Yardım Displayport'tan Yüksek Hz Alamıyorum

emre2m

80+
Reaksiyon skoru
0
Yeni monitör aldım, Asus Tuf VG27AQ3A displayporttan 60 hz açıldı hz yükseltmek istediğimde (144,180) ekran gitti ve geri gelmedi. Hdmi ile bağladım şu an 144 hz kullanıyorum, bunu çözmemin bir yolu var mı, displayportum arızalı olabilir mi ?

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullan.

Sorun tuhafmış, kendi orijinal kablosunu kullandın değil mi? Monitörü, OSD ayarlarından sıfırlayıp tekrar dener misin?

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullan.

Sorun tuhafmış, kendi orijinal kablosunu kullandın değil mi? Monitörü, OSD ayarlarından sıfırlayıp tekrar dener misin?
Teşekkür ederim. Evet, kendi orijinal kablosu ve tuhaf bir şekilde displayporta taktığımda OSD ayarları çok kısıtlı, bana sıfırlama seçeneği bile vermiyor. Hdmi takılı iken OSD sıfırlaması yaptım ama sorun devam ediyor. Şunu eklemeliyim monitör 2k.

Edit: Monitöre hem displayport hem hdmi ile bağlandım, OSD üzerinden displayporta geçiş yaptım, monitör görüntü veriyor ama 100hz yukarısını göstermiyor. Kablo bozuk değil ona eminim, ekran kartımın display portunda da sorun yok, kablo 2k diye zorlanıyor mu ? diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Ekran kartın Nvidia mı AMD mi bilmiyorum, çözünürlük ve hertz ayarlarının yapıldığı yere gidip çıkış bit derinliğini filan kontrol ettin mi?

1650 super kullanıyorum, varsayılan renk ayarları kullanılıyor NVIDIA denetim masasında.

osd menusunden oc acılıyorsa onu acıp dene bir de nvidia denetim masasından çözünürlük sekmesinde 2kyi sec yenileme hızı ayarlanıyorsa oradan bir bak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,222,174
Üyeler
198,254
Son üye
eko62

Geri