Ryzen 7 7800x3d Rtx 5060 Ti 16 GB Sistem Tavsiyesi

Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar RYZEN 7 7800X3D RTX 5060 Tİ 16 GB bileşenli sistem kurmayı düşünüyorum,

65000-70000 bandında bir kasa oluşturacağım için 5070 beni aşıyor. 5060ti 16 gb ile 5070 arasında pek fark var mı 5060 ti beni üzer mi?

CS çoğunluklu olarak fps oyunları tercih ediyorum ekran kartı ve işlemci bütçeme göre ideal midir?

bir kaç tane örnek atacağım hocam. bunları özelleştirme kısmından işlemci 7800x3d ayarlayabilirsin ama soğutucuları da ona göre ayarlamanı öneririm. 7800x3d iyi soğutmak gerekebilir.
Buldukça ekleyeceğim
yanlış link atmışım tekrar inceliyorum

1. link ama daha sadece işlemci değişimi ile 67k ya denk geliyor :(

2. link bu malesef sadece işlemci değiştirme ile 72200 oluyor

3. link bu da malesef sadece işlemci değiştirme ile 72400 oluyor

Son düzenleme:
bir kaç tane örnek atacağım hocam. bunları özelleştirme kısmından işlemci 7800x3d ayarlayabilirsin ama soğutucuları da ona göre ayarlamanı öneririm. 7800x3d iyi soğutmak gerekebilir.
Buldukça ekleyeceğim
yanlış link atmışım tekrar inceliyorum

1. link ama daha sadece işlemci değişimi ile 67k ya denk geliyor :(

2. link bu malesef sadece işlemci değiştirme ile 72200 oluyor

3. link bu da malesef sadece işlemci değiştirme ile 72400 oluyor
Teşekkür ederim hocam, peki ekran kartımı değiştirmem mantıklı mı? 9060xt mesela

Teşekkür ederim hocam, peki ekran kartımı değiştirmem mantıklı mı? 9060xt mesela
Rica ederim hocam :) şöyle ben 9060xt 2k da kullanıyorum performans konusunda bir sorun yaşamadım işlemcim de 9700x x3d işlemcili 7800x3d bu konuda çok daha iyi olur. Genelde fps oyunları oynadığınızı söylediğiniz için framegen dlss gibi özelliklerin önemli olmadığını düşünürsek bence 9060xt de mantıklı bir tercih olabilir. Ama sizin youtubedan falan bence biraz daha incelemenizi öneririm fps performans karşılaştırması olarak. Örneğin 9060xt 16gb vs 5060 ti 16gb fps veya 7800x3d ile başka işlemcileri karşılaştırın. Ama ilk cevabımda da bahsettiğim gibi 7800x3d alınca bence 360 lık bir sıvı soğutma o işlemciye iyi gider o manada bütçenizi yönetmeniz de iyi olur.

kendim toplama şansım pek yok zamanım olmadığı için indirimleri takip edemiyorum. Aslında bilmediğimden soruyorum 9060xt fiyat olarak da daha uygun ama alınır mı alınmaz mı pek bilmiyorum sizlere sorayım dedim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Rica ederim hocam :) şöyle ben 9060xt 2k da kullanıyorum performans konusunda bir sorun yaşamadım işlemcim de 9700x x3d işlemcili 7800x3d bu konuda çok daha iyi olur. Genelde fps oyunları oynadığınızı söylediğiniz için framegen dlss gibi özelliklerin önemli olmadığını düşünürsek bence 9060xt de mantıklı bir tercih olabilir. Ama sizin youtubedan falan bence biraz daha incelemenizi öneririm fps performans karşılaştırması olarak. Örneğin 9060xt 16gb vs 5060 ti 16gb fps veya 7800x3d ile başka işlemcileri karşılaştırın. Ama ilk cevabımda da bahsettiğim gibi 7800x3d alınca bence 360 lık bir sıvı soğutma o işlemciye iyi gider o manada bütçenizi yönetmeniz de iyi olur.
Hocam işlemciyi kesin olarak 7800x3d alacağım, fps oyunları oynuyorum ve genel olarak 1080p oynayacağım 2kya çıkmayı düşünmüyorum.

9060xt kullanıp oynuyorsan cs2 pubg bf gibi oyunlarda kaç fps alıyorsun paylaşabilir misin?

sistemin fiyatı pahalı ama 9 taksit avantajı var yani farklı bir sistemi vadeli almaktansa bunu tercih edebilirsiniz daha ucuza gelir ama nakit paranız varsa bu sistemi almak çok da mantıklı olmaz gibi

bütçenizi aştığının farkındayım ama 9 taksit ile alacağınız için bence fazladan olan 6k yı rahatlıkla ödersiniz
veya da sistemde zaten 16x2 ram var ramlerden birini 2.elde 7-8k ya satabiliyorsunuz zaten

elinize para geçtiği gibi de psu yu değiştirirsiniz

sistemin fiyatı pahalı ama 9 taksit avantajı var yani farklı bir sistemi vadeli almaktansa bunu tercih edebilirsiniz daha ucuza gelir ama nakit paranız varsa bu sistemi almak çok da mantıklı olmaz gibi

bütçenizi aştığının farkındayım ama 9 taksit ile alacağınız için bence fazladan olan 6k yı rahatlıkla ödersiniz
veya da sistemde zaten 16x2 ram var ramlerden birini 2.elde 7-8k ya satabiliyorsunuz zaten

elinize para geçtiği gibi de psu yu değiştirirsiniz
Hocam fazla taksitli yapmayı düşünmüyorum,

65000 Nakit harcayacağım, maksimum 67-68 e çıkıp 2 taksit ödeme planım var bu sistem biraz aşıyor bütçemi, bu sistemin 16gb ramli hali gaming gecelerinde 62-63 bandına düşme ihtimali var mıdır?

Hocam fazla taksitli yapmayı düşünmüyorum,

65000 Nakit harcayacağım, maksimum 67-68 e çıkıp 2 taksit ödeme planım var bu sistem biraz aşıyor bütçemi, bu sistemin 16gb ramli hali gaming gecelerinde 62-63 bandına düşme ihtimali var mıdır?
hocam onu kimse bilemez, şansa bağlı

bu attığım sistemi satın aldığınızda 2.elde ram lerden birini 7k ya satın zaten sistem toplamda 69k ya falan denk gelmiş olacak hemde ödeme açısından çok daha rahat olacak, ayrıca son taksitlere doğru yeni yıla geçeceğimiz için para enflasyona da yenik düşecek yani aslında çok daha ucuza almış olacaksınız ama siz bilirsiniz hocam

Geri