sendegitunutbeni
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 809
ttek benim saglam cikti heralde indirime girmeden 50 dolara kitlemislerdi :dAdam olmuyor tamamen maalesef boşa uğraşmış olursunuz sadece.
ttek benim saglam cikti heralde indirime girmeden 50 dolara kitlemislerdi :dAdam olmuyor tamamen maalesef boşa uğraşmış olursunuz sadece.
hocam ben zamanında temudan almıştım 100 tanesi 150 lira mı neydi şuan sanırım bi rationalkeys satıyor onda da dediğiniz gibi 175 tl kargo ücreti varmış başka bir yer yok sanırımnereden alabilirim hocam? ama 5 liralık sokete 200 tl kargo ödemek istemiyorum. elinde olup izmirde olan okuyan birisi varsa iletişime geçerseniz sevinirim
bizimkiler ucuzdu ondandırttek benim saglam cikti heralde indirime girmeden 50 dolara kitlemislerdi :d
valla benim temizdi hala sikinti yok tas gibi 54 dolar odemisim baktim .dhocam ben zamanında temudan almıştım 100 tanesi 150 lira mı neydi şuan sanırım bi rationalkeys satıyor onda da dediğiniz gibi 175 tl kargo ücreti varmış başka bir yer yok sanırım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
bizimkiler ucuzdu ondandırbana gelende direkt işlemli klavyeydi yani pcbye bi baktım kablo çekmiş adamlar artık 2. el iade mi kendileri mi bunu sattı bilmiyorum
Kanka helal olsun valla. Herşeyi yapmışssın. Ben ilkel bir yöntem buldum. Switchi söküyordum sonra swıtchın altındaki bakır mı artık herneyse lıg lıg lıg lıg dil dokunusları atıyordum. Sonra takıyordum. Düzeliyordu. Dil atmanızı tavsiye ederim. Lıg lıg lıg diye. Hala taş gibi şuanMerak edenler varsa klavyeden aldım bir tane. Almadan önce problemin kötü kalitede üretilmiş pcb ve dandik hotswap soketleri olduğunu düşünmüştüm. Bu yüzden yabancı video ve forumlarda 1-2 saat gezdikten sonra nasıl köprü atacağımı öğrendim. Bu posttaki arkadaşın da belirttiği gibi birer bacakları yatayda birbirine bağlı olduğu için ilk köprüyü bir yandaki soketin bacağına attım. Soketin diğer bacağı da o tuşun diyotuna bağladım. Hangi diyotun hangi soket ile bağlı olduğunu multimetrenin kısa devre moduyla anlayabilirsiniz. Çalışmayan bütün tuşları bu şekilde kontrol edip ilgili yerlerine bağladım. İlk denememde her şey kusursuz çalışıyor gibiydi. Fakat 1 saat boyunca aralıklı kullanımda bazı tamir ettiklerim ve bazı tamir etmediklerim basmamaya veya 8-10sn basılı tuttuktan sonra basmaya başladı. Ben de muhtemelen hotswap soketi düzgün temas edemiyor diye varsaydığım için çalışmayan tuşların soketlerini söktüm, direk switchleri lehimledim (sökerken dikkatli olmak ve acele etmemek lazım, eğer acele ederseniz soketle birlikte bağlı olduğu pedi de koparırsınız). Ardından yine test ettim bi kısmı düzeldi bi kısmı düzelmedi. Ben de diyotlara düzgün lehim atmak çok zor olduğu için herhalde yeterince iyi bir bağlantı sağlanamadı zannedip bütün yaptığım lehimleri kontrol ettim ve tekrar test ettim. Her şey mükemmel çalışıyordu taaki çalışmayana kadar. Klavyeyi şarja takmıştım. 2 saat sonra geldim ve 3-4 tuş yine tutukluk yapmaya başladı (bazıları tamir ettiğim bazıları hiç dokunmadığım). Elimdeki multimetre ile bütün bağlantıları tek tek kontrol ettim ve her şey olması gereken yere bağlı ve düzgündü. İnternette biraz daha araştırma yaptım ve hiçbir sonuç yok. Anladığım kadarıyla klavyenin pcb'sinde fiziksel kalitesinin kötü olmasının yanı sıra tasarımında (bütün komponentlerin ve mikro işlemcinin bağlandığı yolların tasarımını kast ediyorum) hata var. Bu da muhtemelen bütün bağlantılarda parazite veya dalgalanmalara sebep oluyor (şarj oldukça bazı tamir ettiğim veya hiç bozuk olmayanların bozulmasından yola çıkarak söylüyorum bunu). Yani işin özü yapılabilecek hiçbir şey yok. Sabaha kadar switch, soket değişebilir köprü atıp lehimleyebilirsiniz. Problem devam edecek. Muhtemelen Epomaker bunun farkına varıp bir süre sonra pcb tasarımını tamamen değiştirmiştir ama muhtemelen Türkiye'ye ucuza sattıkları bütün klavyeler tasarım hatalıydı.
Not: Benim gibi kendine güvenip, tamir etmeye çalışmak isteyen enayiler varsa bendekini satıyorum![]()