Ddr5 E Geçtim ama Performans Artmadı

Reaksiyon skoru
150
Altta yazılı DDR4 sistemimden MSI B650 Tomahawk Wifi, Ryzen 5 7500F ve 16GB DDR5 ram'e geçiş yaptım fakat performans artışı olmadı. Geçiş yapmadan önce 4 farklı oyundan aldıgım fps değerlerini kaydettim, şu an ki sistemle kıyasladım değişen bir şey yok hala aynı fps leri alıyorum. Yapmam gereken bir ayar, driver vs bir şey var mı ne yapmam gerekiyor?
(Diğer parçalar aynı ve 1440p de oynuyorum)

Hangi oyunlar onlar hocam ?

Altta yazılı DDR4 sistemimden MSI B650 Tomahawk Wifi, Ryzen 5 7500F ve 16GB DDR5 ram'e geçiş yaptım fakat performans artışı olmadı. Geçiş yapmadan önce 4 farklı oyundan aldıgım fps değerlerini kaydettim, şu an ki sistemle kıyasladım değişen bir şey yok hala aynı fps leri alıyorum. Yapmam gereken bir ayar, driver vs bir şey var mı ne yapmam gerekiyor?
BIOS güncel mi?

Öncelikle nasıl bir sistemden geçtiğin önemli sonrasında oynadığınız oyunun işlemci bağımlılığı çok mu buda önemli(Düzeltme : Evet işlemciye bağımlı oyunlarmış). Yapmanız gereken ayarlar ram de expo ayarları varsa onu aktif etmek yok ise kendiniz hafiften ayar çekmeniz, BIOS güncelleme, İşlemci Undervolt işlemi

e
(Diğer parçalar aynı ve 1440p de oynuyorum)
expo açıp. pbo yapabilirsin. işlemci ve ramden dolayı oynaya oynaya max 15 fps oynar gpu ağırlıklı oyunlarda. Valo ya da cs oynuyorsan onlarda artıs olmuştur

Hangi oyunlar onlar hocam ?
BIOS güncel mi?
cs2, horizon zero dawn, ghost of thusima, pubg
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

evet
diğer parçalar aynı altta yazanlar, 1440p de oynuyorum, expo actım, ram frekans profilini de actım

e

expo açıp. pbo yapabilirsin. işlemci ve ramden dolayı oynaya oynaya max 15 fps oynar gpu ağırlıklı oyunlarda. Valo ya da cs oynuyorsan onlarda artıs olmuştur
expo ve pbo actım cs2 de gram fark olmadı

diğer parçalar aynı altta yazanlar, 1440p de oynuyorum, expo actım, ram frekans profilini de actım

expo ve pbo actım cs2 de gram fark olmadı
1440p de fark daha az olur hangi işlemciden geçmiştiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,282
Üyeler
199,328
Son üye
borathez

Geri