7800x3d & 9070xt Sistem İçin Parça Önerisi

Nox.eth

80+
Reaksiyon skoru
20
Merhabalar, almak istediğim sistem için tek tek parçalar belirlemiş bulunmaktayım. Belirlediğim parçalarla sistem yaklaşık 85000 TL olmaktadır (bu fiyatın üstüne çıkmayı düşünmüyorum). Ram ne yazık ki şu anlık 16 GB olarak kalacak. Sizce parçalar bütünlük olarak nasıl? "Belirlediğim parçalar hakkında düşüncelerinizi bekliyorum ayrıca spesifik olarak önerdiğiniz bir parça olursa değerlendirmek isterim."

İşlemci (CPU):
AMD Ryzen 7 7800X3D

Anakart : Gigabyte B650 Eagle AX

Ekran Kartı (GPU): Sapphire RX 9070 XT Pulse

Bellek (RAM): Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30

Depolama (SSD): Lexar NM710 1TB

İşlemci Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE

Kasa: Next Gaming Alpha Neon 7x

Güç Kaynağı (PSU): Enermax REVOLUTION III 850W 80+ Gold

Hocam kendime sistem arıyorum bende eklediğin parçalar hoşuma gitti açıkçası bana göre gayet yeterli bir sistem olmuş merak ettiğim şey sistemi nerden alıcağın indirirmde gördüğüne mi alıcaksın parça parça yoksa toplu itopya gibi bir yerden mi alıcaksın amazon felan mı yoksa?

Hocam kendime sistem arıyorum bende eklediğin parçalar hoşuma gitti açıkçası bana göre gayet yeterli bir sistem olmuş merak ettiğim şey sistemi nerden alıcağın indirirmde gördüğüne mi alıcaksın parça parça yoksa toplu itopya gibi bir yerden mi alıcaksın amazon felan mı yoksa?
Hepsini bir anda almayı planlamıyorum. Genel olarak indirim kovalayıp parça parça taksitle almayı planlıyorum...

Bir küçük tavsiye eğer bütçeniz bu kadar ve üstüne çıkamıyorsanız ancak sistemi 2k oyun için kullanacaksanız işlemciyi 7500f yapıp rami 32gb çıkarın ileride rahat bir şekilde satıp güncellersiniz ama oynayacağınız oyunlar cs tarzı 1080p ise böylede kalsın ileride ram eklersinz

Bir küçük tavsiye eğer bütçeniz bu kadar ve üstüne çıkamıyorsanız ancak sistemi 2k oyun için kullanacaksanız işlemciyi 7500f yapıp rami 32gb çıkarın ileride rahat bir şekilde satıp güncellersiniz ama oynayacağınız oyunlar cs tarzı 1080p ise böylede kalsın ileride ram eklersinz
Aynen öyle genellikle FPS oyunları üzerine kuruldu. Ram konusunda da birkaç ay içinde 32'ye yükseltmek istiyorum.

Hepsini bir anda almayı planlamıyorum. Genel olarak indirim kovalayıp parça parça taksitle almayı planlıyorum...
Mantıklı zaten bütçe var ise max birkaç haftaya toplarsınız bu şekilde ve karlı da olur kasa güç kaynağı bir arada daha uygunada gelebilir örnek olarak ama kampanyalarla hemen hemen her parça uyguna geliyor acele etmemek en güzeli aciliyeti yoksa
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ssd vatanda cruical t500 vardı 1tb soğutuculu 7k idi galiba ama baktım tükenmiş dramli güzel bir modeldi eğer uyguna denk gelirse dram li bir ssd almaya çalışın ama olmazsa olmaz bir şey değil tabi güç kaynağı için emin değilim ama fanı sesli diyorlardı sanki bir araştırın

Son düzenleme:
Mantıklı zaten bütçe var ise max birkaç haftaya toplarsınız bu şekilde ve karlı da olur kasa güç kaynağı bir arada daha uygunada gelebilir örnek olarak ama kampanyalarla hemen hemen her parça uyguna geliyor acele etmemek en güzeli aciliyeti yoksa

Ssd vatanda cruical t500 vardı 1tb soğutuculu 7k idi galiba ama baktım tükenmiş dramli güzel bir modeldi eğer uyguna denk gelirse dram li bir ssd almaya çalışın ama olmazsa olmaz bir şey değil tabi güç kaynağı için emin değilim ama fanı sesli diyorlardı sanki bir araştırın
Kasa ve Psu böyle olunca gerçekten diğerine göre uygun fiyatlı oluyor fakat içindeki psu non moduler mi yoksa tam moduler mi onu tam göremedim. ATX 3.1 Desteği falan var ama 80+ sertifikası yok galiba. Kapasitörleri ne marka incelemek lazım. Psu hakkında ayrıntılı bir bilginiz var mı acaba?

Evet alırken bir piyasaya bakarım. Dediğiniz gibi uyguna DRAM'li model denk gelirse direkt onu almaya çalışırım.

Son düzenleme:
Sinerji ACTK V1 Sapphire Radeon RX9070XT Pulse Gaming 16GB Ryzen 5 7500X3D 16GB DDR5 1TB NVMe M.2 SSD OEM Paket linki https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...187,124171,124167,124160,124159,124158,124152

Hocam bence bu hazır sistemin özelleştirilmiş hâline bakabilirsin ayrıca işlemci 7800x3d olduğu için ram, performansınızı aman aman etkilemeyecektir.
Evet, özelleştirmeleri istediğim gibi yapınca bu sistem de çok mantıklı geldi. Sadece taksit olayı biraz kısıtlı. Yine de değerlendirmek lazım tabi.

Hocam sistem fps odaklıysa bu sistem gayet iyi fakat o ssd nin stokta çok olmadığından dolayı bu işlemciyi tercih edin

Hem daha iyi okuma hızlarına sahip daha rakat takılırsın 500 1000 tl buna daha fazla ver 2000mbs okuma hızı kazan

Ayrıca Hocam b650 yerine b850 tercih edin daha yeni teknoloji daha iyi pcı express hatları ve yeni bios a sahip arada belki hiç para farkı yoktur belkide 1000tl filan

Hocam sistem gayet dengeli olmuş işlemciden ödün vermeyin sakın işlemci o şekilde kalsın rami paranız olduğu zaman arttırırsınız acele etmeyin

7800x3d yerine 9700x alabilirsiniz hocam, performansları çok yakın, 9700x daha güncel ve ucuz bir model, sırf adı 3xd diye 7800'ün fiyatının şişik kaldığını düşünüyorum.

7800x3d yerine 9700x alabilirsiniz hocam, performansları çok yakın, 9700x daha güncel ve ucuz bir model, sırf adı 3xd diye 7800'ün fiyatının şişik kaldığını düşünüyorum.
Ya açıkçası oynayacağım oyunlar 1080p'de L3 önbellek isteyen oyunlar olduğu için sırf ondan ötürü 7800x3d'ye yanaştım yoksa senin de dediğin gibi aslında ilk olarak 9700x eklemiştim.

Hocam sistem fps odaklıysa bu sistem gayet iyi fakat o ssd nin stokta çok olmadığından dolayı bu işlemciyi tercih edin

Hem daha iyi okuma hızlarına sahip daha rakat takılırsın 500 1000 tl buna daha fazla ver 2000mbs okuma hızı kazan

Ayrıca Hocam b650 yerine b850 tercih edin daha yeni teknoloji daha iyi pcı express hatları ve yeni bios a sahip arada belki hiç para farkı yoktur belkide 1000tl filan
Varsa önerdiğiniz bi b850 bakmak isterim.

Geri