Bayram Tatil Süreci (Trafik Yoğunluğu)

Peki sizce bayram trafiğinin en yoğun olduğu zaman hangisi?

• Oy kullanan toplam üye
    9
Reaksiyon skoru
68
İstanbul gibi milyonlarca insanın yaşadığı büyük şehirlerde bayram dönemleri artık sadece bir tatil değil, aynı zamanda ciddi bir ulaşım sınavına dönüşüyor. Özellikle uzun bayram tatillerinde şehirden çıkış yapan araç sayısı adeta rekor seviyelere ulaşıyor.

Kimi zaman tatilin resmi olarak başladığı ilk gün otoyollar kilitlenirken, kimi zaman da “son işi halledip çıkayım” diyenlerin etkisiyle asıl yoğunluk arefe gününde yaşanıyor. TEM, Kuzey Marmara ve Osmangazi güzergâhlarında kilometrelerce kuyruk oluşabiliyor; normalde birkaç saat süren yollar iki katına çıkabiliyor.

Peki sizce bayram trafiğinin en yoğun olduğu zaman hangisi?

Cuma akşamından başlayıp cumartesiye kadar devam eder.

• Beğen
Reaksiyonlar: Miya
İstanbul'a en son 1 ay önce fuar için geldim. Trafiğe takılmayayım diye Via Port'un oradan Kuzey Marmara'ya döneyim dedim, yok abi yolda gene kaza vardı 3km yeri 50dk da geçtim. İstanbul'a gece 3-4 gibi girip çıkmadığın sürece gidilmez.

Cumartesi akşamı İstanbul’a gideceğim, bir kalabalık beklemiyorum. İstanbul’dan çıkış için ise arefe gününü kontrol edeceğim, fakat bayram sabahını da tercih edebilirim. Bayram trafiğinin bir kötü yanı da bilen bilmeyen herkes direksiyon başına geçiyor, korkunç kullanıyor.

İstanbulda yaşanmaz küçük şehrimde mutlu mesut yaşıyorum 50K insan var yok

Tek merak ettiğim şey bu uzun trafik kuyruklarının başındaki adamın nasıl ilerlediği. Aslinda trafik kuralları iyice bilinse insanlar empati kurabilse trafik falan olmaz çok rahat giderler. Ama insanlar şeritleri bile amacına göre değil favoriye göre kullanıyor bazıları solcu ne olursa olsun soldan bazılar ortadan asla o seriti degismezler. Sonra birbirine yol vermekmis asla birbirlerinin arabalarının temponuna yapisirlar tıpkı çiftleşme öncesi eşini koklayan hayvan gibi

Geri