25.000 Tl Civarı Sistem Önerisi

Reflaume

80+
Reaksiyon skoru
1
Hocalarım merhaba, bütçem 25-26k. Taş çatlasın 27 anca çıkar. Bu bütçeye 2. elden monitör dahil sistem toplayabilir misiniz? Ben bir tane topladım da, daha iyisi olur mu diye düşünüyorum. Bir de aynı fiyata sıfır olarak neler çıkar? Düşüncelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Sistem;

Ryzen 5 5600 = 5.000
RX 6600 = 7.200
ASUS PRIME B450M-K II = 2.500
Team T-Force Asus Tuf Alliance 2x8 (3600MHz) = 3.500
SSD = https://www.itopya.com/msi-500gb-sp...-m2-2280-ssd-3000mb-okuma-2000mb-yazma_u29932

Kasa = https://pckolik.com.tr/urun/vento-vg2803f-650w-80-temperli-cam-rgb-atx-bilgisayar-kasasi

Biliyorum, kasa kötü. Ona başka bir model bakılabilir.

Monitör olarak da H25T7 alırım o da 4k diyelim.

28-28,5'a denk geliyor bu. Düşüncelerinizi bekliyorum.

o kasa hava almaz ful amd sıstem dızıyosun sıcaktan bayılır daha ıyı sıstem toplanır 2. el yaparsan ful ama buda ıyı ancak ne olursa olsun o kasayı kullanma derım

o kasa hava almaz ful amd sıstem dızıyosun sıcaktan bayılır daha ıyı sıstem toplanır 2. el yaparsan ful ama buda ıyı ancak ne olursa olsun o kasayı kullanma derım
Hocam o kasayı kullanma demek yerine düzgün, aklınıza iyi gelen bir kasa önerseniz?

Daha iyi sistemi toplar mısınız hocam lütfen?

bence pahalıya toplamışsın. bu paraya 2. el 6700xtli düzgün kasalı temiz sistemler bulunabilir

Tamam hocam toplayın alalım direkt?
2. elde tek tek toplamak piyasaya göre uygun girilen ilanları kovalamadıktan sonra direkt kasa halinde almaya göre pahalıya gelecektir. o yüzden direkt kasa olarak almak daha mantıklı zaten soldan yada arama kısmına 6700xt 5600 yazdığınızda 24 civarına ilanlar olması lazım yoksa da denk olarak 4060lı kasalara da bakılabilir. bende rx6600 kullanıyorum kesinlikle 24 edecek bi kasa değil sıfır olsa bile.

2. elde tek tek toplamak piyasaya göre uygun girilen ilanları kovalamadıktan sonra direkt kasa halinde almaya göre pahalıya gelecektir. o yüzden direkt kasa olarak almak daha mantıklı zaten soldan yada arama kısmına 6700xt 5600 yazdığınızda 24 civarına ilanlar olması lazım yoksa da denk olarak 4060lı kasalara da bakılabilir. bende rx6600 kullanıyorum kesinlikle 24 edecek bi kasa değil sıfır olsa bile.
Hocam kasalı alma konusunda gerçekten haklısınız ama param güvende bulmak çok zor oluyor. Ben işimi garantiye almak istiyorum.

Bir de ben öyle büyük bütçeli AAA oyunlar oynamayacağım hocam. 1080p'de rekabetçi oyunlar oynayacağım o kadar.

Hocam kasalı alma konusunda gerçekten haklısınız ama param güvende bulmak çok zor oluyor. Ben işimi garantiye almak istiyorum.
param güvende konusu nasıl işliyor her ilanda varmı yokmu valla fikrim yok. yinede biraz daha bakının bence sarı siteye 5600 işlemci ile o paraya gerçekten enazından biraz daha iyi ekran kartlı kasalar olması gerekiyor. yok ben uğraşamam 2-3 liranın peşinden koşamam dersenizde tabii ki size kalmış
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir de ben öyle büyük bütçeli AAA oyunlar oynamayacağım hocam. 1080p'de rekabetçi oyunlar oynayacağım o kadar.
o zaman enazından monitörü 240hz almaya çalışın ekran kartı 6600 olarak kalacaksa. iyi tarafı yarın bigün satmaya karar verirseniz çoğu parça garantili falan olduğu için satmakta daha kolay olur

o zaman enazından monitörü 240hz almaya çalışın ekran kartı 6600 olarak kalacaksa. iyi tarafı yarın bigün satmaya karar verirseniz çoğu parça garantili falan olduğu için satmakta daha kolay olur
Evet hocam bende öyle düşündüm. Genellikle hep CS2 vs. oynuyorum. O yüzden belki kasa için bütçeyi 22 23 bandına indirip monitöre yatırım yapabiliriz? Yazın çalışacağım zaten, ona göre çok yüksek bir sistem dizmesek de olur. Şimdilik 1-2 ay beni rahat ettirsin, idare etsin yeter. Yazın büyük bir upgrade yaparım. Veya şöyle bir yol da izleyebiliriz, şimdiki bütçeyi Full ekran kartı işlemci gibi ana parçalara yatırırız (belki sıfıra), yazın da gelecek parayla yardımcı parçaları, monitörü vs. toplarız.

işte öncelikle bahsettiğin yollardan hangisinde ilerleyeceğine karar ver. bana sorarsan elinde şuan sistem varsa yada 2-3 ay daha idare edebileceksen bekle hatta şimdiden parça indirimi kovala diğer türlü çünkü önce işlemciyi sonra anakartı falan alamazsın çünkü alacağın sistem am5 soket olacağı için 5600 gibi am4 işlemcilerle ramlerle kullanamazsın.

Geri