Modding Razer Synapse’Ten Bıktınız mı?

HmzaY

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,451
Razer Synapse’in sistemi yormasından, arka planda sürekli servis ve telemetri süreçleri çalıştırmasından sıkılanlar için
küçük bir araç geliştirdim: open-razer-py.

Bu araç, Razer mouse ve klavyelerin RGB ayarlarını doğrudan USB-HID üzerinden değiştiriyor. Komutu gönderiyor, efekt uygulanıyor, ekstralara gerek yok.

Öne çıkan özellikler:

Bağımlılık yok:

Tamamen Python standart kütüphanesiyle çalışıyor. Windows tarafında ctypes, Linux tarafında ise fcntl/ioctl kullanıyor. Harici HID kütüphanesine ihtiyaç duymuyor.

Arka planda çalışmaz:
Rengi veya efekti uygular, ardından kapanır. Bellekte sürekli açık kalan bir uygulama yok.

Dahili hafızaya kaydetme:
Desteklenen cihazlarda renkleri doğrudan donanıma kaydedebiliyor. Viper Mini’de çalışıyor; Razer’ın resmi yazılımda gizlediği/kısıtladığı profil kaydetme özelliğini kullanabiliyor.

Açılışta otomatik uygulama:
Bilgisayar açıldığında seçtiğiniz renk profilini otomatik uygulayabiliyor. Windows’ta konsol penceresi görünmemesi için VBS wrapper, Linux’ta ise .desktop dosyası kullanıyor.

CLI ve TUI desteği:
İsterseniz tek komutla çalıştırabilirsiniz:
uv run main.py

Windows ve Linux desteği:
Her iki platformda da çalışacak şekilde tasarlandı.

Şu anda özel renkler, breathing, spectrum ve wave efektlerini destekliyor. Yaklaşık 260 Razer cihazı için cihaz eşleştirmesi mevcut.

GitHub:
https://github.com/HamzaYslmn/open-razerkit

Deneysel web arayüzü:
https://hamzayslmn.github.io/open-razerkit

1782862807123.webp

Son düzenleme:
şuan zamanım yok ama backdoor var mı yok mu eminmiyiz githuba bu aralar güvenemiyorum

şahsen windowstayken kulaklığın ses ayarlarını yönetmek için kendimden bezdirmişti, habire güncelleme gelip üstüne birde sistemi reboot a zorlaması da cabasıydı, güzel olmuş. blackshark v2 pro için easy effects kullanıyorum

şahsen windowstayken kulaklığın ses ayarlarını yönetmek için kendimden bezdirmişti, habire güncelleme gelip üstüne birde sistemi reboot a zorlaması da cabasıydı, güzel olmuş. blackshark v2 pro için easy effects kullanıyorum
Bende webden gir rengi ayarla çık gibi basit bir sistem yaptım.

yaptıgın uygulama üzerinden klavyenin tuşlarını mm (basınca algılanacayı yükesekliği) ayarlarını ayarlayabiliyor muyuz ?

Geri