- Bütçe
- 90000
öncelikle merhaba hem mühendislik derslerinde hem de oyun oynarken kullanmak için bir araştırma yapmaya başladım oyun oynarken valorant cs2 oynuyorum genelde ama hikayeli oyun oynadığımda oluyor bunun yanında bir tane laptopum var ama çok iyi olmadığından yanına bir tanede kasa iyi olur diye düşündüm ilk başta 7800x3d bakıyordum ama sonrasında daha ucuz ve daha yeni olduğu için gözüm 9700xe kaydı hangisi bana daha uygundur bilmiyorum önerilere açığım ekran kartı olarak 9070xt düşünüyordum ama 5070 veya 5070tida olur ayrıca mümkünse kasayı akvaryum soğutucuyu ekranlı ve ramleri rgb almak istiyorum bu kadar para vermişken gözede hitap etsin birde hepsinin tek bir markadan olması daha rahat hissettiriyor kendi seçtiğim parçalarsa şuanda bu şekilde
işlemci 9700x
anakart asus tuf b850m plus
ekran kartı asus prime 9070xt
ssd lexar nm790
ram 6000mhz cl36
soğutucu asus rog ryujin II 240
kasa bitfenix polii 850w
bu şekilde 87 civarı bir şey olması lazım toplamın yanlış hatırlamıyorsam sizin önerileriniz nedir ayrıca şu ramlerin fiyatı düşerse ilerde veya biraz param birikirse kenarda bi 16gb ram daha eklerim
işlemci 9700x
anakart asus tuf b850m plus
ekran kartı asus prime 9070xt
ssd lexar nm790
ram 6000mhz cl36
soğutucu asus rog ryujin II 240
kasa bitfenix polii 850w
bu şekilde 87 civarı bir şey olması lazım toplamın yanlış hatırlamıyorsam sizin önerileriniz nedir ayrıca şu ramlerin fiyatı düşerse ilerde veya biraz param birikirse kenarda bi 16gb ram daha eklerim