Çözüldü✓ Ryzen 7 9700X aldım pişman olurmuyum?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geçen Paylaşılan Corsair Nautilus 240MM Sıvı Soğutmayı Aldım Parça Parça Sistem Toplamayı Düşünüyorum Bugün de Gamin Gecesinden 11.500TL ye Ryzen 7 9700X aldım 7800X3D Almak Hep Aklımdaydı Ama Fiyat Avantajından Ötürü Bunu Aldım Sizce Pişman eder mi? Yada Keşke 7800X3D Alsaydım Dermiyim. Ayrıca Aldığım Sıvı Soğutma bu İşlemciyi 105W Modunda Çalışırken Soğutmaya Yeter mi?
Hava soğutucular bile 65 te tutabiliyo rahat yeter 9700x daha az ısınıyo bide 7800x3d yi o soğutucuyla bilmiyorum ama o da büyük ihtimal serin çalışır pişman olmazsın ama fiyat farkı çok az değiş istersen

Hava soğutucular bile 65 te tutabiliyo rahat yeter 9700x daha az ısınıyo bide 7800x3d yi o soğutucuyla bilmiyorum ama o da büyük ihtimal serin çalışır pişman olmazsın ama fiyat farkı çok az değiş istersen
Testlere baktım cs valo gibi oyunlarda bile ortalama fps de 20 30 fps fark ediyo evet %1 de fark biraz açık ama kimin umurunda günün sonunda farketmeyeceğim bir şey sonuç olarak daha güncel olması testlerde fps farklarının 5 10 arası olması ve 9700x in hem daha güncel hem daha serin çalışan hem de daha uygun fiyatlı bi işlemci olduğunu düşündüğümde kesinlikle doğru karar verdiğimi anladım kesinlikle değiştirmeyeceğim

Valorant CS falan Oynuyorum ama Testlere Baktığımda Öyle Aman Aman bi Fark Göremedim ben Şahsen Buna Rağmen 7800X3D alanların neden hala Israr ettiğini de anlamış değilim
Benchmarklarda fark çıkmaz zaten asıl fark oyun içinde canlı değerlerde oluşur x3d cache'in verdiği avantaj yüzde 1 low değerleri, anlık fightta'ki değerleri 9700x'den iyi olacak fakat üzmez yinede. Ve soğutucu yeter.

Geçen Paylaşılan Corsair Nautilus 240MM Sıvı Soğutmayı Aldım Parça Parça Sistem Toplamayı Düşünüyorum Bugün de Gamin Gecesinden 11.500TL ye Ryzen 7 9700X aldım 7800X3D Almak Hep Aklımdaydı Ama Fiyat Avantajından Ötürü Bunu Aldım Sizce Pişman eder mi? Yada Keşke 7800X3D Alsaydım Dermiyim. Ayrıca Aldığım Sıvı Soğutma bu İşlemciyi 105W Modunda Çalışırken Soğutmaya Yeter mi?
9700x ile 7800x3d arasındaki farkı anlaman güç. Ölçmek için bile spesifik senaryolara ihtiyacın var. 1080 çözünürlükte deli gibi cs atıyor olman lazım. 2k çözünürlük senaryosunda zaten mutlusun hocam.

Nasıl ki 7800x3d gereksizdir diyemiyorsak diğer yandan 9700X'i kötü gösteremeyiz. Hatta daha serin, daha verimli, üretkenlikte daha iyi, günlük kullanımda çok hızlı, oyun performansı zaten çok yüksek. Ayrıca 9700x i 105w modunda kullanmanız mantıklı değil sadece oyun oynayacaksanız. O 105w modu sadece çoklu işlem gücünü artırır, oyun tarafında bir fark göremezsiniz. Render alıyorsanız açın 105w ı. Hatta bununla ilgili tomshardware'ın makalesi var.

9700x i soğutmada zorluk yaşamazsınız. Ben 360lık radyatörle en ağır yükte 60 dereceyi geçemiyorum. Render ve oyun tarafında da denedim. Sizde 240 lık radyatörle olsun olsun 68'de kalın yani. 7800x3d niye almadım? Mimarisi yanlış tasarlandı bu işlemcinin, az biraz işlemci haberlerini takip edenler bilirler. O yüzden biraz daha sıcak çalışıyor. 9800x3d de düzeltti amd bunu.

9700x ile 7800x3d arasındaki farkı anlaman güç. Ölçmek için bile spesifik senaryolara ihtiyacın var. 1080 çözünürlükte deli gibi cs atıyor olman lazım. 2k çözünürlük senaryosunda zaten mutlusun hocam.

Nasıl ki 7800x3d gereksizdir diyemiyorsak diğer yandan 9700X'i kötü gösteremeyiz. Hatta daha serin, daha verimli, üretkenlikte daha iyi, günlük kullanımda çok hızlı, oyun performansı zaten çok yüksek. Ayrıca 9700x i 105w modunda kullanmanız mantıklı değil sadece oyun oynayacaksanız. O 105w modu sadece çoklu işlem gücünü artırır, oyun tarafında bir fark göremezsiniz. Render alıyorsanız açın 105w ı. Hatta bununla ilgili tomshardware'ın makalesi var.

9700x i soğutmada zorluk yaşamazsınız. Ben 360lık radyatörle en ağır yükte 60 dereceyi geçemiyorum. Render ve oyun tarafında da denedim. Sizde 240 lık radyatörle olsun olsun 68'de kalın yani. 7800x3d niye almadım? Mimarisi yanlış tasarlandı bu işlemcinin, az biraz işlemci haberlerini takip edenler bilirler. O yüzden biraz daha sıcak çalışıyor. 9800x3d de düzeltti amd bunu.
105W Modunun İşlemciye yada ömrüne bi zararı var mı?

olmazsın hayırlı olsun.7800x3d kullanıcıların ondan vaz gecmeme nedenı ıse 3d v cache 96 mb l3önbelleği olması

Zararı yok. Ama 240 lık soğutucumu yorup yüksek sesli fanlara tahammül ederim ve elektrik faturasında ki mikro artış umurumda değil derseniz açabilirsiniz.

Teknik olarak 65w tdp te çalışan işlemciler 88w güç çekerler max boostlama yaptığında. 105W tdp de 142w a çıkabilir tam yükte. Ama oyunlardaki senaryoda, en baba oyunda yani, 40w-80w arası seyreder 105 tdp de daha agresif boostlama yaptığından 50-90 arası seyretsin yani farazi konuşuyorum. Fps namına bir şey farketmeyecek. Ama işlemci gereksiz yere boşta bile ekstra sıcak çalışacak. Zaten amd nin bu mimarisi boşta sıcak çalışıyor, eski mimarilerine göre. Bence render yapmıyorsanız tamamen gereksiz 105w modu.

Zararı yok. Ama 240 lık soğutucumu yorup yüksek sesli fanlara tahammül ederim ve elektrik faturasında ki mikro artış umurumda değil derseniz açabilirsiniz.

Teknik olarak 65w tdp te çalışan işlemciler 88w güç çekerler max boostlama yaptığında. 105W tdp de 142w a çıkabilir tam yükte. Ama oyunlardaki senaryoda, en baba oyunda yani, 40w-80w arası seyreder 105 tdp de daha agresif boostlama yaptığından 50-90 arası seyretsin yani farazi konuşuyorum. Fps namına bir şey farketmeyecek. Ama işlemci gereksiz yere boşta bile ekstra sıcak çalışacak. Zaten amd nin bu mimarisi boşta sıcak çalışıyor, eski mimarilerine göre. Bence render yapmıyorsanız tamamen gereksiz 105w modu.
Sağol agam

Cok farketmez zaten 5090 kullanmıyorsunuz muhtemelen. Lakin fark eder etmez 7800X3D daha iyi son zamanlarda bu algıyı çözemedim o zaman 7500f alın farketmezsiniz ya

bu işlemciyi bırak 7600 bile iyiyken bu baya fena
7600 neresi iyi 1080p fps oyuncusu için berbat. cs 2 gibi fps oyunlarında 200 250 fps alıyordum droptan tut anlık 180lere fps düşmeleri canımı cok sıktı sistem driver her şey güncel format sıkıntısız 4070s ile ve 9800x3dye geçince 700 küsür görüyor. 280hz monitörün hakkını vermiş oldum 7600le 190 ı görüyordum deathmatch modunda. 1080p fps oyuncuları için x3d tam bi performans diğerleri hakkını vermiyor indirimsiz fiyatlara kesinlikle. x3d oyun işlemcisi diğer düz işlemciler render da daha ön planda x3d den şaşmayın

Sadece oyun, özellikle CS2/Valorant, yüksek Hz monitör, düşük ayarlar, 1080p oynuyorsa
Fiyat farkı çok azsa 7800X3D daha mantıklı. Çünkü ortalama FPS’ten çok 1% low / drop yememe / akıcılık tarafında avantajı olabilir.
7800x3d 96MB Ön belleği sayesinde oyunlarda gecikmeyi azalttığı için daha akıcı performans sağlar.

9700x elbette kötü bir seçim değil , soğutman ve PSU kötüyse yine alınabilecek bir seçenek.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

9700X işlemciyi muhtemelen ortalama 1000 1500tl bandında bir kule tipi kurtarabilir.
7800x3d için ortalama 2 - 3k arası alacakları kule tipi işini görür illa sıvı soğutma gerekmiyor

Son düzenleme:
Geçen Paylaşılan Corsair Nautilus 240MM Sıvı Soğutmayı Aldım Parça Parça Sistem Toplamayı Düşünüyorum Bugün de Gamin Gecesinden 11.500TL ye Ryzen 7 9700X aldım 7800X3D Almak Hep Aklımdaydı Ama Fiyat Avantajından Ötürü Bunu Aldım Sizce Pişman eder mi? Yada Keşke 7800X3D Alsaydım Dermiyim. Ayrıca Aldığım Sıvı Soğutma bu İşlemciyi 1w05W Modunda Çalışırken Soğutmaya Yeter mi

hiç bişi olmaz normalde işlemcinin fazla ısınmasına sebep olabilir ama ryzen 9000 serisi çok verimli ve serin çalışıyo üzerine sıvı soğutman var o işlemciyi 105watta hava soğutucusu bile kurtarır. yeni işlemcini istediğin gibi kullan hayırlı olsun

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri