2k Risksiz Monitör Önerisi

IPS glow'dan dolayı ne zaman baksam VA öneriyordun hepte ben ilk defa gördüm IPS önerdiğini :D Bu arada xiaomi miniledi falan denedim merak ettiğin bir şey olursa onla ilgili kullanıcı tecrübesi olarak haberin olsun. Önerilirken şikayetlerden dolayı biraz acabada bırakan bir monitörya biraz.
VA ve IPS kullanıma göre değişiyor tam kullanım şeklini eksiksiz yazman lazım VA veya IPS al denmesi için.
2k rehberimdeki çoğu monitör IPS panel. 50 tane monitör incelemesi paylaştıysam 45 tanesi IPS monitör zaten. Mesela forumda paylaştıklarım; G274QPF E2, R27QE, VG27AQ5A, VG27AQL5A, VG27AQML5A, H27T22C, H27E6, MAG274QRFW X32, M27Q3, M27UP, 27M2N3501PA, q27g4xf, g pro 27i, Mag275qf, 27gs75q b, M27Q2 qd, g27q2, g2411v, g2721p, MAG274QRFw, Q27g4zr, 27gr83q-b VG27AQML1A, XG27ACS vb daha yazmadığım veya aklıma gelmeyen onlarca IPS monitör incelemesi paylaştım veya önerdim. Büyük bir çoğunluğu da iyi monitör bunların (istisna modeller hariç) İncelemesini paylaşmadığım ama önerdiğim de çok model oldu. 1080p olarak 24G42E, H25T7, 24G4HRE, MAG244F, R25İ-30 vs bir sürü model var.

Va olarak kaç tane paylaştın veya önerdin dersen G65B, Q27G42XNE, AW3425DW, CU34G4Z, MAG275CQRF QD E2, 25G3ZM, AG275QXN, neo g7 falan. Her modelinde incelemesini yayınlamadı. Toplasan önerdiğim VA monitör sayısı 10 tane bilemedin 15 tane falandır. Sen son 2 aydır 8 bin TL bandında önerdiklerime bakıyorsun.

2k monitör önerisi rehberimdeki modellerin büyük bir çoğunluğu IPS paneldir ve IPS almayın VA alın diye de bir şey demiyorum bu konuda.

Bu da geçen yıl yaptığım 1080p rehberi:

Kimse bana IPS önermiyor demesin zira önerdiklerimin neredeyse tamamı IPS monitörlerden oluşuyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam AOC Q27G4ZR bu model alnırmı? bu özelliklere denk başka ne alınabilir.
Coil whine şikayetleri var, ayrıca bir tık fazla glow şikayetleri mevcut. Vg27aq5a bir tık daha iyi ölçüm verilerine sahip ve glow şikayeti yok denecek kadar az. Yani IPS olarak en mantıklı seçenek.

2k rehberimdeki çoğu monitör IPS panel. 50 tane monitör incelemesi paylaştıysam 45 tanesi IPS monitör zaten. Mesela forumda paylaştıklarım; G274QPF E2, R27QE, VG27AQ5A, VG27AQL5A, VG27AQML5A, H27T22C, H27E6, MAG274QRFW X32, M27Q3, M27UP, 27M2N3501PA, q27g4xf, g pro 27i, Mag275qf, 27gs75q b, M27Q2 qd, g27q2, g2411v, g2721p, MAG274QRFw, Q27g4zr, 27gr83q-b VG27AQML1A, XG27ACS vb daha yazmadığım veya aklıma gelmeyen onlarca IPS monitör incelemesi paylaştım veya önerdim. Büyük bir çoğunluğu da iyi monitör bunların (istisna modeller hariç) İncelemesini paylaşmadığım ama önerdiğim de çok model oldu. 1080p olarak 24G42E, H25T7, 24G4HRE, MAG244F, R25İ-30 vs bir sürü model var.

Va olarak kaç tane paylaştın veya önerdin dersen G65B, Q27G42XNE, AW3425DW, CU34G4Z, MAG275CQRF QD E2, 25G3ZM, AG275QXN, neo g7 falan. Her modelinde incelemesini yayınlamadı. Toplasan önerdiğim VA monitör sayısı 10 tane bilemedin 15 tane falandır. Sen son 2 aydır 8 bin TL bandında önerdiklerime bakıyorsun.

2k monitör önerisi rehberimdeki modellerin büyük bir çoğunluğu IPS paneldir ve IPS almayın VA alın diye de bir şey demiyorum bu konuda.

Bu da geçen yıl yaptığım 1080p rehberi:

Kimse bana IPS önermiyor demesin zira önerdiklerimin neredeyse tamamı IPS monitörlerden oluşuyor.
Ben ne zaman görsem 7K ile 10K arasında ben AOC'un GXNE VA modelini öneriyordun. IPS önerildiğindede IPS Glow'dan ötürü yoğun VA önerisi yapıyordun. Ben IPS'ten nefret ediyorsun demişim gibi yazdında ben senin dediğini söyledim :D Monitör konularında kontrast başarımından dolayı ve IPS glow çok rahatsız ettiğinden dolayı VA panel önerdiğini ve GXNE gibi VA panel varken ben IPS kullanmam diyordunda ona istinaden yazdım. İnceleme yapmak ile ürün önermek farklı kulvarlar. İncelediğin bir ürünü başka bir ürüne kıyasla doğal olarak önermeyebilirsin. 100 tane IPS önerinin en üstüne VA koyunca IPS önermiyorsun olmuyor. IPS'te öneririm ama bütçede VA rakibi yoksa oluyor. VA'da az önerin olması normal çünkü piyasada 10 IPS varsa 1 VA var. Güncel piyasadaki VA'larında çoğu kötü arada bir kaç tane iyi var.

Son düzenleme:
Ben ne zaman görsem 7K ile 10K arasında ben AOC'un GXNE VA modelini öneriyordun. IPS önerildiğindede IPS Glow'dan ötürü yoğun VA önerisi yapıyordun. Ben IPS'ten nefret ediyorsun demişim gibi yazdında ben senin dediğini söyledim :D Monitör konularında kontrast başarımından dolayı ve IPS glow çok rahatsız ettiğinden dolayı VA panel önerdiğini ve GXNE gibi VA panel varken ben IPS kullanmam diyordunda ona istinaden yazdım. İnceleme yapmak ile ürün önermek farklı kulvarlar. İncelediğin bir ürünü başka bir ürüne kıyasla doğal olarak önermeyebilirsin.
Bu benim kişisel tercihim. Q27g42xne al desem IPS yerine neden va önerdin olacak konu uzayacak. Ben zaten genel olarak artık lcd monitör konularına bakmıyorum. Hatta oledlere bile eskisi gibi bakamıyorum. Tartışmak yerine bütçesinde ki en mantıklı IPS monitörleri önerip geçiyorum. Uğraşamıyorum yani sıkıldım kısaca. IPS önerince sorgulanmıyor va önerince konu uzuyor. Uğraşamam IPS önerir geçerim. Ha kendim iyi bir VA yı IPS monitöre tercih ederim orası ayrı. Q27g42xne bile giriş seviye bir VA. Pivot, yükseklik ayarı vs bile yok. G65b gibi daha hızlı, daha parlak modeller bu bütçelerde olsa keşke. Kaldı ki g65b bile artık fosil sayılır çok eski eski bir VA monitör.

Aktifliğim artarsa VA önermeye başlarım tekrar. 😀

Bu benim kişisel tercihim. Q27g42xne al desem IPS yerine neden va önerdin olacak konu uzayacak. Ben zaten genel olarak artık lcd monitör konularına bakmıyorum. Hatta oledlere bile eskisi gibi bakamıyorum. Tartışmak yerine bütçesinde ki en mantıklı IPS monitörleri önerip geçiyorum. Uğraşamıyorum yani sıkıldım kısaca. IPS önerince sorgulanmıyor va önerince konu uzuyor. Uğraşamam IPS önerir geçerim. Ha kendim iyi bir VA yı IPS monitöre tercih ederim orası ayrı. Q27g42xne bile giriş seviye bir VA. Pivot, yükseklik ayarı vs bile yok. G65b gibi daha hızlı, daha parlak modeller bu bütçelerde olsa keşke. Kaldı ki g65b bile artık fosil sayılır çok eski eski bir VA monitör.

Aktifliğim artarsa VA önermeye başlarım tekrar. 😀
Hocam AOCun XE ve XNE modelleri arasındaki 600 tl fark ips panel için değer mi sizce, bütcemin sınırı 8k civarıydı XEdeki indirim de bitmiş XNE alabilirim VAsı iyi diyorsanız

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,917
Üyeler
196,853
Son üye
Halil1438
Geri