Pc’Yi Oled Tv’Ye Bağlamak mı, Ps5 Pro Almak mı?

umpaX

80+
Reaksiyon skoru
9
Selamlar,
Elimde Ryzen 7 7800X3D ve RTX 5070 Ti sistemli bir PC var. Yakında 65 inç Samsung S90F OLED TV almayı planlıyorum.
Genelde işten sonra akşamları sadece sinematik / hikâyeli AAA oyunlar oynayacağım. Bu yüzden PC’yi küçültüp PS5 Pro almak mı daha mantıklı olur, yoksa mevcut sistemi TV’ye bağlayıp konsol gibi kullanmak mı, arada kaldım.
TV ile PC arasında yaklaşık 5 metrelik mesafe olacak. Buraya kaliteli bir HDMI 2.1 kablo alsam, 4K/120Hz görüntü aktarımında sorun yaşar mıyım emin olamıyorum. Gecikme, sinyal kopması, görüntü kaybı ya da HDR/VRR gibi özelliklerde problem olur mu bilemedim.
Daha önce konsol kullandığım için tak-çalıştır rahatlığını biliyorum. PC’de Steam Big Picture + gamepad ile buna yakın bir konfor alabilir miyim, ondan da emin değilim. Bir yandan da elimdeki güçlü sistemi kaybetmek istemiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Selamlar,
Elimde Ryzen 7 7800X3D ve RTX 5070 Ti sistemli bir PC var. Yakında 65 inç Samsung S90F OLED TV almayı planlıyorum.
Genelde işten sonra akşamları sadece sinematik / hikâyeli AAA oyunlar oynayacağım. Bu yüzden PC’yi küçültüp PS5 Pro almak mı daha mantıklı olur, yoksa mevcut sistemi TV’ye bağlayıp konsol gibi kullanmak mı, arada kaldım.
TV ile PC arasında yaklaşık 5 metrelik mesafe olacak. Buraya kaliteli bir HDMI 2.1 kablo alsam, 4K/120Hz görüntü aktarımında sorun yaşar mıyım emin olamıyorum. Gecikme, sinyal kopması, görüntü kaybı ya da HDR/VRR gibi özelliklerde problem olur mu bilemedim.
Daha önce konsol kullandığım için tak-çalıştır rahatlığını biliyorum. PC’de Steam Big Picture + gamepad ile buna yakın bir konfor alabilir miyim, ondan da emin değilim. Bir yandan da elimdeki güçlü sistemi kaybetmek istemiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
5 metrelik kablo alıp PC yi kullan. Oyun deneyiminde pek fark olmuyor hatta çoğu zaman PS5 Prodan iyi performans verir o PC ama her oyun Gamepad için PS gibi indir çalıştır mantığında kolayca çalışmayabiliyor, çoğu ek bir ayar gerekmeden kolu tanır ama.

Steamin sistemi çok iyi o konuda evet, konsol gibi bir arayüz sunuyor baya rahat. Oyunların genelde Steamde ise pek sorun yaşamazsın, benim her oyun farklı platformda öyle tek yerde toplama işini yapamıyorum pek 😀

Hatta ek bir öneri olarak sisteme ikincil işletim sistemi olarak SteamOS kurabilirsin öyle bir oyun kütüphanen varsa, direkt konsol deneyimi gibi olur.

5 metrelik kablo alıp PC yi kullan. Oyun deneyiminde pek fark olmuyor hatta çoğu zaman PS5 Prodan iyi performans verir o PC ama her oyun Gamepad için PS gibi indir çalıştır mantığında kolayca çalışmayabiliyor, çoğu ek bir ayar gerekmeden kolu tanır ama.

Steamin sistemi çok iyi o konuda evet, konsol gibi bir arayüz sunuyor baya rahat. Oyunların genelde Steamde ise pek sorun yaşamazsın, benim her oyun farklı platformda öyle tek yerde toplama işini yapamıyorum pek 😀

Hatta ek bir öneri olarak sisteme ikincil işletim sistemi olarak SteamOS kurabilirsin öyle bir oyun kütüphanen varsa, direkt konsol deneyimi gibi olur.
Tüm oyun kütüphanem Steam’de. İndirim dönemlerinde bayağı oyun almıştım. Elimde Microsoft’un gamepad’i var. Steam üzerinden biraz denedim, gayet sorunsuz görünüyor.

Uzun süre konsol kullanan biri olarak tak-çalıştır mantığıyla direkt oyuna girmek gerçekten çok rahat ve konforlu bir şey. Ancak dediğin gibi performans açısından PC ile konsol arasında ciddi bir fark olacak gibi görünüyor. Bir de kaliteli bir fiber optik HDMI kabloyla genel olarak PC-TV deneyiminin sorunsuz olduğu söyleniyor. Bu yüzden mevcut PC’yi TV’ye bağlayıp Steam üzerinden devam etmek şu an bana daha mantıklı geliyor. Desteğiniz için Teşekkür Ederim.

pc de ps ye göre yapılabilcek cok daha fazla sey var bence pc nizle mutlu mesut kalmanız önerimdir :)

Selamlar,
PC ile Nintendo oyunlarını, eski konsolların oyunlarını emüle ederek oynayabilirsiniz, PS'de yapamazsınız. PC ile oynayacağınız oyunlara Türkçe yama kurabilirsiniz, PS ile yapamazsınız ve geliştirici oyuna eklemediyse Türkçe oynayamazsınız. PC'de oyunları modlayabilirsiniz, PC ile farklı platformlardaki indirimleri kovalayarak daha ucuza oyun alabilirsiniz, PS Shop'ta rekabet olmadığı için oyunları genelde daha pahalıya alırsınız.(tabi bazen iyi indirimler oluyor.) Ayrıca Xbox layoutlu kollar PC'deki oyunların neredeyse hepsinde native destek sunuyor yani takıp ayar yapmadan oynuyorsunuz. 3 ay önce ben de aynı ikileme düştüm ve 9070xt sistem almayı tercih ettim.

Not: 5070ti, PS5 Pro'nun içindeki GPU'dan daha güçlü.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,089
Üyeler
196,889
Son üye
tars
Geri