Montofteam
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 853
Eğer aynı şeyleri düşünüyorsan benim dediklerimi doğruluyorsan neden benim yazdığım yoruma deneyimsiz bir yorum diyorsun. Ayrıca üsteki yorumumda da bahsettim deneyimsiz bir yorum dediğin için ben bildiğim dilleri yazdım yoksa kimseye bende dil biliyorum demek gibi bir amacım yok. İlk yorumuma bakarsan da görebilirsin amacım edindiğim tecrübeleri aktarmak o yorumda hiçbir şekilde dil seviyem hakkında konuşmamışım.Ben yorumumda aksini iddia etmedim zaten yorumu nerenle okudun anlayabilmiş değilim, okuma ve yazma kısmı çalışmayla dinleme ve konuşmanın da maruz kalmayla gelişeceğini belirttim zaten. Ayrıca akademik dil bilmekle kendi kendine b1 olmak arasında dağlar kadar fark var bu yaptığın sadece 'ben de dil biliyorum bilader' den başka hiçbir şey değil. Benim de ingilizcem C1 Almancam C1 ve ispanyolcam B1 ama ispanyolca ders dinleyemem akademik kaynakları okuyamam ve takip edemem ancak daha basit veya basitleştirilmiş romanları vs okuyabilirim. Olay maruz kalmakla olabilir durum zaten temelde öyledir ama 6 ayda bunu çözersin demek tamamen abartı ilk 3-6 ay ancak temel iletişim, 6-12 ay arası gündelik iletişim seviyesine geçilebilir, 12+ dan sonrası akademik ve iş seviyesinde yetkinliktir o da insanın kendi becerisine bakar. Ben kaptım başkaları da kapar zaten meselesi değildir dil öğrenmek ortalama bir insan için zorlayıcı bir şüreçtir. Yani senin kendi kendine dil öğrenmen hiçbir anlam ifade etmiyor hem istatistiksel olarak hem de yaklaşık 800 kişilik almanca hazırlık dönemimizden sadece %20'nin geçtiğine gözümle şahit olmam sebebiyle rahatlıkla yorum yapabiliyorum. Özetle ben sadece kişisel deneyimlerimden bahsetmiyorum iyi olup dili hemen kapanları da gördüm saatlerce almanca video izleyip konuşma pratikleri yapıp ilerleme kaydedemeyen de, dili rahat öğrenenlere kıyasla ortalama bir insan için süreç çok daha zorlu geçiyor.
6 ay yorumum için hiçbir şekilde bilmediğin bir ülkede tek başına kalmış olsan o dili hadi sizi kırmayayım seviyeden bağımsız bir şekilde öğrenmiş olursun çünkü mecbursun yaşamak için. Ama yorumda da bahssttiğim gibi böyle tek başına bir ülkenin bir yerine pat diye düşemeyeceğine göre mümkün olduğunca ihtiyacı sen kendin yaratacaksın.