Arc B580 + 225f Sistemde Yaşanan Micro Stuttering Sorunu

Msi pro h810m-b - Intel Arc B580 - u5 225F - 32gb ddr5 ram - nv3 kingston 500gb ssd sistemimde özellikle açık dünya oyunlar oynarken her 8-10 saniyede bir stuttering sorunu yaşıyorum. Re-bar özelliği aktif ve aldığım fps değerleri gayet iyi (rdr2 1080p ultraya yakın ayarlarda ortalama 110-130 arası.) Oyundayken işlemci sıcaklığı neredeyse 55’in üzerine, ekran kartım da 60’ın üzerine çıkmıyor. Araştırdığım kadarıyla ssd’de dram olmayınca bu sorun yaşanabiliyormuş. Anakartımda 1 tane ssd slotu bulunduğu için 2. bir ssd takamıyorum. Siz ne dersiniz, sorunun çözümü için ssd değişimi şart mıdır veya sorun işlemciden vs. kaynaklı da olabilir mi?
Çözüm basit ekran kartından kurtul. AMD veya Nvidia bı karta geçiş yap. O kart çıktığından beri sorunları tam giderilmedi. Bende de vardı kurtuldum.

valla muhtemelen ekran kartından kaynaklanıyor hocam. bugün rocket league kurdum biraz oynadım deneme amaçlı, stuttering yaşamadım ama efekt vs. çıktığı anlarda anlık kasma yaşadım bu kez de.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

işlemci kullanımı aşırı yüksek değil hocam genelde 60-70’lerde geziyor. muhtemelen işlemciyi düşünerek verdiniz bu öneriyi fakat ondan kaynaklı olduğunu sanmıyorum.
1080p’de işlemciye çok bağımlı bir ekran kartı B580. Kullanımı düşük olsa da görece yavaş işlemcilerle 1k’da sorun yaşıyor.

Çevrende 2k monitörü olan biri varsa bir kere dene dediğimi anlarsın

GÜNCELLEME: intelin performans izleyicisini kullanarak yaptığım rdr2 testinde ortalama fps değerleri 100-110 arasında seyrederken %1 fps değerleri her 8-10 saniyede bir 30-35’lere düşüyor ve tam bu sırada fps drop giriyor. anlayacağınız sorun %1 fps değerinde. tavsiyelerinizi buna göre verirseniz mutlu olurum. bu arada sorun sadece rdr2'de de değil, gta sa dahil birçok oyunda oluyor maalesef.

Son düzenleme:
vulkanda hocam. dx12'de oynanamayacak seviyeye düşüyor fps.
Vulkanda çok daha iyi çalışıyor bu kart. Kullandığım dönemde hiç böyle sorunlar yaşamamıştım. Kablosuz klavye mouse kullanıyor musunuz?
Gta sa gibi eski oyunlarda dxvk ile deneyin bir de

Vulkanda çok daha iyi çalışıyor bu kart. Kullandığım dönemde hiç böyle sorunlar yaşamamıştım. Kablosuz klavye mouse kullanıyor musunuz?
Gta sa gibi eski oyunlarda dxvk ile deneyin bir de
hocam biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın. klavye mouse kabloyla bağlı hatta gamepad var o da kabloyla bağlı sürekli olarak. sanırım bios 6 ay öncesinde kalmış onu yeni fark ettim ama güncellemeye de korkuyorum ne yalan söyliyim. bilgisayar tekrar açılmaz veya anakarta zarar gelir diye korkuyorum nedense. teşekkürler yine de cevabınız için.

hocam biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın. klavye mouse kabloyla bağlı hatta gamepad var o da kabloyla bağlı sürekli olarak. sanırım bios 6 ay öncesinde kalmış onu yeni fark ettim ama güncellemeye de korkuyorum ne yalan söyliyim. bilgisayar tekrar açılmaz veya anakarta zarar gelir diye korkuyorum nedense. teşekkürler yine de cevabınız için.
Estağfurullah, rica ederim. Bios güncellememişsiniz sorunun çözümüne önce ordan başlayın bence. Sürücülerinizi, chipset driver vs en güncel hale getirin.

ben de 2 aydır b580 r5 5500 b450ms2h anakart ile birlikte kullanmaktayımda gündemde olan yeni,eski forumlarda yazılan hataların 1 tanesiyle bile karşılaşmadım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,225,666
Üyeler
199,006
Son üye
SIGMABOYTHOMASSHELBYSIGMA

Geri