Bilgisayar Kasamda Upgrade Yapmak İstiyorum

sdww1

80+
Reaksiyon skoru
0
şu anki kasada olanlar bunlar
işlemci-AMD Ryzen 5 2600 Six-Core Processor
anakart-PRIME B450M-K
ekran kartı -GTX 1660
birde 8gb ram var
yaklaşık 15-20k bütçem var neleri değiştirsem kasmadan donmadan oynuyabilirim kasam yaklaşık 7 8 yıllık yıl sonu başka bir kasa topliyacağım için beni idare etmesi lazım neler ekliyebilirim
yardımcı olursanız sevinirim.
çoğunlukla pubg rust valorant cs oynuyorum.

bios güncelle
2. el r5 5600 al
8gb ram al yine 2. el mümkünse
psu'n iyiyse ekran kartını da yükselt

psu mu tam olarak hatırlamıyorum ama ekran kartı yükseltmesi yapsam çok pahalıya gelmezmi

Ryzen 5 5600 al elindekini satıp sonra 2. El temiz Rx6600 veya 6700xt al işlem tamamdır birde bir 8 daha ram al tamamdır
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Elindeki işlemci ve ekran kartını satıp üste 15 koyarsan 8gb ram + 5600 + rx6600 yaparsın

şu anki kasada olanlar bunlar
işlemci-AMD Ryzen 5 2600 Six-Core Processor
anakart-PRIME B450M-K
ekran kartı -GTX 1660
birde 8gb ram var
yaklaşık 15-20k bütçem var neleri değiştirsem kasmadan donmadan oynuyabilirim kasam yaklaşık 7 8 yıllık yıl sonu başka bir kasa topliyacağım için beni idare etmesi lazım neler ekliyebilirim
yardımcı olursanız sevinirim.
çoğunlukla pubg rust valorant cs oynuyorum.
Hocam bence ekran kartına hiç girme işlemci ye odaklan zaten anladığım kadarıyla rekabetci tarzı oyunlar oynuyorsun daha çok o yüzden ekran kartın seni üzmez en dusuk grafiklerde akar ama işlemcini ve ramini yükseltir isen gayet memnun olursun bence

15 bin TL bütçeyle işlemci ve ram e bütçe ayırıcağım peki ne almamı tavsiye edersiniz 8gb bir ram ortalama 3 4 bin tl işlemci ne alayım r5 5600 de 6 bin tl 10 bin tl yapıyor ortalama 5 bin tl ye yakın bir bütçe kalıyor onla ne yapmam lazım işlemci fanı felan da önerebilirimisiniz komple tamamliyayım veya işlemciyi yükseltebilirim
benim derdim en basitinden rust girince çok kötü bir görüntü kalitesinde 20 30 fps lerde oynuyorum bu biraz daha iyi olursa bana yeter
eğer bunu al daha mantıklı derseniz 20k ya zorlıyabilirim bütçeyi

Geri