Ramlari Dual Channel Yapınca Görüntü Gelmemesi

CoolTigin

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamlar, öncelikle cpuz görüntülerimi atayım ve sonrasında yaşadığım sorunu dile getireyim. Biraz uzun bir yazı olabilir fakat hiçbir yerde sorunun çözümünü bulamadım. Buraya atmak istedim. Sorunum şu ki 2 adet ram kullanıyorum 8x2 (16gb total) kingston fury ve ikisi de aynı mhz olarak. ramlarin slotları (4 slotum var ve anakartım ASUSTeK COMPUTER INC. PRIME B460M-A R2.0 ) 1. ve 2. slot olarak takılı yani single çalışıyorlar. ramlari tek tek her slota taktığımda 2 sini de ayrı ayrı denedim ve ekran geliyor, fakat 1 | 3 veya 2 | 4 olarak denediğim zaman ekrana görüntü gelmiyor ve tekrar 1. 2. slota alınca da post mode uyarısı alıyorum. xmp ayarlarını denedim. biosumu güncelledim. yongalar vs için her şeyin driverlerı da güncel. oc kapatıp denedim. resizeable bar'ı kapayıp ve ayrıca açıp denedim. ekran kartım olmadan da (sadece dahili olarak) da denedim. teker teker taktığımda bir problem yokken dual channel olarak takınca pc görüntü vermiyor. intel i5 10400 2.9ghz işlemcim var. Sorunu bir türlü çözemedim yardım lazım.
1780787255937-webp.938022
1780787284098.webp
1780787301419.webp
1780787311230.webp
1780787322805.webp
1780787334283.webp

Ekler

• 1780787255937.webp
    1780787255937.webp
    29.4 KB · Hit: 87
Kankam buraya yazana kadar chatgpt ye yazsan bence sorunun çözülür dü istersen bi dene

Cevabın için teşekkür ederim. Fakat yapay zeka gibi uygulamalar ve 3 gündür sayısız izlediğim video vs bir kenara hiçbir şekilde çözüm bulamadım. O yüzden buraya sormak istedim.
Kankam buraya yazana kadar chatgpt ye yazsan bence sorunun çözülür dü istersen bi dene

Dalga amaçlı yazmadim bu arada.benim gecenlerde bilgisayarimda bir problem oldu hangi bilgisayarciya sorduysam çözüm bulamadı gezmedigim aramadigim insan arastirmadigin yer kalmadi. Chatgpt arkadasla 30 dakika içinde 3 5 deneme ile sorunu çözdük

Hocam bu sorunu bi ara bende yaşıyordum bu aralarda başka arkadaşımda sorun baş gösterdi ben kendimde sorunu şöyle çözmüştüm am 4 işlemci kullanıyorum işlemciyi söktüm pinlerini kontrol edip o anakarta takarken çevirdiğimiz kol ile bi 5 6 defa pinleri ileri geri yapmıştım micro yamukluk bilmemne vardır diye bundan sonrada soğutucu yu biraz gevşek taktım sorunu bir daha yaşamadım o günden beridirde soğutucu vidalarını sonuna kadar sıkmadım az gevşek bıraktım işlemcinizi bi sökün anakart pinlerine bi bakın derim yamukluk vesayire varmı diye ondan sonrada soğutunuzu az gevşek sıkıp ramleri silgi ile silip slotlardada toz varsa bi fırça ile slotları nazikce temizleyip ramleri tek hamlede çıt sesini alıcak şekilde montajlayıp deneyin ve özellikle söylüyorum ramleri ortalarından bastırarak tek hamlede oturtun sağdan soldan hafif bastırarak oturmaya biliyor bazen umarım çözülür

çift ram ile bios'a girebiliyorsan frequency yi 1333 yap, ztn o ise auto da yapabilirsin. Bir de 1.30 volt yap. Onun dışında bu eski anakartlarda memory training var mıydı bilmiyorum, varsa onu da enabled yap. Ram xmp açma şimdilik, dene olursa

Öncelikle single olarak girebiliyorum. eğer dual yerleştirmede soruyorsanız hayır ekran hiç gelmiyor. voltaj değerim şuan 1.2 fakat deneyeceğim. memory traning enabled'da şuan. xmp olarak auto, 1 ve 2 bulunuyor auto alınca da görüntü yine gelmiyor. eğer dediğiniz işlem, single olarak aç ramlari 1333mhz sabitle ardından dual olarak aç çalıştır ise deneyeceğim , doğru anlayıp anlamadığımı netleştirmek adına soruyorum.
çift ram ile bios'a girebiliyorsan frequency yi 1333 yap, ztn o ise auto da yapabilirsin. Bir de 1.30 volt yap. Onun dışında bu eski anakartlarda memory training var mıydı bilmiyorum, varsa onu da enabled yap. Ram xmp açma şimdilik, dene olursa
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bu sorunu bi ara bende yaşıyordum bu aralarda başka arkadaşımda sorun baş gösterdi ben kendimde sorunu şöyle çözmüştüm am 4 işlemci kullanıyorum işlemciyi söktüm pinlerini kontrol edip o anakarta takarken çevirdiğimiz kol ile bi 5 6 defa pinleri ileri geri yapmıştım micro yamukluk bilmemne vardır diye bundan sonrada soğutucu yu biraz gevşek taktım sorunu bir daha yaşamadım o günden beridirde soğutucu vidalarını sonuna kadar sıkmadım az gevşek bıraktım işlemcinizi bi sökün anakart pinlerine bi bakın derim yamukluk vesayire varmı diye ondan sonrada soğutunuzu az gevşek sıkıp ramleri silgi ile silip slotlardada toz varsa bi fırça ile slotları nazikce temizleyip ramleri tek hamlede çıt sesini alıcak şekilde montajlayıp deneyin ve özellikle söylüyorum ramleri ortalarından bastırarak tek hamlede oturtun sağdan soldan hafif bastırarak oturmaya biliyor bazen umarım çözülür
Büyük bir işlemci soğutmasına sahibim ve sök tak da yaptım. soğutmanın pinleri nerdeyse tutmuyor derecesinde gevşek duruyor, maalesef ki bunu da denedim ama yine pinler için ince ayarı en sona bırakacağım gibi duruyor , ramlarda arıza yok kesin eminim. fakat bir türlü çözemedim bu durumu..

Öncelikle single olarak girebiliyorum. eğer dual yerleştirmede soruyorsanız hayır ekran hiç gelmiyor. voltaj değerim şuan 1.2 fakat deneyeceğim. memory traning enabled'da şuan. xmp olarak auto, 1 ve 2 bulunuyor auto alınca da görüntü yine gelmiyor. eğer dediğiniz işlem, single olarak aç ramlari 1333mhz sabitle ardından dual olarak aç çalıştır ise deneyeceğim , doğru anlayıp anlamadığımı netleştirmek adına soruyorum.

Büyük bir işlemci soğutmasına sahibim ve sök tak da yaptım. soğutmanın pinleri nerdeyse tutmuyor derecesinde gevşek duruyor, maalesef ki bunu da denedim ama yine pinler için ince ayarı en sona bırakacağım gibi duruyor , ramlarda arıza yok kesin eminim. fakat bir türlü çözemedim bu durumu..
Öyle de deniyebilirsin, bios kendi kendine reset atmazsa güzel olur. 2 ve 4. slotu kullan hocam. Muhtemelen onu önermişlerdir. Yine bakayım ben

Bendede aynı durumdu işte ramler sağlam dı ki sizin ramlerde sağlam büyük ihtimal anakart soketine ve işlemcinin arkasını bi inceleyin belki bi yamukluk vardır cpu soket kaynaklı bir arıza bu .

Öyle de deniyebilirsin, bios kendi kendine reset atmazsa güzel olur. 2 ve 4. slotu kullan hocam. Muhtemelen onu önermişlerdir. Yine bakayım ben
şuan 1333mhz e aldım ve restart atıp 2. ve 4. slotları takacağım görüntü gelirse 2666mhz'e geri alayım mı yoksa daha düşük bir seviyede mi kullanmalıyım?

Bendede aynı durumdu işte ramler sağlam dı ki sizin ramlerde sağlam büyük ihtimal anakart soketine ve işlemcinin arkasını bi inceleyin belki bi yamukluk vardır cpu soket kaynaklı bir arıza bu .
Bunu sadece sök tak yaparak mı yapmalıyım yoksa iyi bilen birisine göstermek daha mı mantıklı devreler ile aram var fakat tamir ettirecek veya yerine yenisini koyacak şuan pek durumum yok, çok risk içeriyor ise sonraya bırakacağım çünkü.

Tek ram 4[A2] demişler, dual olarak da B2 A2, 2 ve 4 dolayısıyla

şuan 1333mhz e aldım ve restart atıp 2. ve 4. slotları takacağım görüntü gelirse 2666mhz'e geri alayım mı yoksa daha düşük bir seviyede mi kullanmalıyım?

Bunu sadece sök tak yaparak mı yapmalıyım yoksa iyi bilen birisine göstermek daha mı mantıklı devreler ile aram var fakat tamir ettirecek veya yerine yenisini koyacak şuan pek durumum yok, çok risk içeriyor ise sonraya bırakacağım çünkü.
Konu tamir değil hocam sökün bi gözünüzle inceleyin anakart pinlerinde yamukluk varmı eğer yamukluk yok ise ramlerden birini tak hızı 1600 e çek kapat diğerinide tak bi dene anakartında sorun yoksa böyle açılması lazım ramleride güzelce bi sil silgiyle takmadan önce

Pc 2 4 slotlarında dual ramde görüntü verirse 2666 çek

problemin çözümü işlemciyi sök yuvaya fön makinası tut işlemcinin pinsizdir bu sorun genellikle bazı pinsiz işlemcilerin anakart işlemci bacakları eğildiği için veya işlemcinin pinsiz tarafı kirlilik toz gibi termal macun sızması gibi etkenlerden temassızlık olduğundan olabilir diğer bir şey ise anakartın alt kısmı çizilmiş olabilir doğru montaj edilmediğinde anakartın alt kısmındaki hasar bu tarz sorunlar çıkarabilir belkide işlemci sorunludur bios güncellemesi gereklidir..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,784
Üyeler
197,043
Son üye
hones77
Geri