RTX 4080 Süper mi Yoksa RTX 5070 Ti

Valla hiç AMD kullanmadım yeni yeni sistem topluyorum 2060 var şuıan 😄
Acelen yoksa bekle zaman zaman denk gelen indirimleri kovala. 5070 yeterli gelirse onun ikinci eline bakabilirsin cebinde 15-20k kalır

Arkadaşlar, ikisinin arasında kaldım. İkinci el alacağım ve ikisini de uygun fiyata buldum Biri MSI RTX 4080 Super, diğeri ise Phoenix RTX 5070 Ti. Ekran kartlarından çok fazla anlamıyorum, bu yüzden size danışma gereği duydum. Sizce hangisini almalıyım?

İkisinin de garantisi devam ediyor ve faturaları mevcut sadece RTX 4080 Süperin kutusu yok satıcı taşındıkları için attığını söylüyor ve ikisi de açılmamış
tabii ki 5070 ti çünkü yeni mimari gddr7 bellek daha yüksek bant genişliği her konuda üstün

Arkadaşlar, ikisinin arasında kaldım. İkinci el alacağım ve ikisini de uygun fiyata buldum Biri MSI RTX 4080 Super, diğeri ise Phoenix RTX 5070 Ti. Ekran kartlarından çok fazla anlamıyorum, bu yüzden size danışma gereği duydum. Sizce hangisini almalıyım?

İkisinin de garantisi devam ediyor ve faturaları mevcut sadece RTX 4080 Süperin kutusu yok satıcı taşındıkları için attığını söylüyor ve ikisi de açılmamış
5070 tiiiii

İkinci el piyasası valla böyle daha ucuzunu bulamadım hatta daha pahalıları var 4080 Süperi 60.000TL'ye satıyorlar sarı sitede
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam en fazla 4-5 oyun oynuyorum (Arc Radiers / Call Of Duty Warzone / PUBG / VALORANT - CS) başka oyun oynamıyorum amacım sadece oyun oynamak
5070 ti fiyatı uygun şuanda 40 50 bin bandında indirimli 5070ti bulamazsın bulacağın maksimum tutar 58 60 civarı iyi fiyat

İki ekran kartının da fiyatı çok yakın bundan dolayı 5070TI derim peki neden
Daha fazla bant genişliği (796.32 Gbp/s - 896 Gbp/s)(veri seti işleme ve render alma performansı)
Daha yeni nesil tensor çekirdekleri (320 3.Nesil - 280 4.Nesil )(MFG desteği ile öne geçme ama mod ile 4000 serisinde de kullanılabilir)
Daha yeni RT Çekirdekleri (80 4.Nesil 70 5.Nesil)
Ama arada göz ardı edilemeyecek bir fiyat farkı olsaydı mesela 7-10k arası kesinlikle 4080Super al derdim native 4k oyun performansı daha iyi, Cuda Core destekli uygulamalarda bir adım öne geçme gibi avantajın olurdur ve aradaki fiyat farkına sisteme destek olacak başka yükseltme imkanı da sunardı.
Not: verilere internetten baktım aklımda tutamayacağım için ama kıyası kendi bilgimle dayanarak yaptım teşekkür ederim.
Not2: ilanı doğru gördüysem eğer Gainward marka ise adam 39k ya da tamam diyor bence iyi fiyat ama kesinlikle furmark testi iste
Not3: 2 temmuzda konu açılmış bu konu neden canlandı laaoo :D

Son düzenleme:
Geri