Gigabyte X870e Anakart Termal Macun

38FİKO

80+
Reaksiyon skoru
4
Arkadaşlar Merhaba sizlere bir soru soracağım ana kartın pin kısmına değil o ortadaki düz çigi olan yere çok az cüzi miktarda termal macun bulaştı bu pc de sorun yapar mı ? temizlmem gerekir mi dağa kötü bir hale getiririm diye uğraşmak istemiyorum şimdi fotorağları atacağım lütfen bilgi birikimi olan arkadaşalr destek olabilirr mi ?

Sağ taraf orta kesimde

Ekler

• WhatsApp Image 2026-06-04 at 23.00.08.webp
    WhatsApp Image 2026-06-04 at 23.00.08.webp
    399 KB · Hit: 45
  • WhatsApp Image 2026-06-04 at 23.00.09.webp
    WhatsApp Image 2026-06-04 at 23.00.09.webp
    365.3 KB · Hit: 43
orda da pinler yokmuydu pine denk geliyorsa temizlemek lazım

Arkadaşlar Merhaba sizlere bir soru soracağım ana kartın pin kısmına değil o ortadaki düz çigi olan yere çok az cüzi miktarda termal macun bulaştı bu pc de sorun yapar mı ? temizlmem gerekir mi dağa kötü bir hale getiririm diye uğraşmak istemiyorum şimdi fotorağları atacağım lütfen bilgi birikimi olan arkadaşalr destek olabilirr mi ?

Sağ taraf orta kesimde
hocam macun iletken olmadığı için sorun yaratmaz lakin kafam rahat olsun dersen el sürmeden elektronik devre kartı temizleyiciler var iletken olmayan ondan al her zaman kasanada kullanırsın sık gider ürün balata spreyi gibi lakin iletken ve yağlı değil ben bakım yaparken eski leptop ekran kartı bordunu temizliyorum link https://www.akakce.com/sprey-temizl...ici-sprey-yagsiz-400-ml-fiyati,850495853.html

Daha önce pin temizliği yapmadıysan sakın elleme. Çok kişi termal macun temizleme amacıyla pin yamultuyor. Tanıdığın ve işine güvendiğin bir servise götür onlar temizlesin

Evet pinlerin tam ortasındaki yere gelmiş ama sen işlemciyi taktıktan sonra sıcaklıkla birlikte onun yayılıp yayılmayacağı belli değil. Kendine güveniyorsan oraya bilgisayar için özel olan spreyleri sıkıp çok ince bir şeyle hafif hafif ittir ya da aşırı yumuşak bir fırçayla üstünden geç, eğer öyle bir eşyan veya cesaretin yoksa asla elleme.

hocam macun iletken olmadığı için sorun yaratmaz lakin kafam rahat olsun dersen el sürmeden elektronik devre kartı temizleyiciler var iletken olmayan ondan al her zaman kasanada kullanırsın sık gider ürün balata spreyi gibi lakin iletken ve yağlı değil ben bakım yaparken eski leptop ekran kartı bordunu temizliyorum link https://www.akakce.com/sprey-temizl...ici-sprey-yagsiz-400-ml-fiyati,850495853.html
Hocam iletken değil onun orada kalması benim için problem değil ama zamanla istemci ısınma yapınca orada macun sıvı haline geri gelir pinlere doğru akma riski olabilir mi ,? Ve yahut aktı bı sıkıntı yaratır mı bana ?

Hocam iletken değil onun orada kalması benim için problem değil ama zamanla istemci ısınma yapınca orada macun sıvı haline geri gelir pinlere doğru akma riski olabilir mi ,? Ve yahut aktı bı sıkıntı yaratır mı bana ?
Sorun iletken olmayışı zaten. Akma veya halihazırda bulunduğu yerde önemli bir pinin üstünü kapatıyorsa orada iletkenlik ya biticek ya da çok düşecek.

hocam macun iletken olmadığı için sorun yaratmaz lakin kafam rahat olsun dersen el sürmeden elektronik devre kartı temizleyiciler var iletken olmayan ondan al her zaman kasanada kullanırsın sık gider ürün balata spreyi gibi lakin iletken ve yağlı değil ben bakım yaparken eski leptop ekran kartı bordunu temizliyorum link https://www.akakce.com/sprey-temizleyici/en-ucuz-mxs-elektronik-kart-devre-kontak-temizleyici-sprey-yagsiz-400-ml-fiyati,850495853.h

orda da pinler yokmuydu pine denk geliyorsa temizlemek lazım
Yok orta kisim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sorun iletken olmayışı zaten. Akma veya halihazırda bulunduğu yerde önemli bir pinin üstünü kapatıyorsa orada iletkenlik ya biticek ya da çok düşecek.
Anladım hocam o eczanelerde satılan yüzde 90 üzeri alkol gibi bir şey var onu kullansam peki ?

Anladım hocam o eczanelerde satılan yüzde 90 üzeri alkol gibi bir şey var onu kullansam peki ?
İzopropil falan olabilir sanırım ama ben olsam yine de çekinirdim baya.

Yağsız kontak sprey falan da oluyor olabilir araştırmak lazım.

ana kartı ters çevirsin biraz sıksın 3 gün bekletip kendine güvenmiyorsa biraz saf su döksün 3 gün daha beklesin düzelir basit , pamukla ben bile uğraşmadın o pinler bükmek pinleri bozarsa kördüğüm olur

Sağ taraf orta kesimde

Eline al bir iğne veya ince uçlu cımbız arayı temizle
Sonra neden ana kart ve işlemci bozuldu

Geri