Masaüstü Donuyor İmleç Hareket Edebiliyor?

Aynı sorun hocam, orada da aynı problemi yaşıyorum ve CMD bölümünden komut yazarak işlemlerimi halledebiliyorum.
Donanımsal bir sıkıntın var. 2 adet ram varsa tek tek takmayı dener misin ssd sağlığı ve hızları normal görünüyor.

Donanımsal bir sıkıntın var. 2 adet ram varsa tek tek takmayı dener misin ssd sağlığı ve hızları normal görünüyor.
Tek tek takmaktan kastığınız nedir hocam? Evet 2 adet dual-channel ram kullanıyorum 2x16.

Tek tek takmaktan kastığınız nedir hocam? Evet 2 adet dual-channel ram kullanıyorum 2x16.
2 ramdan birisini çıkartıp bi bak, ardından sorun devam ederse çıkardığını geri takıp diğer ram'i çıkartıp tekrar bi bak diyor hocam. Ssd düzgün gözüküyor.

2. slottaki rami çıkartın sadece biri dursun bir deneyin. Eğer sorun devam ederse takılı olanı çıkartıp diğerini takın. Bu şekilde ramlerde sorun varsa anlayabiliriz.

Seneler önce benzer bir sorun yaşamıştım. Ramler kısa sürede dolup sistemi kitliyordu. “Memory leak” deniyor. Gerçi siz format atarken bile donuyor demişsiniz (anakartan uefi ayarlarına bi bakın) ama yine de bu ihtimali de bi araştırın isterseniz.

Arkadaşlar merhaba, bilgisayarı açıyorum açtıktan sonra 2-3 dakika düzgünce çalışıyor. Ardından bir yerlere tıklayamıyorum. Gezinebiliyorum ama masaüstüne geçemiyorum, görev yöneticisine tıklayamıyorum hiçbir şeye tıklayamıyorum.

- Görev yöneticisinden ''Dosya Gezgini'' uygulamasını yeniden başlatıyorum direkt açılınca bilgisayar, ama 10-15 dakika sonra tekrardan aynı hata oluyor.
Muhtemel virüs vakası gibi görünüyor. Donanım harici tam tarama yapmak için birkaç saatinizi PC basinda geçirmenizi öneririm

Muhtemel virüs vakası gibi görünüyor. Donanım harici tam tarama yapmak için birkaç saatinizi PC basinda geçirmenizi öneririm
Güvenli modda hatta format sırasında böyle bir sorun oluyorsa. Windowsu diske yazmadan önce diski komple sildikten sonra bu sorun oluyorsa yazılımsal bir şey yok burada. En baştan olay görüntüleyiciye baksaydı belkide kernel power ile ilgili hata kodlarını görecekti.

Güvenli modda hatta format sırasında böyle bir sorun oluyorsa. Windowsu diske yazmadan önce diski komple sildikten sonra bu sorun oluyorsa yazılımsal bir şey yok burada. En baştan olay görüntüleyiciye baksaydı belkide kernel power ile ilgili hata kodlarını görecekti.

Arkadaşlar virüs olduğunu düşünmüyorum, format sırasıdna bile yaşadım. Belleklerimi söktüm tek tek denedim ve her bir ramde de aynı sorun oldu.

Arkadaşlar virüs olduğunu düşünmüyorum, format sırasıdna bile yaşadım. Belleklerimi söktüm tek tek denedim ve her bir ramde de aynı sorun oldu.
İlk başta cihazı tamamen güçten kesip anakart üzerindeki bios pilini çıkartın. Sonrasında güç tuşuna yaklaşık 20 saniye basılı tutup birkaç kere bas çek yapıp 60 saniye civarında bekleyin bios pilini tekrar takıp yeniden bir deneyin.
Hatta mümkünse bütün çevre birimlerini, kulaklık, mouse, klavye ne varsa çıkartıp birde öyle deneyin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,043
Üyeler
195,505
Son üye
MASAMUNE
Geri