Yardım Sıvı Soğutma Pompa Sesi

mertssz

80+
Reaksiyon skoru
5
Öncelikle Thermaltake LA240 sıvı soğutucu kullanıyorum. Pompa yüksek rpmde arı gibi vızıltı sesi yaptığından hızını düşürdüm ancak düşük hızda da pompadan bir şeye sürtünüyormuş gibi ses geliyor

pompa %40'da (1900 rpm) çalışıyor, ve bu sürtünme sesi %70 hıza (2200 rpm) çıkana kadar gitmiyor. Sesi nasıl çözebilirim?

Öncelikle Thermaltake LA240 sıvı soğutucu kullanıyorum. Pompa yüksek rpmde arı gibi vızıltı sesi yaptığından hızını düşürdüm ancak düşük hızda da pompadan bir şeye sürtünüyormuş gibi ses geliyor

pompa %40'da (1900 rpm) çalışıyor, ve bu sürtünme sesi %70 hıza (2200 rpm) çıkana kadar gitmiyor. Sesi nasıl çözebilirim?

Pompa devrinin, normal bir fan devri gibi sıcaklığa gore bir eğriyle değil, daha stabil bir şekilde kullanılmasi tavsiye edilir pompa ömrü açısından. Örneğin 60-70 dereceye kadar sabit bir hizda çalıştır. 70 den sonra full dönsün yada 3000 rpm ise 2400 e sabitle öyle kalsın.
Kendi sıvı soğutmam için Arena Bilgisayardan dan da bu şekil cevap aldim. 5600 rpm olan pompayi 4000 rpm civari sabitledim anca oyle ses kesiliyor

Pompayı %100 yap

vızıltı sesi geliyor o zaman da, neyse öyle kullanıcam artık düşük devirde de videodaki gibi ses geliyor arası yok
Ben hiç denemedim, tavsiye edildiğini de duymadım ama biri %90’da kullanıyorum sabit diyordu. Kullanımda sorun yaratır mı diye araştır biraz istersen. Sorun olmuyorsa öyle dene bir de belki pompa sesi azalır

Geri