayım. Bende ki sorun güç kaydağındaydı. İmkanın varsa başka bir psu ile deneyip öğrenebilirsin ben bu şekilde öğrenip değiştirdim.

OCCT ile "Power" testi yap, benzer şekilde PC yine reset atarsa kuvvetle muhtemel PSU sorunludur.

Pc nin güm diye kapanması genellikle voltaj düşüklüğünden oluyor herhangi bi undervolt veya oc yapmadıysan sistem stock ayarlardaysa occt indirip bi power testi yap 3 v 5v 12v kanallarının voltaj değerlerine bak hatta bizede fotosunu at bakalım tabi occt power testindede pc işi bırakmazsa.

Pc nin güm diye kapanması genellikle voltaj düşüklüğünden oluyor herhangi bi undervolt veya oc yapmadıysan sistem stock ayarlardaysa occt indirip bi power testi yap 3 v 5v 12v kanallarının voltaj değerlerine bak hatta bizede fotosunu at bakalım tabi occt power testindede pc işi bırakmazsa.
occt indirdim ilk defa yaptığım için bilmiyorum kusura bakmayın sadece power a tıklayıp testi başlat dedim 1 saatin sonunda galiba sonuçları gösterir ss sini alıp atarım arkadaşlar teşekkür ederim yardımınız için.

occt indirdim ilk defa yaptığım için bilmiyorum kusura bakmayın sadece power a tıklayıp testi başlat dedim 1 saatin sonunda galiba sonuçları gösterir ss sini alıp atarım arkadaşlar teşekkür ederim yardımınız için.
Test devam ederken orada parametler olması lazım işlemcinin voltajı sıcaklığı falan o ekranı scroll ile aşşağı kaydırın anakart mosfet sıcaklıkları ve ve voltaj değerleri olması lazım oranın fotosunu atın örnek olarak böyle gözükmesi lazım sizdede

Ekler

• IMG_2228.webp
    IMG_2228.webp
    189.5 KB · Hit: 17
Test devam ederken orada parametler olması lazım işlemcinin voltajı sıcaklığı falan o ekranı scroll ile aşşağı kaydırın anakart mosfet sıcaklıkları ve ve voltaj değerleri olması lazım oranın fotosunu atın örnek olarak böyle gözükmesi lazım sizdede
Kapanma vs olmadı ekran kartı vs diyer bölümler bu şekilde başka biryeri de atmam gerekiyor mu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

güzel bir şey söyle bana :D lkjfgmsdfg

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-05-07 233520.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-07 233520.webp
    107.1 KB · Hit: 23
  • Ekran görüntüsü 2026-05-07 233947.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-07 233947.webp
    44.6 KB · Hit: 22
  • Ekran görüntüsü 2026-05-07 234041.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-07 234041.webp
    78.6 KB · Hit: 23
Son düzenleme:
Bu testteyken ki değerlermi çünkü ekran kartı yüke girmemiş boşta çalışıyor ve w değerleri çok düşük çekilen voltajlarda aşırı az hem işlemci hem anakart bakımından ve ekran kartı yükte bile değil test yaptığınıza eminmisiniz.

Psu tam model nedir

Hocam aynı sorunu ben de daha önce 4-5 kez yaşamıştım. Benim işlemci de boştayken 55 derece civarındaydı, oyuna girince saniyeler içinde 95-96 derecelere falan çıkıyordu. Sistemi 2-3 kez test ettim ve parçaların hiçbirinde teknik olarak bir sorun gözükmedi. Sorunun işlemcinin sıcaklığından dolayı olduğu çok yüksek ihtimaldi ama yine de test etmek istedim.

En sonunda işlemcinin stok fanı yerine gidip kaliteli bir hava soğutucu ve yeni termal macunla işi çözdüm. Şimdi işlemci boştayken 32-33 derece civarında, oyuna girince de maksimum 60 derece görüyorum. Şimdiye kadar da herhangi bir yeniden başlatma sorunu da yaşamadım. Sizin sorununuz da işlemcinizin sıcaklığı gibi duruyor.

Stok fan kullanıyorsanız eğer onu kaliteli bir hava soğutucu ile değiştirin, yeni termal macun da sürdünüz mü sorun çözülür diye düşünüyorum.

Bu testteyken ki değerlermi çünkü ekran kartı yüke girmemiş boşta çalışıyor ve w değerleri çok düşük çekilen voltajlarda aşırı az hem işlemci hem anakart bakımından ve ekran kartı yükte bile değil test yaptığınıza eminmisiniz.
bunlarda çalışır vaziyette ben 1 saat bekliyim dedim ilk attığımda komple sonucu çıkarır diye ama yanlışmış galiba şuanda tam pf çalışır halde ss aldım

Psu tam model nedir
Game garaj cp650 diye geçiyor

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-05-08 014529.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-08 014529.webp
    176.4 KB · Hit: 16
  • Ekran görüntüsü 2026-05-08 014556.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-08 014556.webp
    44 KB · Hit: 16
  • Ekran görüntüsü 2026-05-08 014619.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-08 014619.webp
    124 KB · Hit: 16
az öncede mesela pc boştayken yeniden başlattı kendini lol vs girdim bir şey olmadı bir anda yeniden başlattı şimdiye kadar yoktu ama prizden kaynaklı gelen voltaj dalgalanmasından kaynaklı kendini korumaya alıyor da olabilir mi akım koruyucu priz alsam düzelir mi acaba oda var kafamda

Son düzenleme:
Kim ne derse desin bu psu dandik bir PSU gidip kaliteli bir PSU alınız %70 sorunun çözüleceğini düşünüyorum

bunlarda çalışır vaziyette ben 1 saat bekliyim dedim ilk attığımda komple sonucu çıkarır diye ama yanlışmış galiba şuanda tam pf çalışır halde ss aldım

Game garaj cp650 diye geçiyor
Dostum 12v 5v 3.3v kanallarını görmem lazım power testinde ve attığın görseller de o yok

Son düzenleme:
Geri