Windows 10 Hala Kullanılır mı ?

HacıSOFU gokay339 WacheroN

Arkadaşar sorunu çözdüm çok şükür. Bilgisayarı 2023 sonunda 2024 e yakın oem paket şeklinde aldım. Bios haliyle o zaman güncel iken şu an eskimiş, aslında eskimekten ziyade bazı sorunlar çıkartıyordu sistem uefi olmasına rağmen zorladım ama olmadı en son Biosu güncelledikten sonra csm yi kapattım ardından security boot u enable yaptım ve windows açıldı şu an yazıyorum. Güvenli önyükleme de açık şeklinde.
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Yeni konu açıp bios atan arkadaşlara çözüm olmak için detaya ineceğim. Şu an hernagi bir sorun yok. Şu anlık windows 11 den devam etmeyi düşünüyorum.
Hadi hayırlısı olsun diyelim, win11 olayı tercih meselesi ya.
Güvenlik olayına vs. Giren olabilir diye diyorum, zaten abuk subuk şeyler infirmediğin sürece çok bir şey olacağını sanmıyorum.
Win11 de yeni teknoloji yeni teknolojiler yüzünden kim bilir ne buglar neler var

BİOS güncellemeyi deneyebilirsin , eskidiyse sıkıntı çıkartmış olabilir.
Yapay zeka şöyle diyor

Denemen gereken sıra

BIOS’a gir:

1. CSM kapat

Boot bölümünde:

CSM / Compatibility Support Module: Disabled

F10 ile kaydet, yeniden başlat. PC yine BIOS’a atarsa panik yapma, devam et.

2. Secure Boot key yükle

BIOS’ta:

Security > Secure Boot
Secure Boot Mode: Custom
Install Default Secure Boot Keys: Yes

Sonra:

Secure Boot: Enabled

F10 ile kaydet.

3. Boot sırasını kontrol et

En kritik yer burası.

Boot menüsünde ilk sırada şu yazmalı:

Windows Boot Manager / SSD adı

Sadece SSD’nin düz adı yazıyorsa, örnek:

Kingston SSD
Samsung SSD
WD SSD

bu bazen UEFI boot yerine yanlış boot denemesi yapabiliyor.

Yani Boot Option #1 = Windows Boot Manager olacak.

4. TPM / fTPM açık mı bak

AMD sistemse genelde şurada olur:

Advanced > CPU Configuration > AMD fTPM: Enabled

veya:

Security > Trusted Computing > Security Device Support: Enabled

Intel sistemse adı genelde:

Intel PTT: Enabled
Eğer Secure Boot açınca hâlâ direkt BIOS’a atıyorsa

Bu durumda üç ihtimal var:

1. Windows Boot Manager bozulmuş olabilir.
Format şart değil. Windows kurulum USB’siyle açıp “Başlangıç Onarma / Startup Repair” denenebilir.

2. BIOS’ta Secure Boot key yoktur veya yanlış yüklenmiştir.
O yüzden özellikle Install Default Secure Boot Keys adımını yapman lazım.

3. BIOS sürümü eski / buglı olabilir.
ASRock B450 anakartlarda bazen Secure Boot / fTPM tarafı BIOS sürümüne göre sıkıntılı olabiliyor. Anakart modelinin tam sayfasından BIOS güncellemesi son çare olarak düşünülebilir. Ama BIOS update işini acele yapma; doğru model ve doğru dosya şart.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu klasiktir zaten :D
10 Çıkınca 10 Kullanma çöp knk 8 iyi veya 7 iyi
Şimdi Win11 çıktı win10 kullan knk win11 çöp :D

Bazı yerlerde cidden sıkıntı çıkartıyordu ama çözülmüştür muhtemelen
sakın gecmeyin dunyanın sonu diye lanse ediliyor insanlarda korkuyor sorun şu ki sahsen hicbirsey yasamadım ve gayet gectigime memnunum benim deneyimim boyle baskasını bilemem guncelleme bile almıyan isletim sisteminide kullanmam sahsen

sakın gecmeyin dunyanın sonu diye lanse ediliyor insanlarda korkuyor sorun şu ki sahsen hicbirsey yasamadım ve gayet gectigime memnunum benim deneyimim boyle baskasını bilemem guncelleme bile almıyan isletim sisteminide kullanmam sahsen
ilk çıktığı zamanlarda baya sıkıntıları vardı , Windows 10 baktığın zaman 7 - 8 aydır güncelleme almıyor ortalama yani kullanılabilir bir sevideye.
5 10 yıldır almıyor olsa tamam diyecem , kişinin kendi görüşü.

Win10 çıktığı zaman da aynısı oldu , ilk çıktığında buglar sıkıntılar vs. olacak elbet. En mantıklısı bana göre belli bir süre bekleyip işletim sistemi tam oturunca veya oturmaya başlayınca geçmek.

ilk çıktığı zamanlarda baya sıkıntıları vardı , Windows 10 baktığın zaman 7 - 8 aydır güncelleme almıyor ortalama yani kullanılabilir bir sevideye.
5 10 yıldır almıyor olsa tamam diyecem , kişinin kendi görüşü.

Win10 çıktığı zaman da aynısı oldu , ilk çıktığında buglar sıkıntılar vs. olacak elbet. En mantıklısı bana göre belli bir süre bekleyip işletim sistemi tam oturunca veya oturmaya başlayınca geçmek.
ben hatırlıyorum windows 8.1den 10a geçtim ve bilgisayar açılmıyordu mavi ekran veriyordu. şu anda hala windows 10 kullanıyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,743
Üyeler
199,218
Son üye
Kinqlao'S

Geri