Thermaltake Toughpower Gt 1000w 80+ Gold Psu 5999 Tl Alınır mı?

Eroxx

80+
Reaksiyon skoru
9

Beyler selamlar,
bu aralar bir psu ihtiyacım vardı, az önce itopyada gezinirken gördüm. akakçede şu anki fiyatı 9549 tl, şimdiye kadarki en düşük fiyatı da 7770 tl,
rtx 5080 ekran kartım var 9950x işlemci düşünüyorum, herhangi bir sorun yaratır mı? ayrıca kasa olarakta lianli lancool 217 düşünüyorum uyumluluk konusunda herhangi bir sorun yaşar mıyım?
bu fiyat bandında önerebileceğiniz başka bir model varsa paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:
@yusuf7878 hocam senin görüşünü de merak ediyorum, forumdaki bir çok psu konusunda mesajlarını gördüm, bu konuda bayağı bilgilisin, yardımcı olursan mutlu olurum.

Beyler fiyatı artmış 6299 olmuş alınır mı sizce? Yardımcı olabilecek yok mu?

ben de aldım şimdi dayı, 6300e. ne enermaxı ne bilmem nesi, akakçede fiyat grafiğine bakmışssın bir yılın en düşük fiyatına almışssın boşver al gitsin 5 yıl garanti TT kalite ve güvencesi

Beyler selamlar,
bu aralar bir psu ihtiyacım vardı, az önce itopyada gezinirken gördüm. akakçede şu anki fiyatı 9549 tl, şimdiye kadarki en düşük fiyatı da 7770 tl,
rtx 5080 ekran kartım var 9950x işlemci düşünüyorum, herhangi bir sorun yaratır mı? ayrıca kasa olarakta lianli lancool 217 düşünüyorum uyumluluk konusunda herhangi bir sorun yaşar mıyım?
bu fiyat bandında önerebileceğiniz başka bir model varsa paylaşırsanız sevinirim.
Alınır hocam. Aksilik olmazsa seni emekli eder.

Eyvallah beyler, aldım ben de enermaxtan daha fazla güven verdi, hem port sayısı da daha fazla tt kalitesi de iyi daha önce memnun kalmıştım. @RzZzA sana da hayırlı olsun kanka

Eyvallah beyler, aldım ben de enermaxtan daha fazla güven verdi, hem port sayısı da daha fazla tt kalitesi de iyi daha önce memnun kalmıştım. @RzZzA sana da hayırlı olsun kanka
eyvallah kanka ama beni şu durum şüpheye düşürdü

Enermax Revolution III ERV1000G-AHG-MAC 1000 W Power Supply nerenin markası ve ne tip kapasitör kullanıyor
Enermax, 1990 yılında kurulmuş Tayvan merkezli bir bilgisayar bileşenleri markasıdır. İncelediğiniz Revolution III 1000W (ERV1000G-AHG-MAC) modelinde ise %100 Japon kapasitörler yer alır. Detaylar Enermax Resmi Web Sitesi üzerinde de doğrulanmıştır.
www.gaming.gen.tr +3

🛠️ Teknik Kapasitör Detayları
  • Kapasitör Markaları: Amazon Ürün Sayfası uyarınca Rubycon, Nippon Chemi-Con ve Nichicon.
  • Kapasitör Sınıfı: %100 endüstriyel kalite bileşenler.
  • Sıcaklık Dayanımı: 105°C yüksek sıcaklık sınırı.
  • Elektriksel Yapı: Ultra düşük ESR özellikleri.
  • Performans: Gelişmiş elektriksel dalgalanma bastırma yeteneği.
  • Güvenilirlik: Kararlı ve uzun ömürlü akım.
    www.amazon.com +2
📐 Güç Kaynağının Genel Özellikleri
  • Sertifika: 80 Plus Gold verimlilik.
  • Standart: Intel ATX 3.1 uyumluluğu.
  • Ekran Kartı: PCIe 5.1 yeni nesil arayüzü.
  • Kablolama: Tam modüler mesh kaplama kablolar.
  • Soğutma: 120 mm FDB sessiz fan.
    www.enermax.com +1
Bu güç kaynağını hangi ekran kartı ve işlemci modeliyle birlikte kullanmayı planlıyorsunuz? Bileşenlerinizin toplam güç tüketimini hesaplayarak bu ürünün sisteminize uygunluğunu kontrol edebilirim.
5 site
  • Enermax REVOLUTION III 1000W 80+ Gold PCIe 5.1 Full ...
    30 Nis 2026 — Enermax REVOLUTION III 1000W 80+ Gold PCIe 5.1 Full Modüler ATX 3.1 Güç Kaynağı (ERV1000G-AHG-MAC) – 2 Yıl Birebir Değişim Garanti...
    www.gaming.gen.tr
  • REVOLUTION III 1000 Watt 80 PLUS Gold Fully Modular ATX ...
    100% JAPANESE CAPACITORS. REVOLUTION III 1000W power supply incorporates 100% industrial-grade Japanese capacitors with high-quali...
    www.enermax.com
  • ENERMAX Revolution III 1000 - Fully Modular PC Power Supply
    ATX 3.1 Certified — Built for High-Performance Systems. Engineered to handle up to 200% power excursion and near-instant power-on ...
    www.amazon.com
Tümünü göster

peki aynı şekilde thermaltake toughpower GT 1000w için de aynı analizi yapıp enermax ile karşılaştırır mısın
Thermaltake, 1999 yılında kurulmuş Tayvan menşeili bir markadır. Toughpower GT 1000W modelinde Japon malı ana kapasitör kullanılır. Diğer ikincil kapasitörlerde ise maliyet odaklı alternatif üreticiler tercih edilmiştir.
www.amazon.com +2

Detaylara Thermaltake Resmi Web Sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Ürünün pazar detaylarını ise Amazon Ürün Sayfası doğrulamaktadır.
www.thermaltake.com +1

📊 Güç Kaynağı Karşılaştırması
Marka MenşeiTayvan (1990)Tayvan (1999)
Kapasitör Yapısı%100 Japon (Rubycon/Nichicon)Sadece Ana Kapasitör Japon
Garanti Süresi10 Yıl5 Yıl
Kablo TasarımıÖrgülü kılıf (Sleeved)Düz siyah (Flat)
Gövde Derinliği150 mm140 mm
Sertifikasyon80+ Gold / ATX 3.1 / PCIe 5.180+ Gold / ATX 3.1 / PCIe 5.1
[th]
Özellik​
[/th][th]
Enermax Revolution III 1000W​
[/th][th]
Thermaltake Toughpower GT 1000W​
[/th]​
📌 Donanım Analizi ve Seçim Kriterleri
  • Uzun Ömür: Enermax bileşen kalitesiyle öne çıkar.
  • Bütçe: Thermaltake daha ekonomik bir seçenektir.
  • Kasa Uyumu: Thermaltake dar alanlara kolayca sığar.
  • Güvence: Enermax daha uzun koruma süresi sağlar.
    www.amazon.com +2
Sisteminizde kullanacağınız kasa modelini ve hedef bütçenizi belirtirseniz, hangi güç kaynağının size daha uygun olduğunu netleştirebilirim.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ENERMAX'IN garantisi hem 10 yıl hem tüm kapasitörler japon. ben bi enermaxa kaymaddım değil. ama bizim ülkemizde 10 yıl garantisi geçerli mi distribütörü kim onu bilmiyorum

Yeni kasa aldım fazeon içinde 850w lık geliyor gen5 modüler karasız kaldım kasa içinde gelenemi kullansam yoksa marka mı alsam

AGALAR YAPAY ZEKANIN KARŞILAŞTIRMASI ORTADA BEN İPTA EDİP ENERMAXA KAYMAM YÜKSEK OLASI :d

Aga geçen biri forumda eski enermax ile şimdiki enermax arasında fark var diyordu, enermax kendini kanıtlamış bir marka ama yeni ürüleri eskisi kadar sağlam değil galiba

Enermax eskiden Seasonic gibi dev psu üreticisiydi. Hatta diğer markalara da üretim yaparlardı. Bildiğim kadarıyla fabrikalarını kapatıp rebranding tipi üretim yaptırıyorlar. Yani 2000 lerde ki enermaxsa gözü kapalı al abi dönemi bitti. Ama yine de kalitelidir powerları Msi ve Gigabyte yaklaşamaz yanlarına.

valla ben TT iptal edip enermax sipraiş geçtim. üstelik türk telekom kampanyası ile idefixten 5579 tl ye 6 taksit aldım. almak isteyenlerin bilgisine

@yusuf7878 hocam senin görüşünü de merak ediyorum, forumdaki bir çok psu konusunda mesajlarını gördüm, bu konuda bayağı bilgilisin, yardımcı olursan mutlu olurum.
1779253976692.webp

1779253987156.webp

Alınası değil. Neredeyse tüm her yerden kısmalar mevcut. Tüm kapasitörler Çin menşeii'li. Mosfet tarzı bileşenlerden de kısmalar mevcut. Bu kadar pahalı bir ünitede FDB fan olması lazımken sleeve bearing var. Ki en kötü fan türü. Üreticisi XinWeiYe ve platformu XWY. Biraz Noname sayılabilir üreticisi. Ki zaten platform Sanr SM-Z'den alınma. Raijintek Cratos bile daha alınası.

eyvallah kanka ama beni şu durum şüpheye düşürdü

Enermax Revolution III ERV1000G-AHG-MAC 1000 W Power Supply nerenin markası ve ne tip kapasitör kullanıyor
Enermax, 1990 yılında kurulmuş Tayvan merkezli bir bilgisayar bileşenleri markasıdır. İncelediğiniz Revolution III 1000W (ERV1000G-AHG-MAC) modelinde ise %100 Japon kapasitörler yer alır. Detaylar Enermax Resmi Web Sitesi üzerinde de doğrulanmıştır.

www.gaming.gen.tr +3
🛠️ Teknik Kapasitör Detayları

• Kapasitör Markaları: Amazon Ürün Sayfası uyarınca Rubycon, Nippon Chemi-Con ve Nichicon.
  • Kapasitör Sınıfı: %100 endüstriyel kalite bileşenler.
  • Sıcaklık Dayanımı: 105°C yüksek sıcaklık sınırı.
  • Elektriksel Yapı: Ultra düşük ESR özellikleri.
  • Performans: Gelişmiş elektriksel dalgalanma bastırma yeteneği.
  • Güvenilirlik: Kararlı ve uzun ömürlü akım.
    www.amazon.com +2
📐 Güç Kaynağının Genel Özellikleri

• Sertifika: 80 Plus Gold verimlilik.
  • Standart: Intel ATX 3.1 uyumluluğu.
  • Ekran Kartı: PCIe 5.1 yeni nesil arayüzü.
  • Kablolama: Tam modüler mesh kaplama kablolar.
  • Soğutma: 120 mm FDB sessiz fan.
    www.enermax.com +1
Bu güç kaynağını hangi ekran kartı ve işlemci modeliyle birlikte kullanmayı planlıyorsunuz? Bileşenlerinizin toplam güç tüketimini hesaplayarak bu ürünün sisteminize uygunluğunu kontrol edebilirim.
5 site

• Enermax REVOLUTION III 1000W 80+ Gold PCIe 5.1 Full ...
    30 Nis 2026 — Enermax REVOLUTION III 1000W 80+ Gold PCIe 5.1 Full Modüler ATX 3.1 Güç Kaynağı (ERV1000G-AHG-MAC) – 2 Yıl Birebir Değişim Garanti...
    www.gaming.gen.tr
  • REVOLUTION III 1000 Watt 80 PLUS Gold Fully Modular ATX ...
    100% JAPANESE CAPACITORS. REVOLUTION III 1000W power supply incorporates 100% industrial-grade Japanese capacitors with high-quali...
    www.enermax.com
  • ENERMAX Revolution III 1000 - Fully Modular PC Power Supply
    ATX 3.1 Certified — Built for High-Performance Systems. Engineered to handle up to 200% power excursion and near-instant power-on ...
    www.amazon.com
Tümünü göster
peki aynı şekilde thermaltake toughpower GT 1000w için de aynı analizi yapıp enermax ile karşılaştırır mısın
Thermaltake, 1999 yılında kurulmuş Tayvan menşeili bir markadır. Toughpower GT 1000W modelinde Japon malı ana kapasitör kullanılır. Diğer ikincil kapasitörlerde ise maliyet odaklı alternatif üreticiler tercih edilmiştir.
www.amazon.com +2

Detaylara Thermaltake Resmi Web Sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Ürünün pazar detaylarını ise Amazon Ürün Sayfası doğrulamaktadır.
www.thermaltake.com +1
📊 Güç Kaynağı Karşılaştırması

Marka MenşeiTayvan (1990)Tayvan (1999)
Kapasitör Yapısı%100 Japon (Rubycon/Nichicon)Sadece Ana Kapasitör Japon
Garanti Süresi10 Yıl5 Yıl
Kablo TasarımıÖrgülü kılıf (Sleeved)Düz siyah (Flat)
Gövde Derinliği150 mm140 mm
Sertifikasyon80+ Gold / ATX 3.1 / PCIe 5.180+ Gold / ATX 3.1 / PCIe 5.1

[th]
Özellik

[/th][th]
Enermax Revolution III 1000W

[/th][th]
Thermaltake Toughpower GT 1000W

[/th]​

📌 Donanım Analizi ve Seçim Kriterleri

• Uzun Ömür: Enermax bileşen kalitesiyle öne çıkar.
  • Bütçe: Thermaltake daha ekonomik bir seçenektir.
  • Kasa Uyumu: Thermaltake dar alanlara kolayca sığar.
  • Güvence: Enermax daha uzun koruma süresi sağlar.
    www.amazon.com +2
Sisteminizde kullanacağınız kasa modelini ve hedef bütçenizi belirtirseniz, hangi güç kaynağının size daha uygun olduğunu netleştirebilirim.

ENERMAX'IN garantisi hem 10 yıl hem tüm kapasitörler japon. ben bi enermaxa kaymaddım değil. ama bizim ülkemizde 10 yıl garantisi geçerli mi distribütörü kim onu bilmiyorum
Yapay zeka bir yerlerinden sallamış yine. Thermaltake'in bulk kapasitörü japon değil. CapXon yani Çin menşei'li. (Revizyona göre değişir elbette ama inelemelerde herpsinde CapXon kullanılmış.) Ki bu marka eskiden beri C(r)apXon diye dalga geçilir kalitesi kötü diye.

ENERMAX'ın 10 yıl garantiside yok. ENERMAX Revolution III serisine avrupa için 7 yıl, öbür yerler için 5 yıl veriyor.

1779258081116.webp

Geri