Yardım Dolandırıldım Galiba

Uluslar arası hukuku devletler arası ilişkiler için geçer. Türk savcısı yurt dışı için tutuklama kararı çıkaramaz. Türk polisi Güney Kıbrıs Rum kesiminde tutuklama yapamaz. Yunanistan'da da yapamaz.
Güzel kardeşim dolandırıcılık zaten kanıtlanması zor bir suç , üstüne öyle bir tutuklama görmedim en kötü ifade verip çıkarlar

Geçmiş olsun hocam öncelikle. Basit bir yöntemle kaptırmışsın paranı yazık olmuş polise gitsende pek bişey çıkacağını sanmıyorum ama yinede şansını dene

Hocam geçenlerde kitap tarayıcımı sattım ve satın alan kişinin ödeme yaparken açıklama yazmasını ben istedim. Adamın sana fatura keseceği bir durum zaten yok. Açıklama yazman gerekirdi. Adam bana borcu vardı onu ödedi der geçmiş olsun. Ucuz etin yahnisi yenmiyor maalesef.

Alıntıyı görüntüle

aynı terane linke basmadan belli oluyor bunlar keşke dikkat etseydin bana haftalar önce biri denemişti bide parayı atmadıktan sonra sabotajla tehdit ediyor telegram botlarından numaranı gösteriyor sözde suistimal botlarında ahdjkads bilmiyorum artık ne halt yapıyorsa :kekw: Benimki siteyi hazırlması uzun sürdü ondan kudurdu
He ya birde kendilerini savunmaları yok mu
1000148734.webp

beyler sahibinden benzeri bi siteden laptop almak istedim adamlar piyasası 130k civarı olan laptopu 65e koymuştu ben de inanıp 2 parça halinde 30k 35k attım açıklama yazmayın dediler sonra site bir anda kapandı canlı destek yok oldu siteye girilmiyo bu siteye ulaşılamıyor diyo iban isim dekont her şey elimde aynı olayı yaşayan var mı ne yapmam lazım bankaya iade talebi açtırdım karşı bankayı arayıp bilgi versem mi çünkü banka müşteriye kalmış bişey dedi sadece karşı dolandırıcı kabul etmez yüksek ihtimalle iadeyi
maalesef aciklama yazmadigin icin geri alma ihtimalin kalmadi. ayni durumun benzeri babamin basina gelmesti baska bir konu da , bize danismadan bu tarz bir islem yapmisti ve savciliga gidip suc duyurusunda bulunmamiza ragmen hicbir sonuc alamadik. bu dolandiriciligi yapan kisinin kimligine kadar elimizde olmasina ragmen . hayatta bazen ders almak da onemli

Geçmiş olsun hocam. Babam da geçenlerde script siteyle dolandırıldı. Sahibinden bu aralar acayip dolandırıcı kaynıyor dikkat etmek lazım. Karakola gidin de sanmıyorum bişey çıkacağını.

Geçmiş olsun, 130k piyasası olan pcyi, neden 65k gibi bir fiyata satsınlar hocam ? En başta burada kurnazlık yapayım derken oltaya gelmişsiniz, 2. büyük fire de açıklama yazmayın demesi satıcının, burada çelişkilenmeliydiniz, satıcının isim soyisim, IBAN elinizde fakat büyük ihtimal hesabı kiralamıştırlar, ordanda bir şey çıkmaz gibi.

Hocam geçmiş olsun karakola gidip şikayetçi olabilirsin dekont falan varsa isim soy isim de bellidir zaten
Kiralık banka hesabı kullanıyorlar genelde
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle

aynı terane linke basmadan belli oluyor bunlar keşke dikkat etseydin bana haftalar önce biri denemişti bide parayı atmadıktan sonra sabotajla tehdit ediyor telegram botlarından numaranı gösteriyor sözde suistimal botlarında ahdjkads bilmiyorum artık ne halt yapıyorsa :kekw: Benimki siteyi hazırlması uzun sürdü ondan kudurdu
Benimki direkt atmıştı siteyi

Ekler

• 19374.webp
    19374.webp
    51.9 KB · Hit: 55
Son düzenleme:
beyler sahibinden benzeri bi siteden laptop almak istedim adamlar piyasası 130k civarı olan laptopu 65e koymuştu ben de inanıp 2 parça halinde 30k 35k attım açıklama yazmayın dediler sonra site bir anda kapandı canlı destek yok oldu siteye girilmiyo bu siteye ulaşılamıyor diyo iban isim dekont her şey elimde aynı olayı yaşayan var mı ne yapmam lazım bankaya iade talebi açtırdım karşı bankayı arayıp bilgi versem mi çünkü banka müşteriye kalmış bişey dedi sadece karşı dolandırıcı kabul etmez yüksek ihtimalle iadeyi
eger kiralık iban kullanıyorlarsa ugras dur neden ibana göndermek gibi bir hata yaptın birde az buz bir para da değil

Uzaktan ticaret olmaz elden görür alırsın parayı verirsin. Sağlık olsun bunların hepsi deneyim hepimizin başına farklı olaylar geliyor.

Savcı dolandırıldı ertesi gün parasını bulup iade ettiler. Yüz binlerce insan var dolandırılıp şikayet eden fakat ben daha parasını iade alan görmedim. Çevremde de bu şekilde çok insan var mağdur. Bir sene önce Adliyeye gidip şikayet ediyor fakat şikayet ile ilgili halâ daha herhangi bir işlem yapılmamış düşünün. Muhatap olduğunuz kişiler bile size "geçmiş olsun zor ama deneyelim" diyorlar :)

Geçmiş olsun hayat devam ediyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: Senr
Biraz uyanık olun türkiyede yaşıyorsunuz … 130 luk ürünü babanın oğlu sana 60 a vermezz… hemde görmeden para atıyorsunuz…umarım alırsın paranı geri … çok acı bir ders aldın ama unutmaki tek gerçek sağlık.

Geri