Öneri 5070 Ti Vs 9070xt Haziran 2026 - Hangisi Alınır?

Reaksiyon skoru
27
Bütçe
50000

RTX 5070 Ti vs RX 9070 XT - Haziran 2026 / Türkiye fiyatlarıyla hangisi alınır?

Selamlar. RX 9070 XT ve RTX 5070 Ti arasında kaldım. Güncel Türkiye fiyatlarını aşağıya ekledim. Amacım tek taraflı fanboy konusu açmak değil; fiyat/performans, sessizlik, coil whine, ısınma, yazılım/driver, güç bağlantısı ve uzun vadeli kullanım açısından mantıklı tercihi bulmak.

Fiyat özeti

Şu an listemde en ucuz RX 9070 XT yaklaşık 33.500 TL, en ucuz RTX 5070 Ti ise yaklaşık 51.500 TL seviyesinde. Yani RTX 5070 Ti tarafı giriş seviyesinde bile yaklaşık 18.000 TL daha pahalı. Bu da yüzde 50’den fazla fiyat farkı demek.
Bu yüzden benim kafamdaki ana soru şu:

RTX 5070 Ti’nin DLSS, CUDA, ray tracing ve Nvidia ekosistemi avantajları bu fiyat farkını hak ediyor mu, yoksa sadece oyun için RX 9070 XT çok daha mantıklı mı?

Benim ilk değerlendirmem

Sadece oyun için bakınca RX 9070 XT çok daha mantıklı duruyor. Özellikle Sapphire Pulse, ASUS Prime, ASRock Challenger, Sapphire Pure, ASRock Steel Legend ve PowerColor Hellhound gibi modeller fiyatına göre alınabilir görünüyor.
RTX 5070 Ti tarafında ise ancak CUDA, Blender, AI, DLSS, Nvidia Broadcast, RT performansı veya profesyonel uygulama avantajı önemliyse mantıklı olabilir. Onda da 51–56 bin TL bandından yukarı çıkınca fiyat/performans hızlı bozuluyor.

RX 9070 XT tarafında alınabilir modeller

ModelYorum
Sapphire RX 9070 XT Pulse33.519 TL Bence listenin en mantıklısı.
ASUS RX 9070 XT Prime OC34.999 TL Pulse alternatifi.
ASRock RX 9070 XT Challenger34.999 TL Fiyat iyi, soğutma/ses yorumu lazım.
Sapphire RX 9070 XT Pure36.999 TL Pulse’a göre biraz pahalı ama hâlâ mantıklı.
ASRock RX 9070 XT Steel Legend37.499 TL Beyaz sistem ve kalite için düşünülebilir.
Gigabyte RX 9070 XT Gaming OC38.999 TL Fiyat sınırda ama hâlâ bakılabilir.
PowerColor RX 9070 XT Hellhound OC39.999 TL Sessizlik/soğutma için iyi olabilir.
Sapphire RX 9070 XT Nitro+42.499 TL Güzel model ama fiyat/performans düşüyor.
PowerColor RX 9070 XT Red Devil44.999 TL Premium isteyenlere, ama fiyat yüksek.

45 bin TL üstü RX 9070 XT modelleri bana göre ancak özel soğutma, sessizlik, estetik veya marka takıntısı varsa mantıklı. Yoksa RX 9070 XT’nin olayı zaten fiyat/performans.

RTX 5070 Ti tarafında alınabilir modeller

ModelYorum
Gigabyte RTX 5070 Ti Eagle OC SFF51.553 TL En ucuz 5070 Ti, alınacaksa bakılır.
Palit RTX 5070 Ti GamingPro-S52.299 TL Fiyat iyi, mantıklı seçenek.
Inno3D RTX 5070 Ti X3 OC53–54 bin TL Fiyatına göre bakılabilir.
Gainward RTX 5070 Ti Phoenix-S53.999 TL Palit alternatifi.
Colorful RTX 5070 Ti Battle AX53.999 TL Servis/garanti yorumu önemli.
MSI RTX 5070 Ti Ventus 3X OC55–56 bin TL Yaygın model, ses/sıcaklık yorumu lazım.
ASUS RTX 5070 Ti Prime OC55.900 TL Marka/servis için düşünülebilir.
Zotac RTX 5070 Ti Solid SFF56.159 TL Kompakt sistem için mantıklı olabilir.

60 bin TL üstü RTX 5070 Ti modellerini şahsen mantıklı bulmuyorum. O fiyatlara çıkınca başka kartlara bakmak daha mantıklı olabilir.

Özellikle yorum istediğim konular

Aşağıdaki başlıklarda kullanıcı deneyimi olanlar yazarsa çok iyi olur:
  1. Hangi modeli kullanıyorsunuz?
  2. Kartın tam modeli nedir?
  3. Kaç TL’ye aldınız?
  4. Hangi kasada kullanıyorsunuz?
  5. PSU modeliniz nedir?
  6. Boşta ve yükte GPU sıcaklığı kaç derece?
  7. Hotspot sıcaklığı kaç derece?
  8. Bellek sıcaklığı kaç derece?
  9. Fan sesi rahatsız ediyor mu?
  10. Coil whine var mı?
  11. Coil whine sadece yüksek FPS menülerde mi var, yoksa oyun içinde de duyuluyor mu?
  12. Undervolt yaptınız mı?
  13. Undervolt sonrası sıcaklık/ses/güç tüketimi nasıl değişti?
  14. Driver sorunu yaşadınız mı?
  15. Siyah ekran, crash, wattman, no signal, fanların %100’e çıkması gibi sorunlar oldu mu?
  16. 16-pin güç bağlantısı veya adaptör kullanıyor musunuz?
  17. Kablo ısınıyor mu, gevşeme/oturmama gibi durum oldu mu?
  18. Dikey ekran kartı montajı kullanıyor musunuz?
  19. Kartı iade/değişim yapmanız gerekti mi?
  20. Bugün tekrar alsanız aynı modeli alır mıydınız?

Benim şu anki düşüncem

Sadece oyun oynayan biri için RX 9070 XT çok daha mantıklı duruyor. Özellikle 33–40 bin TL bandındaki modeller ciddi fiyat/performans veriyor. RTX 5070 Ti ise bence ancak Nvidia özellikleri gerçekten kullanılacaksa alınmalı.

Benim kişisel kısa listem:
RX 9070 XT tarafı:
  1. Sapphire Pulse
  2. ASUS Prime
  3. ASRock Challenger
  4. Sapphire Pure
  5. ASRock Steel Legend
  6. PowerColor Hellhound
RTX 5070 Ti tarafı:
  1. Palit GamingPro-S
  2. Gigabyte Eagle OC SFF
  3. Inno3D X3 OC
  4. Gainward Phoenix-S
  5. ASUS Prime
  6. MSI Ventus 3X OC
Sizce bu fiyatlarla hangisi alınır? Özellikle aynı kartları kullananların sıcaklık, ses, coil whine ve driver deneyimlerini merak ediyorum.

Kullanıcı deneyimi formu

Kart modeli:
Satın alma fiyatı:
Satın alma tarihi:
Kasa modeli:
PSU modeli / watt / ATX 3.0-3.1 var mı:
Güç bağlantısı:
2x8-pin / 3x8-pin / 16-pin / adaptör / native kablo
Monitör çözünürlüğü ve Hz:
İşlemci:
Oynanan oyunlar / kullanılan programlar:

Boşta GPU sıcaklığı:
Yükte GPU sıcaklığı:
Hotspot sıcaklığı:
Bellek sıcaklığı:
Fan RPM / fan yüzdesi:
Fan sesi yorumu:
Sessiz / duyulur / rahatsız edici
Coil whine: Yok / az / orta / rahatsız edici
Coil whine hangi durumda oluyor: Menü / yüksek FPS / oyun içi / render / her zaman
Undervolt yapıldı mı: Evet / Hayır
Undervolt sonrası fark:
Driver sorunu:
Yok / crash / siyah ekran / no signal / wattman / stutter
İade veya servis durumu:
Bugün tekrar alır mıydınız:
Evet / Hayır
Genel puan: 10 üzerinden
Ek not:

RTX 5070 Ti vs RX 9070 XT - Haziran 2026 / Türkiye fiyatlarıyla hangisi alınır?

Selamlar. RX 9070 XT ve RTX 5070 Ti arasında kaldım. Güncel Türkiye fiyatlarını aşağıya ekledim. Amacım tek taraflı fanboy konusu açmak değil; fiyat/performans, sessizlik, coil whine, ısınma, yazılım/driver, güç bağlantısı ve uzun vadeli kullanım açısından mantıklı tercihi bulmak.

Fiyat özeti

Şu an listemde en ucuz RX 9070 XT yaklaşık 33.500 TL, en ucuz RTX 5070 Ti ise yaklaşık 51.500 TL seviyesinde. Yani RTX 5070 Ti tarafı giriş seviyesinde bile yaklaşık 18.000 TL daha pahalı. Bu da yüzde 50’den fazla fiyat farkı demek.
Bu yüzden benim kafamdaki ana soru şu:

RTX 5070 Ti’nin DLSS, CUDA, ray tracing ve Nvidia ekosistemi avantajları bu fiyat farkını hak ediyor mu, yoksa sadece oyun için RX 9070 XT çok daha mantıklı mı?

Benim ilk değerlendirmem

Sadece oyun için bakınca RX 9070 XT çok daha mantıklı duruyor. Özellikle Sapphire Pulse, ASUS Prime, ASRock Challenger, Sapphire Pure, ASRock Steel Legend ve PowerColor Hellhound gibi modeller fiyatına göre alınabilir görünüyor.
RTX 5070 Ti tarafında ise ancak CUDA, Blender, AI, DLSS, Nvidia Broadcast, RT performansı veya profesyonel uygulama avantajı önemliyse mantıklı olabilir. Onda da 51–56 bin TL bandından yukarı çıkınca fiyat/performans hızlı bozuluyor.

RX 9070 XT tarafında alınabilir modeller

ModelYorum
Sapphire RX 9070 XT Pulse33.519 TL Bence listenin en mantıklısı.
ASUS RX 9070 XT Prime OC34.999 TL Pulse alternatifi.
ASRock RX 9070 XT Challenger34.999 TL Fiyat iyi, soğutma/ses yorumu lazım.
Sapphire RX 9070 XT Pure36.999 TL Pulse’a göre biraz pahalı ama hâlâ mantıklı.
ASRock RX 9070 XT Steel Legend37.499 TL Beyaz sistem ve kalite için düşünülebilir.
Gigabyte RX 9070 XT Gaming OC38.999 TL Fiyat sınırda ama hâlâ bakılabilir.
PowerColor RX 9070 XT Hellhound OC39.999 TL Sessizlik/soğutma için iyi olabilir.
Sapphire RX 9070 XT Nitro+42.499 TL Güzel model ama fiyat/performans düşüyor.
PowerColor RX 9070 XT Red Devil44.999 TL Premium isteyenlere, ama fiyat yüksek.

45 bin TL üstü RX 9070 XT modelleri bana göre ancak özel soğutma, sessizlik, estetik veya marka takıntısı varsa mantıklı. Yoksa RX 9070 XT’nin olayı zaten fiyat/performans.

RTX 5070 Ti tarafında alınabilir modeller

ModelYorum
Gigabyte RTX 5070 Ti Eagle OC SFF51.553 TL En ucuz 5070 Ti, alınacaksa bakılır.
Palit RTX 5070 Ti GamingPro-S52.299 TL Fiyat iyi, mantıklı seçenek.
Inno3D RTX 5070 Ti X3 OC53–54 bin TL Fiyatına göre bakılabilir.
Gainward RTX 5070 Ti Phoenix-S53.999 TL Palit alternatifi.
Colorful RTX 5070 Ti Battle AX53.999 TL Servis/garanti yorumu önemli.
MSI RTX 5070 Ti Ventus 3X OC55–56 bin TL Yaygın model, ses/sıcaklık yorumu lazım.
ASUS RTX 5070 Ti Prime OC55.900 TL Marka/servis için düşünülebilir.
Zotac RTX 5070 Ti Solid SFF56.159 TL Kompakt sistem için mantıklı olabilir.

60 bin TL üstü RTX 5070 Ti modellerini şahsen mantıklı bulmuyorum. O fiyatlara çıkınca başka kartlara bakmak daha mantıklı olabilir.

Özellikle yorum istediğim konular

Aşağıdaki başlıklarda kullanıcı deneyimi olanlar yazarsa çok iyi olur:
  1. Hangi modeli kullanıyorsunuz?
  2. Kartın tam modeli nedir?
  3. Kaç TL’ye aldınız?
  4. Hangi kasada kullanıyorsunuz?
  5. PSU modeliniz nedir?
  6. Boşta ve yükte GPU sıcaklığı kaç derece?
  7. Hotspot sıcaklığı kaç derece?
  8. Bellek sıcaklığı kaç derece?
  9. Fan sesi rahatsız ediyor mu?
  10. Coil whine var mı?
  11. Coil whine sadece yüksek FPS menülerde mi var, yoksa oyun içinde de duyuluyor mu?
  12. Undervolt yaptınız mı?
  13. Undervolt sonrası sıcaklık/ses/güç tüketimi nasıl değişti?
  14. Driver sorunu yaşadınız mı?
  15. Siyah ekran, crash, wattman, no signal, fanların %100’e çıkması gibi sorunlar oldu mu?
  16. 16-pin güç bağlantısı veya adaptör kullanıyor musunuz?
  17. Kablo ısınıyor mu, gevşeme/oturmama gibi durum oldu mu?
  18. Dikey ekran kartı montajı kullanıyor musunuz?
  19. Kartı iade/değişim yapmanız gerekti mi?
  20. Bugün tekrar alsanız aynı modeli alır mıydınız?

Benim şu anki düşüncem

Sadece oyun oynayan biri için RX 9070 XT çok daha mantıklı duruyor. Özellikle 33–40 bin TL bandındaki modeller ciddi fiyat/performans veriyor. RTX 5070 Ti ise bence ancak Nvidia özellikleri gerçekten kullanılacaksa alınmalı.

Benim kişisel kısa listem:
RX 9070 XT tarafı:
  1. Sapphire Pulse
  2. ASUS Prime
  3. ASRock Challenger
  4. Sapphire Pure
  5. ASRock Steel Legend
  6. PowerColor Hellhound
RTX 5070 Ti tarafı:
  1. Palit GamingPro-S
  2. Gigabyte Eagle OC SFF
  3. Inno3D X3 OC
  4. Gainward Phoenix-S
  5. ASUS Prime
  6. MSI Ventus 3X OC
Sizce bu fiyatlarla hangisi alınır? Özellikle aynı kartları kullananların sıcaklık, ses, coil whine ve driver deneyimlerini merak ediyorum.

Kullanıcı deneyimi formu

Kart modeli:
Satın alma fiyatı:
Satın alma tarihi:
Kasa modeli:
PSU modeli / watt / ATX 3.0-3.1 var mı:
Güç bağlantısı:
2x8-pin / 3x8-pin / 16-pin / adaptör / native kablo
Monitör çözünürlüğü ve Hz:
İşlemci:
Oynanan oyunlar / kullanılan programlar:

Boşta GPU sıcaklığı:
Yükte GPU sıcaklığı:
Hotspot sıcaklığı:
Bellek sıcaklığı:
Fan RPM / fan yüzdesi:
Fan sesi yorumu:
Sessiz / duyulur / rahatsız edici
Coil whine: Yok / az / orta / rahatsız edici
Coil whine hangi durumda oluyor: Menü / yüksek FPS / oyun içi / render / her zaman
Undervolt yapıldı mı: Evet / Hayır
Undervolt sonrası fark:
Driver sorunu:
Yok / crash / siyah ekran / no signal / wattman / stutter
İade veya servis durumu:
Bugün tekrar alır mıydınız:
Evet / Hayır
Genel puan: 10 üzerinden
Ek not:
Hocam hepsiburada satıcılı 9070xt pulse 33k şuan 6 9 taksit onu alıp geç beğenmezsen iade edersin bu kadar düşünmeye gerek yok bence oyun için. Coil whine bir kartta çıkar diğerinde çıkmaz şans işi. Fan sesi mevzusuna gelirsek çoğu karta UV atıp biostan fan profili ayarlarsan belirgin miktarda sessizleştirirsin.

5070 ti kullanıcısı olarak söyleyebileceklerim. Ben alalı yaklaşık 1 ay falan olucak. 9070xt ile pragmatayı pt, 4k ile 150 fps oynayabileceğini düşünmüyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aslında benim sistemin bazı bileşenleri bayağı eski kalıyor. Kayıplarım var ama ona rağmen 3x modunda bu fps yi aldım.

5070 ti kullanıcısı olarak söyleyebileceklerim. Ben alalı yaklaşık 1 ay falan olucak. 9070xt ile pragmatayı pt, 4k ile 150 fps oynayabileceğini düşünmüyorum.

Aslında benim sistemin bazı bileşenleri bayağı eski kalıyor. Kayıplarım var ama ona rağmen 3x modunda bu fps yi aldım.
monitörün 4k oled mi

işlemcim 9800x3d benim. bu videoda işlemci intel. monitör AOC U27G4R 4K 160hz. sizin işlemciniz nedir?

Kral, satın almak için mi araştırıyorsun yoksa bedava anket mi yaptıracaksın millete?

Aynı konu yüzlerce kez konuşuldu çünkü.

Benim gibi 34.500 TL - 35.000 TL civarı rtx 5070 ti gören kişiler için 51.500 TL çok uçuk. Colorful iGame GeForce RTX 5070 Ti Ultra W OC 38.000 TL'ye mi ne satıldı. O yüzden şu anki rtx 5070 ti fiyatları tamamen saçmalık. Ram fiyatları uçtu desen amd kartların da çok etkilenmesini beklersin ama onlar o kadar etkilenmedi fiyat artışından. Bu sebeple 51.500 TL civarı rtx 5070 ti almak çok akıl karı değil. İkinci elde 40.000 TL'ye hala satanlar var. Oradakiler değerlendirilmeli Nvidia alacağım ben diyenler için. Ama şu günümüzde marka modelden bağımsız 9070 xt almak daha mantıklı. Belki rtx 5070 28.000 TL civarı anlık indirimlere girdiğinde değerlendirilir. Onun dışında rtx 5070 ti 51.500 fahiş fiyat.

Kral, satın almak için mi araştırıyorsun yoksa bedava anket mi yaptıracaksın millete?

Aynı konu yüzlerce kez konuşuldu çünkü.

Benim gibi 34.500 TL - 35.000 TL civarı rtx 5070 ti gören kişiler için 51.500 TL çok uçuk. Colorful iGame GeForce RTX 5070 Ti Ultra W OC 38.000 TL'ye mi ne satıldı. O yüzden şu anki rtx 5070 ti fiyatları tamamen saçmalık. Ram fiyatları uçtu desen amd kartların da çok etkilenmesini beklersin ama onlar o kadar etkilenmedi fiyat artışından. Bu sebeple 51.500 TL civarı rtx 5070 ti almak çok akıl karı değil. İkinci elde 40.000 TL'ye hala satanlar var. Oradakiler değerlendirilmeli Nvidia alacağım ben diyenler için. Ama şu günümüzde marka modelden bağımsız 9070 xt almak daha mantıklı. Belki rtx 5070 28.000 TL civarı anlık indirimlere girdiğinde değerlendirilir. Onun dışında rtx 5070 ti 51.500 fahiş fiyat.
Satın almak için araştırıyorum. Zaten fiyatları da bu yüzden tek tek yazdım. Amacım “hangisi daha iyi” kavgası değildi yanlış anlaşılmasın lütfen. bu fiyat farkına 5070 Ti değer mi, yoksa 9070 XT daha mantıklı mı onu netleştirmek.

Anket gibi durduysa sebebi şu: coil whine, fan sesi, hotspot, driver sorunu gibi şeyler inceleme videolarından çok kullanıcı deneyiminde ortaya çıkıyor. Bir de bu kadar detaylı bir forum konusu göremedim. Genelde hangisi daha iyi gibi basit sorularla devam edilmiş. O yüzden kullananlar belki detay vermek isterse diye konuyu detaylı açtım. Yazan olursa da herkes için daha faydalı bir konu olmuş olur.

Sizin yazdığınız yorum aşırı mantıklı. 5070ti alınacaksa, mecburiyet varsa, bütçe de kısıtlıysa 2. el alın diyorsunuz. Teşekkür ederim.

referans olur mu bilmiyorum ama 9070xt asus prime ile monitörüm 2k olduğu için 2k ayarda furmark testi yaptım, ekran kartı 83 dereceyi geçmedi. Average 240fps civarıydı. Testi yaklaşık 6dk yaptım uzun süre dalgalanma olmadığı için vaktim de olmadığından kapattım ama bu süreçte birkaç kez 83e çıkıp 82-81lere düştü. 83ü geçmedi(hotspot). Daha iyi soğutuyodur diye farklı markalara fazla ödeme yapmaya bence gerek yok. Kasamda ekran kartını ekstra soğutacak bir fan da bulunmuyor, Lian Li Vector V100R standart kasa fanları var sadece, önde 3 intake, arkada 1 egzoz.

Son düzenleme:
Hocam sen bu kadar yazmaya üşenmedin mi ya 🤣 nvidia fan boylar gelmeden de cevap vereyim bence kesinlikle 5070ti almalısın. Eğer aklınız kalacaksa almayın bir ürünü.

Hocam sen bu kadar yazmaya üşenmedin mi ya 🤣 nvidia fan boylar gelmeden de cevap vereyim bence kesinlikle 5070ti almalısın. Eğer aklınız kalacaksa almayın bir ürünü.
Hocam fiyat takibi ve analiz için chrome extension geliştirdim. Onun verileri bunlar. Ben sadece araları doldurdum.

Geri