PC Bazen Açılmıyor Ekran Gelmiyor ?

Reaksiyon skoru
8
arkadaşlar bir haftadır pc yı açarken güç tuşuna basıyorum kasa çalışıyor ancak ekran gelmiyor sonra reset tuşuna yani tekrar başlat tuşuna basıyorum ekran geliyor acaba başına gelen varmı veya neden olabilir bilen varmı normal kullanırken sorun yok sadece açılışta boyle takılma oluyor

bir çok sebepden olabilir 3 adım önericem dene bir, önce clear cmos yap, sonra windowsun hızlı başlatma özelliğini devre dışı bırak kapat gitsin günümüzde sorundan başka bir şeye yaramıyor her sistemde ssd var zaten, son adım olarak da güvenli modda ddu ile ekran kartı driver ı sil ve restart yapınca son güncel driverı yükle hatta sana tavsiyem varsa flash diske at driverı interneti kes ordan yükle çünkü windows update hatalı driver indirebiliyor kendi kendine garantiye al işi.

hocam kb bildirim gelmedi dün bir şey daha fark ettim kasaya güç verdiğimde ramların ışıkları yanmıyır ve ekran kartıda çalışmıyor ne zaman reset yani yeniden başlat tuşuna basarsam o zmn yanıyır ışıkları acaba başka bir şey olabilir mi

bir çok sebepden olabilir 3 adım önericem dene bir, önce clear cmos yap, sonra windowsun hızlı başlatma özelliğini devre dışı bırak kapat gitsin günümüzde sorundan başka bir şeye yaramıyor her sistemde ssd var zaten, son adım olarak da güvenli modda ddu ile ekran kartı driver ı sil ve restart yapınca son güncel driverı yükle hatta sana tavsiyem varsa flash diske at driverı interneti kes ordan yükle çünkü windows update hatalı driver indirebiliyor kendi kendine garantiye al işi.ildirim

hocam kb bildirim gelmedi dün bir şey daha fark ettim kasaya güç verdiğimde ramların ışıkları yanmıyır ve ekran kartıda çalışmıyor ne zaman reset yani yeniden başlat tuşuna basarsam o zmn yanıyır ışıkları acaba başka bir şey olabilir mi
sistemi kendin mi kurdun, güç tuşuna basınca hiç bir şey çalışmıyor mu fanlar da dahil?

sistemi kendin mi kurdun, güç tuşuna basınca hiç bir şey çalışmıyor mu fanlar da dahil?
sistemi kuralı 2.5 yılı geçti ilk defa boyle bir şeyle karşılaştım evet ben kurdum fanlar çalışıyor ancak ramlara ve galiba ekran kartına güç gitmiyor sonra yeniden başlat düğmesi var benim kasada ona basınca güç gidiyor ve pc çalışıyor gün içinde kapatmayınca pc de bir sorun olmuyor ama

cold start problemi var psu kaynaklı olabilir ama kısa devreden de olabilir, clear cmos yaparak başla ve dediklerimi yap teker teker, eğer olmazsa iyi bir tamirciye götüreceksin donanım arızası var demektir çünkü o durumda yapacak bir şey yok evde kendin.

cold start problemi var psu kaynaklı olabilir ama kısa devreden de olabilir, clear cmos yaparak başla ve dediklerimi yap teker teker, eğer olmazsa iyi bir tamirciye götüreceksin donanım arızası var demektir çünkü o durumda yapacak bir şey yok evde ke

cold start problemi var psu kaynaklı olabilir ama kısa devreden de olabilir, clear cmos yaparak başla ve dediklerimi yap teker teker, eğer olmazsa iyi bir tamirciye götüreceksin donanım arızası var demektir çünkü o durumda yapacak bir şey yok evde kendin.
peki ne yapmam lazım servisten önce

peki ne yapmam lazım servisten önce
hocam türkçe yazıyorum clear cmos ile başla, bilmiyorsan youtube dan bak anakart üstünde tuş varsa daha kolay yaparsın eğer yoksa sistemi fişten çek psu şalterini kapat güç tuşuna basılı tut 30 saniye falan sonra bios pilini çıkar en az 10 dakka bekle sonra geri tak sonra sistemi çalıştır, kısa devre falan oldudaysa anakartın hafızasında kalıyor bazen start almıyor, eğer bu çözmezse psu sorunludur çok büyük ihtimalle.

hocam türkçe yazıyorum clear cmos ile başla, bilmiyorsan youtube dan bak anakart üstünde tuş varsa daha kolay yaparsın eğer yoksa sistemi fişten çek psu şalterini kapat güç tuşuna basılı tut 30 saniye falan sonra bios pilini çıkar en az 10 dakka bekle sonra geri tak sonra sistemi çalıştır, kısa devre falan oldudaysa anakartın hafızasında kalıyor bazen start almıyor, eğer bu çözmezse psu sorunludur çok büyük ihtimalle.
eyw tşk ederim bilmediğimden sordum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,751
Üyeler
198,827
Son üye
denachy

Geri