Bak şimdi dostum arkadaşın bir şeyden anlamadığını şuradan çıkarabilirsin.
1. silikon kalitesi ve tekli çekirdek performansı ne alaka? arkadaş muhtemelen bu kelimeleri yeni öğrenmiş. Tekli çekirdek performansı tamamen mimarisel bir şey, silikon kalitesi ise üretim süreçlerinden kaynaklı her CPU nun birbirinden farklı olma durumu daha detaylı anlatırdım ama basit örnek vermek gerekirse hani aynı voltajla aynı işlemci niye o frekanslara çıkmıyor diyorsunuz ya işte bu tam olarak silikon kalitesidir.
2. ccd kalitesi dünya üzerinde ilk defa bu forumda duyulmuştur herhalde, ccd kalitesi diye bir şey yok, ccd bir CPU nun içindeki çekirdeklerin oluşturduğu kümeye verilen ad bunun da kalitesi yada kalitesizi olmaz tamamen mimarisel olarak AMD yüksek çekirdek işlemcileri çift ccd, 8/16 gibi nispeten düşük çekirdek işlemcileri de tek ccd yapar ama her ccd aynıdır sadece çift ccd işlemciler ayrıca birbirleriyle de iletişimde olmak zorunda olduğu için tek ccd işlemcilere göre nispeten daha yüksek gecikme değerleri sunar, 9800x3D nin 9950x3D den daha iyi oyun performansı sunması gibi.
Gözünüzü seveyim kimlerden tavsiye aldığınıza dikkat edin, azıcık donanımdan anlayan adam zaten o arkadaşın yazdıklarına bir taraflarıyla güler...
ccd kalitesi