- Konu Sahibi Konu Sahibi
en günceli o bana attığın kısımdaki mi kankam kurucam da şimdi senin cevap vermeni bekliyordumdiğerlerini bilmiyorum.
en günceli o bana attığın kısımdaki mi kankam kurucam da şimdi senin cevap vermeni bekliyordumdiğerlerini bilmiyorum.
reis ne bileyim ya hangisini kullanacağımDostum işlemcin anakarta biraz kalın gelmiş gibi
800 dpı galiba reismouse'unu kaç dpi'da kullanıyorsun
aynen o durum bende de yaKardeşim takla da atsan amuda da kalksan lol istemezse düzelmiyor bu sorun bende de acayip gecikme var şu an lolde vadide çarım falan kayıyor hatta öyle söyleyim. Ping yok paket kaybı yok shutter yok ama gecikme var.
8 çekirdek işlemciler bazı x570’lere bile kalın gelebiliyor. Benim anakart mesela, özellikle Lol’de kararsızlık durumu çok oluyor. Ekran kartının yoğun kullanıldığı oyunlarda harika ama işlemciye dayalı oyunlarda anakart işlemci ve Ram kadar belirleyicireis ne bileyim ya hangisini kullanacağım
anladım kral peki bir çözümü var mı ekipman mı değişmek lazım yoksa böyle devam mı edeceğiz mecbur8 çekirdek işlemciler bazı x570’lere bile kalın gelebiliyor. Benim anakart mesela, özellikle Lol’de kararsızlık durumu çok oluyor. Ekran kartının yoğun kullanıldığı oyunlarda harika ama işlemciye dayalı oyunlarda anakart işlemci ve Ram kadar belirleyici
fare hz derken reisim arama çubuğuna fare ayarları yazdıktan sonraki imleç hızı mı oluyorBana da oyun sorunu geliyor. DOTA ve CS:GO DX11 ve Source 2 ilk geçişlerinde bayağı sorunluydu. Aynı sorunlar bence arkada bir şeyleri değiştiriyorlar ve LOL'ün başına da geliyor. Yeni donanım ve yazılımlara göre eski kalmaya başladı oyun. Yenilemek de bir hayli zorlaşıyor.
Oyun DX9 galiba DX11 yükseltilmiş, temeli zaten eski. Böyle bir oyundan 240 FPS almak için garip yöntemlere veya X3D işlemci almaya hiç gerek yok. Dövüşlerde düşen FPS oranından 10-30 FPS üstüne sabitleyip öyle oynayın. Kısaca 130 FPS'den 100 düşünce göze batmaz. Ama 240'dan 100 düşerse batar.
Ayrıca LOL 1K Hz üstü farelerde sorun yaşıyordu. Fare Hz yüksekse düşürün.
Gerçi alakası yok (hem anakartınıza Wifi adaptörü yok hem de oyun farklı) ama Valorant'da anakart Wifi adaptörü açıkken stutter yaşanıyor. LOL'da Valorant'ın hile korumasını kullanıyorsa, bu tarz bir adaptör, çevre birimi...
Hocam tamamen bundandır diyemem ama mutlaka büyük etkisi vardır. Oyundayken falan VRM’ler alev alma noktasına geliyordur büyük ihtimalle. Dediğim şey için donanım değişimi şart başka çözümü yok ne yazık kianladım kral peki bir çözümü var mı ekipman mı değişmek lazım yoksa böyle devam mı edeceğiz mecbur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
fare hz derken reisim arama çubuğuna fare ayarları yazdıktan sonraki imleç hızı mı oluyor
Fare uygulamasında polling rate olarak yazar. Oyuncu fareleri genelde 1K Hz destekler. Ofis tipi veya ucuz fareler 125, 250, 500 Hz yenileme hızlarına sabittir. Bu hızlar farenin akıcılığını etkiler. Eğer bu Hz oranı 1K Hz üstündeyse LOL gibi eski oyunlar uyumlu olmadığında takılma ve FPS sorunlarına yol açar.anladım kral peki bir çözümü var mı ekipman mı değişmek lazım yoksa böyle devam mı edeceğiz mecbur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
fare hz derken reisim arama çubuğuna fare ayarları yazdıktan sonraki imleç hızı mı oluyor
tamamdır reis eyvallahFare uygulamasında polling rate olarak yazar. Oyuncu fareleri genelde 1K Hz destekler. Ofis tipi veya ucuz fareler 125, 250, 500 Hz yenileme hızlarına sabittir. Bu hızlar farenin akıcılığını etkiler. Eğer bu Hz oranı 1K Hz üstündeyse LOL gibi eski oyunlar uyumlu olmadığında takılma ve FPS sorunlarına yol açar.
Alıntıyı görüntüle
Düzeliyor hocam tek ayar ileKardeşim takla da atsan amuda da kalksan lol istemezse düzelmiyor bu sorun bende de acayip gecikme var şu an lolde vadide çarım falan kayıyor hatta öyle söyleyim. Ping yok paket kaybı yok shutter yok ama gecikme var.
Polling rate i 1k ya al da hocam bu sorunun sebebi amd işlemcilerde smt intel işlemcilerde ht. Kapatıp dene teşekkür edeceksin.tamamdır reis eyvallah
Lolde ilerleyen dakikalarda büyük fps düşüşü yaşıyorsanız amd de smt intelde ht kapatmanızı öneririm8 çekirdek işlemciler bazı x570’lere bile kalın gelebiliyor. Benim anakart mesela, özellikle Lol’de kararsızlık durumu çok oluyor. Ekran kartının yoğun kullanıldığı oyunlarda harika ama işlemciye dayalı oyunlarda anakart işlemci ve Ram kadar belirleyici