Ideapad Gaming 3 Harici Monitörde 120hz Veriyor

Reaksiyon skoru
13
İyi günler. Bugün MSI 165Hz bir monitör aldım. Monitörü taktığımda laptop monitöre sadece 120Hz veriyor. Bunun çözümü nedir? İnternette aradım fakat çıkmaza girdim yardımcı olursanız sevinirim.

kullandığın hdmi kablodan kaynaklıdır muhtemlen kabloyu değişmelisin

HDMi açısından bir sıkıntı yok diğer bilgisayarımda 200HZ'i tam veriyor.
laptobun tam markası ney laptobun hdmi portundan da olabilir HDMI 1.4 se 120hz den fazla vermez dp veya varsa type-c kullanabilirsin. aynı sorunu yaşamıştım kaliteli bir hdmi kablo ile çözmüştüm.

Laptop ya da monitörünün hdmı sürümü max 120hz destekliyodur. Laptopun marka modelini atarsan bakabilirim. monitörünün de aynı şekilde.

laptobun tam markası ney laptobun hdmi portundan da olabilir HDMI 1.4 se 120hz den fazla vermez dp veya varsa type-c kullanabilirsin. aynı sorunu yaşamıştım kaliteli bir hdmi kablo ile çözmüştüm.
Laptop IdeaPad Gaming 3 15IHU6 monitör de MSI MAG255ef e20. Aynı kablo ve monitör soylediğim gibi başka bilgisayarda 200hz i destekliyor. Bilgisayar da thunderbolt üzerinden görüntü vermiyor malesef.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Laptop ya da monitörünün hdmı sürümü max 120hz destekliyodur. Laptopun marka modelini atarsan bakabilirim. monitörünün de aynı şekilde.
Laptop IdeaPad Gaming 3 15IHU6 monitör de MSI MAG255ef e20.

Laptop IdeaPad Gaming 3 15IHU6 monitör de MSI MAG255ef e20. Aynı kablo ve monitör soylediğim gibi başka bilgisayarda 200hz i destekliyor. Bilgisayar da thunderbolt üzerinden görüntü vermiyor malesef.

Nvidia denetim masasından çözünürlük ayarı 1920x1080 doğal modda kalmıştır belki bi o ayara da bakar mısın alttan PC yazan yerden 1920x1080 seç 200 hz çıkması lazım.

sorun laptoptan ötürü laptopun hdmi çıkışı dahili ekran kartına bağlı rtx e değil ve bu kartın sınırı da laptop monitörünün hz sınırı ile sınırlandırılmış oluyor yani 120hz den fazla alamazsın dp vs de olmadığı için yapabilicek bir şey yok.

sorun laptoptan ötürü laptopun hdmi çıkışı dahili ekran kartına bağlı rtx e değil ve bu kartın sınırı da laptop monitörünün hz sınırı ile sınırlandırılmış oluyor yani 120hz den fazla alamazsın dp vs de olmadığı için yapabilicek bir şey yok.
Alamıyormuşsun :( Type-C ile alabilirsin ama

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,942
Üyeler
198,223
Son üye
Sensei44
Geri