Öneri Finansal Okuryazarlığımı Nasıl Geliştiririm?

-Mehmet-

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
6,371
Yakın zamanda midas ve midas kriptoya üye oldum, denemek ve öğrenmek amaçlı çok küçük bir kaç işlem yaptım ama genel olarak finansal okuryazarlığım düşük. Borsa ve kripto terimlerine de çok hakim değilim. Bana instagram da ve youtube da finansal okuryazarlığımı geliştirebilecek haber sayfaları önerir misiniz? Kişi olur, haber sayfası olur farketmez. Telegram grubu falan önermenizi istemiyorum, telegram kullanmıyorum çünkü, kanal veya sayfa olması benim için daha iyi. Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler:kizginpeepo:

Yakın zamanda midas ve midas kriptoya üye oldum, denemek ve öğrenmek amaçlı çok küçük bir kaç işlem yaptım ama genel olarak finansal okuryazarlığım düşük. Borsa ve kripto terimlerine de çok hakim değilim. Bana instagram da ve youtube da finansal okuryazarlığımı geliştirebilecek haber sayfaları önerir misiniz? Kişi olur, haber sayfası olur farketmez. Telegram grubu falan önermenizi istemiyorum, telegram kullanmıyorum çünkü, kanal veya sayfa olması benim için daha iyi. Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler:kizginpeepo:
Ninja News var, ayrıca bunların NST diye kendi tokenlari da var. Bu ekibin başında Kemal Hicyilmaz diye birisi var. Guzel canlı yayınlar yapıyorlar. X ve instagramda anlık haberler paylaşıyorlar. Melih diye birisi var bu ekipte çok güzel incelemeri var. Sayesinde güzel işlemler yakaladım takip edebilirsin.
Ayrıca youtube de grafik okuma ve grafik teknikleri ile ilgili eğitim serileri var. Grafik okumak önemli.
Yatırım yavsiye değil ama küçük bir tavsiye;
Kripto yerine Abd hisselerinr yönetmeni tavsiye ederim. Kripto çünkü sarı kafa ge çocuklarının oyun parkı oldu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eğitim serisi bu

Dediğim hesap da bu

Ninja News var, ayrıca bunların NST diye kendi tokenlari da var. Bu ekibin başında Kemal Hicyilmaz diye birisi var. Guzel canlı yayınlar yapıyorlar. X ve instagramda anlık haberler paylaşıyorlar. Melih diye birisi var bu ekipte çok güzel incelemeri var. Sayesinde güzel işlemler yakaladım takip edebilirsin.
Ayrıca youtube de grafik okuma ve grafik teknikleri ile ilgili eğitim serileri var. Grafik okumak önemli.
Yatırım yavsiye değil ama küçük bir tavsiye;
Kripto yerine Abd hisselerinr yönetmeni tavsiye ederim. Kripto çünkü sarı kafa ge çocuklarının oyun parkı oldu

Eğitim serisi bu

Dediğim hesap da bu
Teşekkür ederim hocam takip ettim. Şimdilik amerikan borsasına girmeyi düşünmüyorum. Hem daha toyum hem de oraya ayıracak ek kaynağım yok. En azından öğrenene kadar tl de kalma taraftarıyım.

Teşekkür ederim hocam takip ettim. Şimdilik amerikan borsasına girmeyi düşünmüyorum. Hem daha toyum hem de oraya ayıracak ek kaynağım yok. En azından öğrenene kadar tl de kalma taraftarıyım.
abd borsasına girebilirsin ama satmaman daha iyi olur eğer bilmiyorsan çünkü yıl sonunda 1 tl kar etsen bile 1 tlnin %15i artı damga vergisi(1.254,9 TL) ödemen gerekiyor. nötr olup zarar girersen ödemezsin onun sonucunda kara geçtiğin sürece yukarda yazdığım şeyler geçerli

abd borsasına girebilirsin ama satmaman daha iyi olur eğer bilmiyorsan çünkü yıl sonunda 1 tl kar etsen bile 1 tlnin %15i artı damga vergisi(1.254,9 TL) ödemen gerekiyor. nötr olup zarar girersen ödemezsin onun sonucunda kara geçtiğin sürece yukarda yazdığım şeyler geçerli
biraz kripto denedim, borsadan daha çok hoşuma gitti. 100 liralık karımı acı bir tecrübe sonunda kaybettim ama iyi oldu ne yapmayacağımı öğrendim :kekw:

Teknik analiz için Ali Perşembe Teknik Analiz kitap setini
Genel olarak piyasaları öğrenmek için Peter Lynch abimizin 3 kitabını okumanı tavsiye ederim.
Daha sonra youtube tarafında Kıvanç Özbilgiç videolarla indikatörleri öğrenebilirsin. Zaten bu seviyeden sonra kendine bir yol çizersin.

Bende bir kaç gündür araştırıyorum giriş videolarından bir kaç tanesini izledim fakat hiç bir şey anlamadım. Giriş seviyesi için ben Mert Başaran'ın bir kitabını, para yönetimi ve yatırımı için okuyorum. Borsa'da şöyle durumlar olmuyormu, örnek veriyorum çok çetin bir kış nedeniyle kimse uçağa binmediğinden THH hisseleri düştü, yazın bu durum kalktığından dolayı düşük hisseden alım yapanlar yazın % bilmem kaç kazandı. Ya da Rtx 6000 serisi çıkmaya yakın Nvidia hisselerinde artış nedeniyle benim gibi kullanıcılar kâr yapamaz mı? Şu an 13 yaşında bilgisayarı donanımını yeni öğrenmeye başlamış bir velet gibiyim.

7500 TL alıyorsun deneye yanila öğreniyorsun ve o parayı 10k yapmadan o paraya asla ekleme yapmıyorsun. Sosyal medyadaki adamların çoğunun bilgisi seninle aynı eğer hiçbir şey bilmiyorsan YouTube da rsi bolinger gibi gibi indikatorleri anlatan adamlar var onları izle. Ayrıca indikatörler sana para kazandıracak hisse buldurmaz ama en azından beğendiğin hisseye nerede girmen gerektiği konusunda sana yardımcı olur. Şunu da unutma en büyük zararlar küçük zararlardan doğar kayıp mi ettin? Stop mu oldun? Büyük zarara mi ugradin? Git 3 4 gün işlem açma kafanı topla yoksa o sinirle başka hisselere daha kötü yerlerden girip tüm parayı batirirsin

Bende bir kaç gündür araştırıyorum giriş videolarından bir kaç tanesini izledim fakat hiç bir şey anlamadım. Giriş seviyesi için ben Mert Başaran'ın bir kitabını, para yönetimi ve yatırımı için okuyorum. Borsa'da şöyle durumlar olmuyormu, örnek veriyorum çok çetin bir kış nedeniyle kimse uçağa binmediğinden THH hisseleri düştü, yazın bu durum kalktığından dolayı düşük hisseden alım yapanlar yazın % bilmem kaç kazandı. Ya da Rtx 6000 serisi çıkmaya yakın Nvidia hisselerinde artış nedeniyle benim gibi kullanıcılar kâr yapamaz mı? Şu an 13 yaşında bilgisayarı donanımını yeni öğrenmeye başlamış bir velet gibiyim.
Bu tür olaylar belli bir yere kadar mantıklıdır. Asıl olay başka insanların parayı nereye yaptıracağını düşünmekte. Bizim ülkede hikayesi olan hisse derler örneğin. Misal çoğu insan yazın uçuşlar artar THY kar eder seklinde düşünüyordur bu yüzden THY alırlar ve THY artar veyahut şirket bilanço açıklayacak insanlar bilanço öncesi bu şirket iyi bilanço açıklar diyerek alır. Zaten kendin deneyimleyeceksin ama bir hisse iyi bir bilanço açıkladığı gün bile cakilabilir çünkü bunun beklentisini önceden fiyatlamistir. Bilanço açıklanınca hisseyi almak için kısa vadede sebep kalmaz ve hisse düşebilir. En iyisi kendin deneyimleyerek öğrenmen çünkü bu işin bir kitabı yok
Borsada beklenti fiyatlanir gerçekler satilir

Son düzenleme:
7500 TL alıyorsun deneye yanila öğreniyorsun ve o parayı 10k yapmadan o paraya asla ekleme yapmıyorsun. Sosyal medyadaki adamların çoğunun bilgisi seninle aynı eğer hiçbir şey bilmiyorsan YouTube da rsi bolinger gibi gibi indikatorleri anlatan adamlar var onları izle. Ayrıca indikatörler sana para kazandıracak hisse buldurmaz ama en azından beğendiğin hisseye nerede girmen gerektiği konusunda sana yardımcı olur. Şunu da unutma en büyük zararlar küçük zararlardan doğar kayıp mi ettin? Stop mu oldun? Git 3 4 gün işlem açma kafanı topla yoksa ay sinirle başka hisselere daha kötü yerlerden girip tüm parayı batirirsin

Bu tür olaylar belli bir yere kadar mantıklıdır. Asıl olay başka insanların parayı nereye yaptıracağını düşünmekte. Bizim ülkede hikayesi olan hisse derler örneğin. Misal çoğu insan yazın uçuşlar artar THY kar eder seklinde düşünüyordur bu yüzden THY alırlar ve THY artar veyahut şirket bilanço açıklayacak insanlar bilanço öncesi bu şirket iyi bilanço açıklar diyerek alır. Zaten kendin deneyimleyeceksin ama bir hisse iyi bir bilanço açıkladığı gün bile cakilabilir çünkü bunun beklentisini önceden fiyatlamistir. Bilanço açıklanınca hisseyi almak için kısa vadede sebep kalmaz ve hisse düşebilir. En iyisi kendin deneyimleyerek öğrenmen çünkü bu işin bir kitabı yok
Borsada beklenti fiyatlanir gerçekler satilir
Borsada bir zararım olmadı, 5 10 lira kardayım hatta. 500 lira gibi küçük bir tutarla başladım. Sonra onun 50 lirasını kriptoya aktardım orda işlem yapıp ödüllerle birlikte borsa + kripto sermayeyi 800 liranın üstüne çıkardım. Sabah humanity token aldım 9.60'dan, akşama doğru iyi yükseldi 13 civarına çıktı, 100 lira kar yaptım. Sonra aç gözlülük yapıp karımı çekeyim ana param kalsın değerlensin dedim ama satış limiti varmış. Ana paramı çektim karım içeride kaldı, jeton ondan sonra düştü :kekw: Sonra kar boşa gitmesin diye diğer alt coinimi satıp komple 12.50'den o tokene girdim. Şuan 10 lira zarardayım:kekw: Çıkacaksam tam çıkmamam gerektiğini öğrenmiş oldum, bunlar hep deneyim:kekw:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,218,987
Üyeler
197,596
Son üye
capellaa
Geri