2 Monitör Arasında Karkasızım

dejort01

80+
Reaksiyon skoru
47
2k oled monitör almayı düşünüyordum fakat vaz geçtim şuan ıps panel bir monitörüm var bunu 2. ekran yapıp ana ekran olarak 2k kullanmayı düşünüyorum fakat 2 model arasında kaldım
VG27AQL5A
Q27G42XNE
bu ikisi arasındayım aoc modelin incelemesinde benim kullanım tarzıma uygun olduğu için almak istedim fakat incehesap ile görüştüğümde ölü piksel çıkması halinde iade veya değişim yapmadıklarını söylediler diğer yandan asus modelini direk vatanın mağzasından alıcağım için orda test ettirebilirim fakat 2 monitörümde ıps olucak buda mantıklımı olur emin olamadım sizce ne yapsam doğru olur ?
güncelleme: hepsiburda üzerinden aptek satıcısına sordum iade edebilirsin dedi satıcı güvenilirmidir ?

Son düzenleme:
bence 10k civarına bütçen çıkıyorsa enazından 240hz bi monitör alman gerek. yazdığın asusu kendim de kullanıyorum pek memnun değilim malzeme kalitesi vs çok iyi değil vatandan almak zorunda olmasam büyük ihtimalle bende bu bıraktığım monitörlerden birini alırdım.

bence 10k civarına bütçen çıkıyorsa enazından 240hz bi monitör alman gerek. yazdığın asusu kendim de kullanıyorum pek memnun değilim malzeme kalitesi vs çok iyi değil vatandan almak zorunda olmasam büyük ihtimalle bende bu bıraktığım monitörlerden birini alırdım.
Halihazirda 320 hz fhd bir monitörüm var sadece rekabetçi oyu larda onu kullanmayı düşünüyorum.
Hikayeli oyunlarda veya film filan izlerken de 2k bir monitör alayım dedim bütçem 10k dan fazla bana önerilen bu iki model oldu aoc va panel olsada performansi güzel ondan dolayı almayı düşündüm tek sorun satıcı ve alma yöntemim 😄
Bu zamana kadar aldığım monitörlerden sıkıntı çıkmadı gerçi ama insan ikilemde kalmıyor değil
Paylaştığınız monitörlerde güzel tabi (philips hariç benim için) ama dediğim gibi asıl sorun satıcı ve alma yöntemim 😄

neden film için ayrı oyun için ayrı monitör kullanasınki hem yüksek hz hemde 2k monitörler varken?
tek sorun satıcılar falansa zaten araştırarak güvenilir olup olmadığını rahatlıkla anlayabilirsin yada kafam direkt rahat olsun dersen normal fiyatlarının biraz daha üstüne amazondan da alabilirsin. attığım yüksek hz monitörlerden alırsan elindekini de satabilirsin ayrıca ordanda cebine para kalır. yok ben 2 monitör kullanıcam illa dersende 180-200hz monitöre bu paraları verme ktcnin 7-8 liraya kaliteli panelli 2k monitörleri vardı onlara bakabilirsin dediğim gibi yazdığın asusu ben kullanıyorum ve önermiyorum.

Geri