Bakım Sonrası Kasma Sorunu

BoosRayz

80+
Reaksiyon skoru
7
Beyler bakım yapmak için içini açmıştım içine açtıktan sonra termal macun sürdüm fanı falan temizledim sonra her şeyi yerine geri oturttuktan sonra cihazı açtım kasmaya başladı Windows geç açılıyor bir programi açarken kasım kasım kasılıyor occt bile kastırdı her şey kasıyor bi parçaya zarar verdimmi diye düşünüyorum Cihaz Excalibur G870

Ekler

• 1000018600.webp
    1000018600.webp
    901.1 KB · Hit: 60
Beyler bakım yapmak için içini açmıştım içine açtıktan sonra termal macun sürdüm fanı falan temizledim sonra her şeyi yerine geri oturttuktan sonra cihazı açtım kasmaya başladı Windows geç açılıyor bir programi açarken kasım kasım kasılıyor occt bile kastırdı her şey kasıyor bi parçaya zarar verdimmi diye düşünüyorum Cihaz Excalibur G870
Bakımı nasıl yaptın aşama aşama detaylı anlatırmısın.

Normal laptop u kapatıp vidalarını açtım
Batarya soketini çıkarttım fanları vidaları söktüm soğutucu buloğu da çıkarıp termal macunu sildim gpu ve işlemciyi de aynı şekilde termal grzy almıştım onu sürdüm vidaladim fanlari fln tozlu yerleri fırça ile geçtim tekrar herşeyi yerine oturttum tek sıkıntı wifi kartındaki pinler idi onları da elektrik bandı ile oturttum baya uğraştırdi ama halletim pc yi açtım Windows bile geç açılıyor kasıyor

Ekler

• 1000018551.webp
    1000018551.webp
    570.7 KB · Hit: 31
Occt cpu testinde kaç dereceye çıkıyor işlemcin ve kaç MHz de çalışıyor.

Ekler

• 1000018641.webp
    1000018641.webp
    167.7 KB · Hit: 30
Kardeşim bence problem Bd Prochot sisteminin işlemciyi kısıtlaması. Yaptığın işlemleri tekrar bir gözden geçir. Bakım sırasında anakartta statik elektirik yüklemiş olabilirsin, batarya sağlıklı oturmamış veya farklı bir bileşene zarar vermiş de olabilirsin.

Kardeşim bence problem Bd Prochot sisteminin işlemciyi kısıtlaması. Yaptığın işlemleri tekrar bir gözden geçir. Bakım sırasında anakartta statik elektirik yüklemiş olabilirsin, batarya sağlıklı oturmamış veya farklı bir bileşene zarar vermiş de olabilirsin.
bakımdan sonra oldu ztn ne yapabilirim şuan bilmiyorum parçaları tekrar sok tak yapıcam eve geçince bilmiyorum sorun ne dir ne değildir iyice arastiricam

2. Gpu Furmark testinde nasıl?.
Bios ayarlarını sıfırla mutlaka.
Wifi soketlerinin iç kısmı yuvarlak ve soketlerinin üstüne getirip hafif baskı uygulayınca giriyor.

Bu şekilde Wifi den kaynaklı olması düşük ihtimal. Isılarda normal gözüküyor ama kabloları kontrol edip söktak yapın. Batarya kablosunu çıkardıktan sonra 5-10 kez açma tuşuna basıp olan elektriğide alın. Kapatıp bios sıfırlayıp tekrar açın.

Cpu %100 yük altındayken sadece 9w çekiyor. 45 dereceyi geçmiyor. Aklıma tek gelen senaryo bd prochot'ın işlemciyi kısıtlaması. Sırası ile tavsiyem statik elektrik yüklenmişse diye bunu boşaltman. Ardından yaotığın tüm bağlantıları tekrar kontrol etmen ve biosu sıfırlaman. Bunlardan sonra düzeleceğine inanıyorum.

2. Gpu Furmark testinde nasıl?.
Bios ayarlarını sıfırla mutlaka.
Wifi soketlerinin iç kısmı yuvarlak ve soketlerinin üstüne getirip hafif baskı uygulayınca giriyor.

Bu şekilde Wifi den kaynaklı olması düşük ihtimal. Isılarda normal gözüküyor ama kabloları kontrol edip söktak yapın. Batarya kablosunu çıkardıktan sonra 5-10 kez açma tuşuna basıp olan elektriğide alın. Kapatıp bios sıfırlayıp tekrar açın.
bios sifirlamak aklıma gelmedi evde değilim daha fazla fikriniz varmı ve soketi cikardiktan sonra power tusuna hiç basmadim onu da yapicam ve ekstra olarak cihazın şarjı sabit prize takılı iken sarjdan çıkarınca düşüyor ama sarjda yükselmiyor

Cpu %100 yük altındayken sadece 9w çekiyor. 45 dereceyi geçmiyor. Aklıma tek gelen senaryo bd prochot'ın işlemciyi kısıtlaması. Sırası ile tavsiyem statik elektrik yüklenmişse diye bunu boşaltman. Ardından yaotığın tüm bağlantıları tekrar kontrol etmen ve biosu sıfırlaman. Bunlardan sonra düzeleceğine inanıyorum.
hocam bios sıfırladım düzelmedi içini tekrar açtım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Burda vida yok sorun çıkarır mı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evet arkadaşlar tornavida ile gosterdigim yere ufak bi vida uydurdum gene hiçbir şey değişmedi statik elektriği boşalttı gene değişmedi bios sıfırladım gene bişi değişmedi napicam bilmiyorum

Ekler

• 1000018750.webp
    1000018750.webp
    911.6 KB · Hit: 12
  • 1000018755.webp
    1000018755.webp
    244.2 KB · Hit: 13
  • 1000018754.webp
    1000018754.webp
    219.1 KB · Hit: 13
  • 1000018758.webp
    1000018758.webp