Pc Toplayacağım ama Bilgim Yok

Kemachuu

80+
Reaksiyon skoru
2
Bütçe
20000
30 yaşındayım bu zamana kadar hiç alt seviye harici bilgisayarım olmadı donanımdan da pek anlamam. Şuan da elimde pek de iyi olmayan Rx 560 lı DDR 3 bir bilgisayar var. Yaklaşık 20K harcayarak bunu DDR4 3060 ve ya muadili bir kartlı sisteme upgrade yapmak istiyorum. Dediğim gibi donanımdan da pek anlamadığım için sizlere sormak istedim. 20k bütçe ile ikinci el anakart ram işlemci ve ekran kartı almak istiyorum. Nelere dikkat etmeli ve hangi ürünleri tercih etmeliyim sizlere sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar hocam. Bende bu tür konulara çok hakim değilim ama tek tavsiyem anakartı kesinlikle sıfır almanız olur.

Hocam anakart çok hassas bir parça ve sistemin temeli bi sorun çıkarsa tüm sistemi etkileyebilir çok riskli. Varsa bi yanlışım gören arkadaşlar düzeltebilirler :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

30 yaşındayım bu zamana kadar hiç alt seviye harici bilgisayarım olmadı donanımdan da pek anlamam. Şuan da elimde pek de iyi olmayan Rx 560 lı DDR 3 bir bilgisayar var. Yaklaşık 20K harcayarak bunu DDR4 3060 ve ya muadili bir kartlı sisteme upgrade yapmak istiyorum. Dediğim gibi donanımdan da pek anlamadığım için sizlere sormak istedim. 20k bütçe ile ikinci el anakart ram işlemci ve ekran kartı almak istiyorum. Nelere dikkat etmeli ve hangi ürünleri tercih etmeliyim sizlere sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.
Anakart olarak bunu önerebilirim hocam https://www.akakce.com/anakart/en-u...amd-am4-ddr4-micro-atx-fiyati,1009113253.html Ben de başta AM4 toplayacaktım sonra AM5’e geçme kararı verdim. Hatta dediğim anakartı almıştım, sonradan geri iade edip AM5 tarafına geçtim.

Son düzenleme:
Bende tam tersi ikinci el eski ama AM4 tüm işlemcilere destek veren üst seviye anakartları almanızı tavsiye ederim. Misal alttaki ürün. Geri kalan işlemci 3600/5500/5600 bunlardan birini ucuza bulursanız alın. Ram zaten 3000/3200/3600mhz en az 2x8gb şeklinde alın, 2x16gb olursa daha iyi tabi. Ekran kartı da kalan bütçeye artık ne olursa ikinci elden iyice araştırmak lazım, asıl en sakat parça bu olacak.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...-asus-rog-b350-f-atx-anakart-1315811521/detay

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,342
Üyeler
195,603
Son üye
kuzGun61
Geri