Seçtiğim Bileşenler İyi mi?

erencm55

80+
Reaksiyon skoru
15
Selam arkadaşlar. Anladığım bi' iş değil ancak küçük araştırmalarla parça parça bi' sistem topladım. Eğer cuma günü benzer bi' sistemde kampanya olmazsa ya da yakın zamanda kampanyalı bi sistem düşmezse o zamanki şartlara göre parça parça sipariş edeceğim. Topladığım sistemin parça uyumluluğuna ve kusurlarına bakıp beni bilgilendirirseniz sevinirim. Bu şekilde bütçemi aşırı zorluyorum ve diğer donanımlar için bütçem daralmış oluyor. Kısabileceğim yerleride söylerseniz sevinirim.
Daha önce benzer sistem 63k seviyesinde itopyada vardı 🥲

Ekler

• 1000209039.webp
    1000209039.webp
    72.9 KB · Hit: 23
  • 1000209040.webp
    1000209040.webp
    53.5 KB · Hit: 24
aynı sistem gücünü sana daha ucuz linkliyim modifiyeliyim kardeşm <3

7500f tdp si düşük bu soğutucu gayet yeterli olur

şimdi senin seçtiğin ram bundan daha iyi ama ben kendi fikrimce 6 cl 400mhz için 1500tl fazla rame vermem. değmiyeceğini düşünüyorum ama spesifik sebebin yada onu istemenin bir amacı varsa seçtiğin ram bunda daha iyi :) eskiden en ucuzuda oydu :/

şimdi 9070xt fiyatı 5070 ile aynı ve 9070xt 5070i feci dövüyo 5070ti kartınında ensesinde olan bir kart. sadece biraz fakrı var diye 5070ti kartına 50k verme derim dostum. tabi işin gereği render vs performansı gerekiyorsa nvdia daha iyi bir seçenek olabilir. aynı işi buda fazlasıyla yapar ama.

hocam spesifik istekelrin sebeplerin yada şunu şunu planıyorum demene göre sistem kalibre edilebilir ben sadece sana daha düzneli f/p bir sistem topladım gerekene ve işine göre ramler seçtiğin olabilir. yada ssd daha yüksek yazma okumalı olabilir. ileride yüksek upgradeleer yaparım diyosan anaakrt yükseltiebilir gibi gibi. ama şuanda topladığım sistem olabilcek en iyi durum bence bu fiyata alcak olsam bunu alırdım :)

aynı sistem gücünü sana daha ucuz linkliyim modifiyeliyim kardeşm <3

7500f tdp si düşük bu soğutucu gayet yeterli olur

şimdi senin seçtiğin ram bundan daha iyi ama ben kendi fikrimce 6 cl 400mhz için 1500tl fazla rame vermem. değmiyeceğini düşünüyorum ama spesifik sebebin yada onu istemenin bir amacı varsa seçtiğin ram bunda daha iyi :) eskiden en ucuzuda oydu :/

şimdi 9070xt fiyatı 5070 ile aynı ve 9070xt 5070i feci dövüyo 5070ti kartınında ensesinde olan bir kart. sadece biraz fakrı var diye 5070ti kartına 50k verme derim dostum. tabi işin gereği render vs performansı gerekiyorsa nvdia daha iyi bir seçenek olabilir. aynı işi buda fazlasıyla yapar ama.

hocam spesifik istekelrin sebeplerin yada şunu şunu planıyorum demene göre sistem kalibre edilebilir ben sadece sana daha düzneli f/p bir sistem topladım gerekene ve işine göre ramler seçtiğin olabilir. yada ssd daha yüksek yazma okumalı olabilir. ileride yüksek upgradeleer yaparım diyosan anaakrt yükseltiebilir gibi gibi. ama şuanda topladığım sistem olabilcek en iyi durum bence bu fiyata alcak olsam bunu alırdım :)
hocam isteklerim şöyle:

En önemlisi ürünlerde taksit imkanı olması. Aylık ödemeyi kasa için 15k nın altında tutmaya çalışıyorum ki monitör vb. ekipmanlara bütçe rahat ayırayım.

Amazon ve çoğunlukla Hepsiburada bazı ürünlerde 9ay taksit yapıyor bu çok cezbedici.

Kasanın içinde daha hoş durduğu için ATX ve wifiye ihtiyacım olduğu için,
WiFi destekleyen Atx anakart.

Soğutucu rgb ise ARGB olması. Kasanın içinde kafasına göre rengarenk yanan bi fan istemem, görsele önem veriyorum.

ssd olarak 1TB üstü olsun gerisi çokta önemli değil açıkcası. Gerçi kalan özelliklerinide anlamam zaten.

Hiç istemiyorum ama gerekirse ekran kartını biraz düşürebiliriz. Bilgisayardan istediğim şey 2k oynamak.
oynayacağım oyunlarsa;
GtaV, CoD, Assassin Creed, Forza, Valo, Cs gibi gibi oyunlar.

knk istekler biraz falza hepsine baksam saatlerimi alır orası senn bilceğin iş :D

her oyunu 2k oynıyım çıakcak bikaçsenede 2k diyosan 9070xt nin altına düşemessin.
şuana akdar çıkmışları 2k oynıyım ilerde çıkacakları 1080 2k arası oynarım diyosan 5060ti 16gb yada 9060xt tercih edebilir biraz para arttırabilirsin.

ekran kartı mantığını anlattım ssd yi ellemene gerek yok. ramdede sölediğim ucuz olan dan alabilirsin. ama 2k oynamayı düşünüyosan 16gb yetmez malesef ramde 2 tane alman gerekli.

anakartı isteğine göre şekillendirdim.

soğutucu skımına gelrisek https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-fsp-nc5-120-mm-fiyati,967593440.html

görüntü diyodun bunuda alabilirsn https://www.akakce.com/islemci-sogu...ag400-bk-argb-v2-siyah-fiyati,1421511212.html

Son düzenleme:
knk istekler biraz falza hepsine baksam saatlerimi alır orası senn bilceğin iş :D

her oyunu 2k oynıyım çıakcak bikaçsenede 2k diyosan 9070xt nin altına düşemessin.
şuana akdar çıkmışları 2k oynıyım ilerde çıkacakları 1080 2k arası oynarım diyosan 5060ti 16gb yada 9060xt tercih edebilir biraz para arttırabilirsin.

ekran kartı mantığını anlattım ssd yi ellemene gerek yok. ramdede sölediğim ucuz olan dan alabilirsin. ama 2k oynamayı düşünüyosan 16gb yetmez malesef ramde 2 tane alman gerekli.

anakartı isteğine göre şekillendirdim.

soğutucu skımına gelrisek düzenlenebilir olanlar genelde üst segmentler onalrdnan seçiceksen görüntü için gereğinden güçlü bir soğutucya 1-15k fazla vermen gerkeli.
kanka benim eklediğim anakartla farkları nedir?
bilmediğim için soruyorum.

ben direkt akakçede girdim b650 b850 seçtm isteğin için atx wifi sçetm orada tükenenleri vs eliyor ordan gördüklerim arasından seçim yapıyorum krtierler anakart sçeerken kriterler şunlar. senn işlemcin düşük çokda detaya gerek yok ama. işlemcinin solu ve üstüne bulunan vrm mos yuvalarıdna soğutucu olması, gpu metal detseği olması, m2ssd soğutucusu olması. günümüz m2 lerinde ısınma çom falza soğutucusuz hepsi %50 performans kısıyor anında soğutucu şart.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

anakrt linkimin oraya soğtuuclarıda ekledm düzenleyerek kaçırdıysan kontorl edebilirsn.

ben direkt akakçede girdim b650 b850 seçtm isteğin için atx wifi sçetm orada tükenenleri vs eliyor ordan gördüklerim arasından seçim yapıyorum krtierler anakart sçeerken kriterler şunlar. senn işlemcin düşük çokda detaya gerek yok ama. işlemcinin solu ve üstüne bulunan vrm mos yuvalarıdna soğutucu olması, gpu metal detseği olması, m2ssd soğutucusu olması. günümüz m2 lerinde ısınma çom falza soğutucusuz hepsi %50 performans kısıyor anında soğutucu şart.

anakrt linkimin oraya soğtuuclarıda ekledm düzenleyerek kaçırdıysan kontorl edebilirsn.
Anakart için bu diyoruz o zaman.

taksit diye fiyatı uçurmuşsun fiyatı çok artmadna taksit varsa bunlarada bak.Alıntıyı görüntüle
Sepette 7.430 tl zaten hocam sana attığım.

Kasa içi parçalar hakkında az çok bilgi edindim gaming gecesi istediğim parçalarda indirim olmazsa bu şekil sipariş veririm bunları.
Şimdi monitör, klavye, mouse, koltuk gibi parçalara geçeyim bunlar hakkında önerin var mı?

Sepette 7.430 tl zaten hocam sana attığım.

Kasa içi parçalar hakkında az çok bilgi edindim gaming gecesi istediğim parçalarda indirim olmazsa bu şekil sipariş veririm bunları.
Şimdi monitör, klavye, mouse, koltuk gibi parçalara geçeyim bunlar hakkında önerin var mı?
onlar ilgi alanım değil çok yüzeysel biliyorum başka forum açarsan bilenler yardımcı olabilir.

speette indirim varmış yapıştır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,340
Üyeler
196,937
Son üye
Bora123TR
Geri