Genetikleri Kabullenmek

Mevcut fenotipimle kendime bakıpta parçalaybileceğim bir benliğim varken sana neler yapabileceğimi bilmek ister misin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yok hocam sosyal medya pek kullanmıyorum her şey gözlem ve irade üzerine ve ben bitiğim demiyorum iyi okuyun
Bilmek isterim kim kimi parçalıyor görelim ısparta merkez halıkent mahallesi buyur gel yağ bombası seni

1 senedir araştırma yapıyorum ve toplamış olduğum bilgiler ile şunu anlıyorumki tipsiz olan birisi hiçbir zaman yakışıklı olamaz en iyi estetik cerrahları plastik cerrahları bir arayada gelse malesefki beyler genetir kaderden kaçamıyoruz bugünün tanrıları benim için bilim adı altında toplanıpta insanlık adına ciddi buluşlar ve ilerlemeler kaydedenlerken onlar dahi bir şey yapamıyor malesef kimilerimiz istediği hayatın temeline ve özgüvene ulaşamadan hayatlarını geçirip bitiricek kaybedenler kulübüne hoş geldiniz dostlar tanrılar yok sadece biziz
1 yıldır araştırma yapıp vardığın sonuç "tipsiz olan asla yakışıklı olamaz" gibi oldukça kesin bir iddia. Ama burada birkaç mantık hatası var.
Öncelikle yakışıklılık dediğin şey tek bir değişken değil. Yüz yapısı önemli ama insanların çekicilik algısını sadece o belirlemiyor. Fizik, bakım, giyim, duruş, ses tonu, sosyal beceriler ve karakter de işin içinde.

İkincisi, estetik cerrahinin sınırları olması hiçbir şeyin değişemeyeceği anlamına gelmez. Bir insanı bambaşka birine dönüştüremezsin belki ama görünüşünü ve insanların ona verdiği tepkileri ciddi ölçüde değiştirebilirsin.
Bir de özgüveni tamamen dış görünüşe bağlama kısmı var. Eğer özgüven sadece yakışıklılıktan ibaret olsaydı, yaşlanan herkesin özgüvenini kaybetmesi gerekirdi.
Bence asıl hata genetiğin önemini kabul etmek değil, oradan doğrudan kader sonucu çıkarmak. Çünkü "genetik sınırlarım var" ile "hayatımın sonucu belli" aynı şey değil.

Bu tarz düşünceler insana cazip gelir çünkü bütün sorumluluğu DNA'ya yükler. Böylece başarısızlıkları açıklamak kolaylaşır. Ama aynı zamanda insanın etkileyebileceği şeyleri de görünmez hale getirir.
Genetik önemlidir, hatta bazı insanlar oyuna daha avantajlı başlar. Buna itiraz etmiyorum. Ama başlangıç çizgisinin geride olmasıyla yarışın bitmiş olması aynı şey değil.

Tanrılar olmayabilir. Ama sadece genler de yok. Arada insanın yaptığı seçimler diye bir şey var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,914
Üyeler
198,217
Son üye
Guemm
Geri