Merhabalar, yakın tarihte 5070 Ti aldım. Şuan monitörüm 1080p 60 Hz VA panel. Özellikleri kötü gibi gelse de kontrastından ve renklerinden gayet memnunum aslında ama ekran kartını harcamamak adına değiştirmeyi düşünüyorum. %70 film %30 oyun için kullanıyorum iş haricinde. Msi MAG 274QPF X30MV ve Aoc U27G4XM arasında kaldım. OLED kesinlikle düşünmüyorum, IPS paneldense VA paneli tercih ederim çünkü ışık sızması piyangosu ve grimsi siyah kalitesi (düşük kontrast oranı) asla katlanamayacağım bir şey ama miniledler için local dimmingi açınca bu sorun ortadan kalkıyor, blooming problemi başlıyor diye biliyorum, bu nedenlede 1152 zone olan 27" monitörler nispeten daha iyi olacaktır, çokta büyük olmasına ihtiyacım yok. Aslında statik kontrast oranı iyi 4k VA miniled Flat 120 Hz üzeri bir monitör istiyorum ama araştırdığım kadarıyla böyle bir model yok. İyi görüntü verdiği sürece fiyatı nedeniyle 2k monitöre de yönelebilirim ama 2k film olmadığı için özellikle 1080p veya 4k bir film izlerken piksel oranının film çözünürlüğü ile tam bölünmemesi nedeni ile aliasing problemleri olup olmadığını merak ediyorum, 1080p harici kullanmadığım için deneme ve görme fırsatım olmadı, bu konuda da yardımcı olur musunuz?