Aaa Oyunlarda Fps Sınırı

Bedbaht

80+
Reaksiyon skoru
3
AAA oyunlarda veya tüm hikayeli oyunlardaki akıcı oynanabilirlik için gereken minimum fps kaçtır 45 mi 60 mı 90 mı yoksa illa +150fps olması gerekiyor mu bişey değiştirir mi?

Minimum 60 oluyor. Konsollarda vs özellikle. Rahat ve akıcı oynanıyor.

AAA oyunlarda veya tüm hikayeli oyunlardaki akıcı oynanabilirlik için gereken minimum fps kaçtır 45 mi 60 mı 90 mı yoksa illa +150fps olması gerekiyor mu bişey değiştirir mi?
Bu daha çok monitörünle ilgili. Ben genelde 240 FPS alacak şekilde ayarlarımı yapıyorum stabil 240 veriyorsa 240'a sabitleyip geçiyorum. Mesela yakın planda 34 inç monitör 60 fps bana Kaplumbağa gibi geliyor. Frame Time'ın uzarsa daha çok hissedersin. O yüzden monitör tazeleme hızı ve frame time dengeli yapmaya çalışıyorum.

Göz alışkanlığına da bağlı hocam. Şahsen ben en azından 100-120 FPS beklerdim tam akıcı bir görüntü için. 60 FPS biraz daha 4K klasmanında kabul edilebilir. Ama mümkün mertebe monitör hz değerini doldurursa iyi olur tabii ki.

Bu kişiye bağlı kimi 60 fps bana yetiyor der, kimi benim gözüm alıştı 144 fps altında oynayamıyorum der. Bu sorunun tam bir cevabı yok, bana göre 90 fps altında hikayeli oyun oynamak zevk vermiyor. Online oyunlar için de sınırım en düşük 120 fps. Tabi sistem el verdiğince bunları kullanabilirsin sadece bir önerim olabilir, herhangi bi sync kullanıyorsan ve oyundan vsync açmadıysan monitör hz'sini geçme yırtılmalar baya tatsız oluyor.

Teknik olarak minimum 30, ama bana kalırsa oyundan keyif almak için minimum 60 olmalı. Eğer PC de oynuyorsam da tam 60 olmasındansa 80-90-100FPS civarlarında oynamayı tercih ederim.

Oyunun türü de önemli bu arada, mesela araba sürdüğün oyunlarda 30FPS rahat yetiyor 15FPS ile oynamışlığım bile var, üstte verdiğim değerler genelde bir karakteri kontrol ettiğin yakın dövüşe veya silahlı çatışmaya girdiğin aksiyonlu oyunlarda geçerli.

60 fps akıcı oyun performansı sağlar. Konsollar genel olarak 60 fps veriyor

Aslında Min 60. Ama Alıştığın Hz miktarına göre değişir. Mesela ben 75hz kullanırken 60 akıcı gelıyordu ama şuan 180 hz monitörüm var ve 60 bana şuan kasıyor gibi 90 fps akıcı gelmeye başlıyor

Son düzenleme:
Sen sen ol sistemin 200FPS veriyorsa bile 90FPS'e cap at. Sistem zayıflamaya başladığında 100fps bile akıcı hissettirmez. Önemli olan reel fps değil senin gözünün ne kadara alıştığı. Ben her zaman 90FPS sabitleyip öyle oynuyorum. FPS ve TPS fark etmeden akıcı hissettiriyor.

Oyunun dünyasına, yapısına, tasarımına göre değişiyor. Mesela elden ringi 30 fps oynasan kasıyor gibi görünür çünkü oyun 60 fps için tasarlanıyor ama zeldayı 30 fps oynamaktan şikayet eden kimseyi bulamazsın. Veya zamanında rdr2 ilk çıktığında o da 30 fps çıkmıştı.

Ama oyun işinin akıcılık standartı genelde 60 fps. 60 fps ve üzerindeyse akar gider. 75 ve üzeri olduğunda ise su gibi akmaya başlıyor artık.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Burada %1 %0,1 gibi değerlerde işin içine giriyor bir de. Mesela aldığın fps 60 olsa bile %1 fps değerin 5 olursa oyun akıcı gelmez ama aldığın fps 45 iken %1 fps 40 ise bu sefer az önceki duruma göre çok daha akıcı hissetmeye başlarsın.

Akıcılığı etkileyen çok fazla faktör var. Sadece fps yetmiyor. Oyunun temposu ve stabilite de çok önemli.

Karelerin sayısından ziyade zamanlaması da önemli bu konuda. %1'lerin 30-40 civarına düşerse 60 FPS bile akıcı hissettirmiyor.

Sen sen ol sistemin 200FPS veriyorsa bile 90FPS'e cap at. Sistem zayıflamaya başladığında 100fps bile akıcı hissettirmez. Önemli olan reel fps değil senin gözünün ne kadara alıştığı. Ben her zaman 90FPS sabitleyip öyle oynuyorum. FPS ve TPS fark etmeden akıcı hissettiriyor.
Ne alaka bro ya 200 fps aldığın oyunu neden yarısından düşük fps'ye sabitlersin?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,895
Üyeler
196,844
Son üye
caner1983
Geri