Rx 6900 Xt Ekran Kartı ve Ryzen 5 5600x İşlemci Alıcam Ram ve Anakart Önerisi

ddr5 harbi o kadar var mı ya böyle fiyat baya uçuyor. dediğim gibi ilk başta idarelik 1x16gb takılıp sonrasında 2x16 ya çevirsem kaç tutar mesela? kasa, güç kaynağı, soğutucu ve depolama dahiliyle
Yani daha demin saydıklarım ve 16GB RAM'i anakart harici ikinci elde temiz bularak 32.000₺'ye kapatıyorsun. Kalanıyla rahat rahat istediğin kasayı soğutucuyu ve 1TB SSD'ni alırsın. 43.000-44.000₺ falan olur.

11 civarına 16 bulunuyor anakart 4700 işlemciyide 4500 ile 5000 arasına kapatabilirsin 20 civarı gidecektir onlara
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

0 dan sistem dizeceksen sana ortalama bir şeyler dizeyim bekle
şöyle diyeyim zaten sistemim var ama nerdeyse 2 sene önce annemler trendyoldan aldığından ryzen 5500 / b450 / rx 560 / 16gb ram bir kasam var perfomansını anlatmama gerek yoktur heralde bu yüzden de yükseltmek istiyorum komple tüm setupu. monitörü, klavyeyi ve mouseu anneme aldırıcam o yüzden bana sadece kasa kalıyor

Yani daha demin saydıklarım ve 16GB RAM'i anakart harici ikinci elde temiz bularak 32.000₺'ye kapatıyorsun. Kalanıyla rahat rahat istediğin kasayı soğutucuyu ve 1TB SSD'ni alırsın. 43.000-44.000₺ falan olur.
o zaman iyi ya zaten ben kendim o kadar tutacağını bekliyordum sonrasından da 2x16gb a geçersem indirim koşturup bence her şey okey

11 civarına 16 bulunuyor anakart 4700 işlemciyide 4500 ile 5000 arasına kapatabilirsin 20 civarı gidecektir onlara

0 dan sistem dizeceksen sana ortalama bir şeyler dizeyim bekle
Elle toplaya toplaya +40.000₺ civarlarına geldik aslında. Biraz daha zorlasak direkt indirimli sistem de gelebilir. Fakat onlarda da ya kasa ya güç kaynağı ya SSD falan illaki bir şey berbat bir model oluyor :D Elle daha mantıklı sanırım.

ddr5 harbi o kadar var mı ya böyle fiyat baya uçuyor. dediğim gibi ilk başta idarelik 1x16gb takılıp sonrasında 2x16 ya çevirsem kaç tutar mesela? kasa, güç kaynağı, soğutucu ve depolama dahiliyle
soğutucu kuponla 900 bandına düşüyor eline ilk para geçtiğinde power değişmen lazım ama üste para kalıyorsa powerde alırız alınca elindekini direk ilana düşersin

Elle toplaya toplaya +40.000₺ civarlarına geldik aslında. Biraz daha zorlasak direkt indirimli sistem de gelebilir.
zaten bu donanım arşivin ytb videosunda da gördüm 30k lık ram 7k ya falan düşmüş o yüzden olabildiğince indirim koşturmayı düşünüyorum

Elle toplaya toplaya +40.000₺ civarlarına geldik aslında. Biraz daha zorlasak direkt indirimli sistem de gelebilir.
vatandaki 9060xt sistem iyiydi muadili var fakat 56 fiyatı aslında eldeki sistemi 12-13 bandına çıkartıp 43 e direk 0 sistem alınabilir 9 taksitte vardı o sistemde 32 ram 7500f 9060xt vardı

vatandaki 9060xt sistem iyiydi muadili var fakat 56 fiyatı aslında eldeki sistemi 12-13 bandına çıkartıp 43 e direk 0 sistem alınabilir 9 taksitte vardı o sistemde 32 ram 7500f 9060xt vardı
attığım ilandaki parçalarla ortalama minvalde fiyat 36 civarı tutuyor

attığım ilandaki parçalarla ortalama minvalde fiyat 36 civarı tutuyor
Attığın ilanların hepsi param güvendeye tamam derse baya makul bu arada. İndirimli sistem denk gelse bile anca 43-44 lira olurdu.

Attığın ilanların hepsi param güvendeye tamam derse baya makul bu arada. İndirimli sistem denk gelse bile anca 43-44 lira olurdu.
biraz anlaşmaya bağlı anlaşılmazsa da 300-500 arası farklarla muadilleri var yine onlar okeylerse fiyat 37-38 arası kapanacaktır diye tahmin ediyorum sistemde sorunsuz uyumlu sistem iyi oldu hatta ben bile ekran kartını düşündüm bundaki 6800ü değişsem mi diye

biraz anlaşmaya bağlı anlaşılmazsa da 300-500 arası farklarla muadilleri var yine onlar okeylerse fiyat 37-38 arası kapanacaktır diye tahmin ediyorum sistemde sorunsuz uyumlu sistem iyi oldu hatta ben bile ekran kartını düşündüm bundaki 6800ü değişsem mi diye
Normalde ben de kendim sistem dizecektim yaza doğru ama RAM harici sıfır düşünüyordum. Senin attıklarndan sonra gereksiz gibi gelmeye başladı :D

kral dediklerini topladım 38-39k yapıyor powerı değiştirmem gerek nerden niye ki? yetmez mi 750
Yeter ama sıkıntı Rampage oluşu. Ben 5 yıldır falan o kasadaki Rampage güç kaynağını kullanıyorum bir sıkıntısı olmadı ama genel olarak sıkıntı yaşayan fazla. Bir de ben 5600X + 3070 ile kullanıyorum. 3070 yerine 4070/5070 gibi bir şey taksam sıkıntı olabilir.

Hocam 6900xt 5600x kullanıyorum sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin ve kendi düşüncem olarak arkadaşlar 15 k ya ekran kartını bulursun demiş ama bulman zor arkadaşın attığı bilgisayarcının ürünleri mining ki piyasada uyguna giden her marka model kart ekmeği yenmiş oluyor uzun vakit kullanıcaksan biraz ince eleyip sık dokumalısın

Psu olarakda hem ileriye dönüklük hemde kalite bakımından enermax 1000w tercih etmelisin ben kendi sistemimdede onu kullanıyorum forumdafa incelemem var

rampage psular kesinlikle tercih edilmemeli

Geri