Kasadan Gelen Garip Ses. (Bobin Sesini ve Fan Sesi Değil)

3ren7

80+
Reaksiyon skoru
17
Kasaya kulağımı dayadım ancak nerden geliyor anlayamıyorum çok ince bir ses. Kafayı yedirecek ilk olarak hdd den sandım çıkardım ancak ordan problem değilmiş.
Tahmininiz nedir tek tek sökmek te istemiyorum.

HDD sesine benziyor aslında. aynısını benim hdd çıkarıyor oradan biliyorum. Fan sesine de benzemiyor

Kasaya kulağımı dayadım ancak nerden geliyor anlayamıyorum çok ince bir ses. Kafayı yedirecek ilk olarak hdd den sandım çıkardım ancak ordan problem değilmiş.
Tahmininiz nedir tek tek sökmek te istemiyorum.
Ekran kartı elektrik alışveriş sesine benziyor. Bu bir akım sesi orası belli bobin sesi değil demişsiniz ama benziyor. Yeni mi başladı yoksa ilk kez mi dikkatinizi çekti?

Ekran kartı elektrik alışveriş sesine benziyor. Bu bir akım sesi orası belli bobin sesi değil demişsiniz ama benziyor. Yeni mi başladı yoksa ilk kez mi dikkatinizi çekti?
İnce gelen aradan bir sesi diyorum yük altında değilken de geliyor. Kasa yeni bu yüzden iki ay oldu ondan dolayı farkında olmamış olabilirm.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

HDD sesine benziyor aslında. aynısını benim hdd çıkarıyor oradan biliyorum. Fan sesine de benzemiyor
HDD çıkardım ses halen geliyor

İnce gelen aradan bir sesi diyorum yük altında değilken de geliyor. Kasa yeni bu yüzden iki ay oldu ondan dolayı farkında olmamış olabilirm.
Tamam pc baslattığında bile gelebilir hocam bu ses psu dalgalanması ya da ekran kartının aniden güç çekmesi ile oluşan voltaj sesi. korkulacak bir durum değil

Pompa rulmanına da benziyor sıvı soğutmanız mı yeni yoksa yalnızca psu mu değiştiniz. diğer parçalar sıkıntı çıkaracak parçalar değil.

Pompa rulmanına da benziyor sıvı soğutmanız mı yeni yoksa yalnızca psu mu değiştiniz. diğer parçalar sıkıntı çıkaracak parçalar değil.
Ekran kartı ,işlemci ,ram dışında yeni her şey. Şimdi ekran kartını söktüm taktım sonra yüke soktum tabi fanların sesi arada bastırıyor ama saat gibi cik cik ses geliyor halen. Kulağımı dayasam da yeri kestiremiyorum o nasıl oluyor o muamma.

Tamam endişe edilecek bir konu değil ekran kartınızın anakart ile olan slot iletişimi ya da psu dan gelen ekran kartına giden kablonun hafif dalgalanması ile oluşan bir ses yapabilir. gpu z programı ile kanal hızlarını kontrol edin doğru hızda calısıp calısmadığını teyit edin. bunun dışında sistem kullanırken problem cıkarmıyorsa sorun teskil etmez kulağınıza çok geliyor ve kulak tırmalıyor pc açıldıktan birkaç dakika sonra düzelmiyorsa anakart slotunuza baktırmanızı tavsiye edebilirim

Birkaç deneme yaptım çözemedim sorunu yakın zamanda çözebileceğimi sanmıyorum bu yüzden konuyu bırakalım.

Geri