Öneri Rahat Gaming Kulaklık Tavsiyesi İstiyorum

omertr34

80+
Reaksiyon skoru
8
Bütçe
3000
Merhaba arkadaşlar uzun kullanımda kulak ve kafa ağrısı yapmayan gaming kulaklık önerir misiniz? (Bütçe max 3k)

Merhaba arkadaşlar uzun kullanımda kulak ve kafa ağrısı yapmayan gaming kulaklık önerir misiniz? (Bütçe max 3k)
Yeni bir kulaklık çıkmış Havit Gamenote H2015 Pro diye.
Açıkçası kulak kısımları çok rahat gözüküyor ama Türkçe incelemesi yok yeni çıktığı için. Yabancı incelemeleri izleyip bir kontrol edin derim. Şu anki fiyatı 2000 TL

Fifine H9 öneririm bende kullanıyorum. Uzun süre kullanıyorum bende gün içinde. Ağrı yapmıyor.

Fifine H9 videodaki gibiyse çok konforlu gelmedi. Havit ve ATK göre ped boyutları küçük. Genelde bu pedleri stüdyo kulaklıkları (ama görünümünden bağımsız malzeme kalitesi iyi oluyor ve rahat oluyor) veya aşırı giriş seviyesi ₺0-1000 arası JAK girişli RGB oyuncu kulaklıklarında kullanıyorlar.

Fifine'nin ayrıca yerelde fiyatlarının gereksiz şiştiğini düşünüyorum. H3-H6 falan ₺1500-2500 arasına satıldığını hatırlıyorum. Yani JAK bir kulaklığı falan önerenler görüyorum. Düz anakartın ses kartı ile berbat oluyor JAK kulaklıklar. Fifine H6'a da baktım onun kulak pedi daha da feci gözüküyor. Çocuklar için satılan veya dışarıda milletin taktığı mor JBL kulaklıklar gibi.

Bu tarz boyutlarda açıkçası ATK veya Havit'in kalın pedli kulaklıklarını tercih etmenizi öneririm. Kalın olduklarından küçüklükleri kaynaklı kulağı tamamen kaplıyorlar, bu da pek ağrı yapmıyor. Veya Gamepower'ın büyük tasarımlı kulaklıkları da alınabilir. Kulağı tamamen kapattığından ve üst kısımları da saça göre şekil aldığından, biraz daha konforlu olabiliyor.

Havit tarafında H2002P, H2002U PRO, H2002BG kullandım. Bence en konforlusu H2002U PRO'ydu. Üst kısmında gözlük silme camı gibi bir yüzey vardı ve kafaya baskı yapmıyordu. Tam tersi H2002BG kumaş pedi terleme açısından iyi olsa da, üst kısmına sünger ve üstüne aynı kumaştan bir şey geçirmişler. O kısım, H2002P deri üstlüğüne göre daha çok baskı yapıyordu.

Ama genele bakarsak kafada ağrı yapan ürünler değiller.

Önermiyorum ama Razer'ın BlackShark V2 X kulak pedi daha konforlu. Ama ses kalitesi fiyatına değmeyen bir ürün ve malzeme kalitesi de çok iyi değil. Bütçe yakabiliyorsanız benzer tasarımdaki kablosuz veya USB girişli versiyonları alınabilir.

H2015 PRO yarın elime ulaşır, H2002BG'ye benzer tasarımı var, ama kumaş pedleri çok yumuşak tarzı ayrı bir belirtmişler. Üst kısmı da H2002P'ye benziyor, galiba H2002BG üst kısmındaki sorunları dikkate almışlar. Yarın gelince detayları yazarım.

Son olarak IEM kulaklık bence her türlü kulaküstünden daha konforlu. Ama burada çok ağır olmayan, kulağın küçük kısmı için eğimli model bulmak lazım. Mesela elimde Wraith EvoX ve KlasseGear Feel IEM kulaklığı var. Konfor olarak KlasseGear çok daha rahat. Wraith EvoX az da olsa ağrı yapıyor diyebilirim. Ama tabii ses kalitesi olarak EvoX daha iyi.

CS2, Valorant falan oynuyorsanız da KlasseGear IEM'i ses konusunda gayet başarılı. BF6'da da son zamanlarda iyi ses kasıyorum. Ama ben ses kartı ile alınmasından yanayım. Kulakiçi olması ayrıca terletme ve kafaya baskı da yapmıyor. Tek dezavantajı kablosu biraz kısa ve kötü kalıyor. Kulaklık ve ses kartı alırsanız ₺2000 civarını buluyor. Ayrıca IEM kablo da alabilirsiniz. Veya ses uzatma kablosu alınabilir.

KlasseGear'ın sattığı ses kartında type-c dönüştürücü de yer alıyor. Bu ikiliyi (kulaklığın JAK versiyonu) alıp kullanabilirsiniz.

Apple DAC ile alırsanız ayrıca dönüştürücü de almanız gerekiyor.

Son düzenleme:
@darktower Bende Fifine H9 kullanıyorum. rahatlık konusunda güzel. günde 5-6 saat kullanımda kesinlikle kulağımı veya başımı ağrıtmıyor. bass'ı nı falanda çok beğendim özellikle müzik dinlerken bass falan hissediliyor müzik performansını beğendim. genellikle valorant oynuyorum adamın nerden geldiğini rahatça algılayabiliyorum. fakat ses %100 de olunca çok fazla oluyor. oyun oynarken %50, müzik dinlerken %40 a falan çekiyorum ben.

@darktower Bende Fifine H9 kullanıyorum. rahatlık konusunda güzel. günde 5-6 saat kullanımda kesinlikle kulağımı veya başımı ağrıtmıyor. bass'ı nı falanda çok beğendim özellikle müzik dinlerken bass falan hissediliyor müzik performansını beğendim. genellikle valorant oynuyorum adamın nerden geldiğini rahatça algılayabiliyorum. fakat ses %100 de olunca çok fazla oluyor. oyun oynarken %50, müzik dinlerken %40 a falan çekiyorum ben.
Genel olarak USB, 7.1 diye satılan kulaklıklarda zaten ses seviyesini %30-60 civarında kullanmak lazım. İçindeki ses kartları sesi şiddetli verecek seviyede. En uygun ve ideal olan H2002P CMedia108 ses kartını zaten Gamepower, Rampage gibi fason firmalar da kullanıyor. Kulaklık sürücüsü, tasarımı ve mikrofonuna göre genelde fiyat biçiyorlar. Bu ses kartlarının (kablosuz ürünlerdeki daha üst versiyonları da dahil) ₺0-1000 geçmiyor fiyatları. Hatta CMedia108 yurtdışı alışverişi zora sokulmadan önce Ali Express'de falan ₺150-180 bulunabiliyordu.

Ben bu arada Valorant, hikayeli oyun oynayanlara KlasseGear Feel IEM, dönüştürücü ve Apple DAC üçlüsünü öneririm. Galiba ortalama ₺1600 tutuyor. KlasseGear'ın dönüştürücü içeren ses kartını alırsanız ₺2000 oluyor. Gayet konforlu, yazın deri ped yerine IEM kullanmak daha iyi olacaktır. Ses tarafında da büyük oranda kulaküstüne göre IEM'leri beğeneceğinizi söyleyebilirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,454
Üyeler
198,139
Son üye
Woxified
Geri