nmelokante
80+
- Reaksiyon skoru
- 3
Soğutucuyu çıkarıp anakarttaki soğutucuyla kullanılırım diyodum. Mantıksız mı olur ?Dram li üstündeki soğutucuda harici alsanız ayrı para kesinlikle değmez 1.5k için
Soğutucuyu çıkarıp anakarttaki soğutucuyla kullanılırım diyodum. Mantıksız mı olur ?Dram li üstündeki soğutucuda harici alsanız ayrı para kesinlikle değmez 1.5k için
ssd'nin kendi soğutucusunu çıkarınca garanti dışı kalıyor hocam bir de anakart soğutucusu genel bir parça ssd'ninki kendine özel oluyor daha optimal olabilirSoğutucuyu çıkarıp anakarttaki soğutucuyla kullanılırım diyodum. Mantıksız mı olur ?
Güzelce açıklamışsınız elinize sağlık hocam. Önbellek SLc olarak yonga 3d nane TLC olarak yazıyor dedim ki söylediğinizle örtüşüyorTlc hocam nand tipi slc bulamazsınız bu boyutlarda, 800gb ve katları yada 480gb katları oluyor veya 3tblik model oluyor datacenter ortamında kullanıyorlar, sonrasında mlc oluyor datacenterler için enterprise adı altında daha uzun ömürlü mlc veya tlc bellek üretip satıyorlar birde pslc gibi bellekler var onlarda tlc veya mlc bellek kullanıp slc modunda çalıştırıp 1 bit veri yazıyorlar öyle ömrü uzuyor.Yakında 5bit olan plc bellekleride piyasada yayginlasir Qlc belleklerin asıl amacı 4bit olduğu için düşük maliyetli depolama amacı icin üretiliyor sonrası en ucuz nand tlc, fiyat iyiyse qlc bellekte alınır sistem oyun için problem yapmaz
Güzelce açıklamışsınız elinize sağlık hocam. Önbellek SLc olarak yonga 3d nane TLC olarak yazıyor dedim ki söylediğinizle örtüşüyor![]()
Slc cache mantığı nand üzerinde çalışıyor hazırda bir boyut bırakıyor hocam ssd data burda kalıyor sonra mevcut belleğe yavaş yazacağı için ilk cache üzerinden duruyor, mantik o yönde önbellek dediğiGüzelce açıklamışsınız elinize sağlık hocam. Önbellek SLc olarak yonga 3d nane TLC olarak yazıyor dedim ki söylediğinizle örtüşüyor![]()
Lexar mail yolladım nand tipi sordum detaylı bilgi verirlermi bilmiyorum techpowerup tlc görünüyor forumunda bir kullanıcıda tlc olduğundan emin 1tb ve 2tb versiyonAlıntıyı görüntüle
2. olan NM790 TLC nand olsa NQ790'a da yazarlardı NQ790 QLC NAND
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
2. olan NM790 TLC nand olsa NQ790'a da yazarlardı NQ790 QLC NAND
Alıntıyı görüntüle
Slc cache mantığı nand üzerinde çalışıyor hazırda bir boyut bırakıyor hocam ssd data burda kalıyor sonra mevcut belleğe yavaş yazacağı için ilk cache üzerinden duruyor, mantik o yönde önbellek dediği
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Lexar mail yolladım nand tipi sordum detaylı bilgi verirlermi bilmiyorum techpowerup tlc görünüyor forumunda bir kullanıcıda tlc olduğundan emin 1tb ve 2tb versiyon
![]()
Lexar NQ790, what's the difference from the Lexar NM790?
I would like to know about the Lexar NQ790, I can't find anything relevant about it. I know it uses the Map1602 as the controller and Longsys... The Lexar NM790 has this same controller and is...www.techpowerup.com
Hocam ilk mesajınızı okuyunca depoloma alanından bağımsız bir slc cache alanı varmış gibi anlaşılııyor. Aslında olan 2 tb tlc hafıza bloğu var, bunun bir kısmı slc olarak kullanılıyor cachelemek için. Disk doldukça cache alanı da azalıyor doğal olarak.Kimseyle bir şey yarıştırmak değildi amacım. Aynı şeyi söylediğimizi düşünüyordum gerçekten ama yanlış anlaşıldım sanırım. Baktığımda karşıma çıkan bunlar.
![]()
Lexar NM790 SSD Review: A Pleasant Surprise
The Year of the Rabbit Brings a Svelte SSD.www.tomshardware.com
![]()
Yok hocam yarıştırmak vs değil konu öyle bilgi paylaşımı amacı ile konuşuyoruz forumda, 8500 iyi fiyattı zamlanmış artık bu fiyata pahali kalıyorKimseyle bir şey yarıştırmak değildi amacım. Aynı şeyi söylediğimizi düşünüyordum gerçekten ama yanlış anlaşıldım sanırım. Baktığımda karşıma çıkan bunlar.
![]()
Lexar NM790 SSD Review: A Pleasant Surprise
The Year of the Rabbit Brings a Svelte SSD.www.tomshardware.com
![]()
çok araştırmayı seven birisi değilim ama mantıken baktığımızda hocam sanki bu durum tüm ssd'ler için geçerli olabilir gibime geliyor haksız mıyım?Bir gün açtığında " No bootable disk detected" yazıyor ekranda. Çözümü olmuyor diski değiştirmek dışında. Okuma yazma hızları önemli değil. Ansızın gidiyor.
Bana da 8bin TL ye geldi, 500 TL de banka indirdi kampanyadan.
Aynen marka bağımsız olarak.çok araştırmayı seven birisi değilim ama mantıken baktığımızda hocam sanki bu durum tüm ssd'ler için geçerli olabilir gibime geliyor haksız mıyım?