5-7 Yıllık Oyun Sistemi Tavsiyesi

mt2509

80+
Reaksiyon skoru
11
Amacım:

• En az 5-7 yıl beni üzmeyecek bir sistem kurmak.
  • GTA 6, The Witcher 3, Red Dead Redemption 2, Marvel's Spider-Man, Marvel's Spider-Man 2 (PC'ye geldiğinde), Ghost of Tsushima, Cyberpunk 2077, Days Gone, Watch Dogs, Battlefield, Call of Duty, Anno 1800, Football Manager gibi oyunları yüksek ayarlarda rahat oynatması.
  • Mümkünse 2K (1440p), hatta bütçe uygunsa 4K çözünürlükte uzun yıllar performans vermesi.
  • DLSS, Ray Tracing gibi yeni teknolojileri de uzun süre kullanabilmek istiyorum.

Alacağım ekipmanlar:

• 🖥️ Kasa
  • 🖥️ 2K veya 4K 240 Hz monitör
  • ⌨️ Mekanik klavye
  • 🖱️ Oyuncu mouse'u
  • 🎧 Oyuncu kulaklığı

Şu an kesin bir bütçe belirlemedim. Önceliğim fiyat değil; uzun ömürlü, kaliteli ve yükseltmeye açık bir sistem kurmak. Gerekirse biraz daha bekleyip daha iyi parçalar almayı tercih ederim.

Siz olsanız;

1. Hangi işlemciyi seçerdiniz?
  2. Hangi ekran kartını önerirsiniz? (NVIDIA mı AMD mi?)
  3. DDR5 tarafında hangi anakart ve RAM kombinasyonu mantıklı?
  4. Kaç watt güç kaynağı önerirsiniz?
  5. Hangi sıvı soğutma veya hava soğutmayı tercih ederdiniz?
  6. 2K mı yoksa 4K 240 Hz monitör mü almak daha mantıklı olur?
  7. Mouse, klavye ve kulaklıkta uzun yıllar kullanılabilecek kaliteli modeller hangileri?

Şimdiden teşekkür ederim.

Hocam parçalar

Tek tek toplayın derim

Bu baya sizi götürür toplam 150 bin TL~
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Amacım:

• En az 5-7 yıl beni üzmeyecek bir sistem kurmak.
  • GTA 6, The Witcher 3, Red Dead Redemption 2, Marvel's Spider-Man, Marvel's Spider-Man 2 (PC'ye geldiğinde), Ghost of Tsushima, Cyberpunk 2077, Days Gone, Watch Dogs, Battlefield, Call of Duty, Anno 1800, Football Manager gibi oyunları yüksek ayarlarda rahat oynatması.
  • Mümkünse 2K (1440p), hatta bütçe uygunsa 4K çözünürlükte uzun yıllar performans vermesi.
  • DLSS, Ray Tracing gibi yeni teknolojileri de uzun süre kullanabilmek istiyorum.

Alacağım ekipmanlar:

• 🖥️ Kasa
  • 🖥️ 2K veya 4K 240 Hz monitör
  • ⌨️ Mekanik klavye
  • 🖱️ Oyuncu mouse'u
  • 🎧 Oyuncu kulaklığı

Şu an kesin bir bütçe belirlemedim. Önceliğim fiyat değil; uzun ömürlü, kaliteli ve yükseltmeye açık bir sistem kurmak. Gerekirse biraz daha bekleyip daha iyi parçalar almayı tercih ederim.

Siz olsanız;

1. Hangi işlemciyi seçerdiniz?
  2. Hangi ekran kartını önerirsiniz? (NVIDIA mı AMD mi?)
  3. DDR5 tarafında hangi anakart ve RAM kombinasyonu mantıklı?
  4. Kaç watt güç kaynağı önerirsiniz?
  5. Hangi sıvı soğutma veya hava soğutmayı tercih ederdiniz?
  6. 2K mı yoksa 4K 240 Hz monitör mü almak daha mantıklı olur?
  7. Mouse, klavye ve kulaklıkta uzun yıllar kullanılabilecek kaliteli modeller hangileri?

Şimdiden teşekkür ederim.

4K'da 5-7 yıl zor açıkcası hele ultra takıntın varsa ama uzun ömürlü değil diye de 4K zevkini yaşamamakta olmaz bana kalırsa. En azından ilerde GPU yenileyeceksen 4K al tabi ona uygun kart alman lazım. Kasa harici en çok bütçe ayıracağın monitör ve kulaklık olsun. Rekabetçi düzeyde oynamıyorsun gibi zaten işin olmaz klavye mousela. 2Kda işlemci çok kullanılmıyor 4K'da zaten nerdeyse kullanılmıyor. 9700X-7800X3D yeterde artar. 4K'da MFG iş yapıyor ben Nvidia öneririm o yüzden bütçe sorun değilse. DDR5 herhangi bir Hynix ram iyi olur anakartta uçup kaçmayada gerek yok max ayıracağın 14K olsun. 850W üstüne gerek yok xx90 serisi kart kullanmayacaksan varsa neden olmasın. Max 5K'lık sıvı soğutucu veya 2K'lık kule tipi yeter istersen veririm örnek. Para varsa 4K çok daa iyi olur.

Son düzenleme:
Monitör için baya fazla para harcanan lazım ve evet 4k oled(veya miniled) olmalı mümkünse 4k dual mod'lu bir monitör olmalı

4K'da 5-7 yıl zor açıkcası hele ultra takıntın varsa ama uzun ömürlü değil diye de 4K zevkini yaşamamakta olmaz bana kalırsa. En azından ilerde GPU yenileyeceksen 4K al tabi ona uygun kart alman lazım. Kasa harici en çok bütçe ayıracağın monitör ve kulaklık olsun. Rekabetçi düzeyde oynamıyorsun gibi zaten işin olmaz klavye mousela. 2Kda işlemci çok kullanılmıyor 4K'da zaten nerdeyse kullanılmıyor. 9700X-7800X3D yeterde artar. 4K'da MFG iş yapıyor ben Nvidia öneririm o yüzden bütçe sorun değilse. DDR5 herhangi bir Hynix ram iyi olur anakartta uçup kaçmayada gerek yok max ayıracağın 14K olsun. 850W üstüne gerek yok xx90 serisi kart kullanmayacaksan. Max 5K'lık sıvı soğutucu veya 2K'lık kule tipi yeter istersen veririm örnek. Para varsa 4K çok daa iyi olur.
Hocam uzun ömürlü olsun diyor bence 270K plus iyi

Bu baya sizi götürür toplam 150 bin TL~
teşekkür ederim baya güçlü sistem olmuş en az 1 yılımı alır bu sistem parasını toplamam

4K'da 5-7 yıl zor açıkcası hele ultra takıntın varsa ama uzun ömürlü değil diye de 4K zevkini yaşamamakta olmaz bana kalırsa. En azından ilerde GPU yenileyeceksen 4K al tabi ona uygun kart alman lazım. Kasa harici en çok bütçe ayıracağın monitör ve kulaklık olsun. Rekabetçi düzeyde oynamıyorsun gibi zaten işin olmaz klavye mousela. 2Kda işlemci çok kullanılmıyor 4K'da zaten nerdeyse kullanılmıyor. 9700X-7800X3D yeterde artar. 4K'da MFG iş yapıyor ben Nvidia öneririm o yüzden bütçe sorun değilse. DDR5 herhangi bir Hynix ram iyi olur anakartta uçup kaçmayada gerek yok max ayıracağın 14K olsun. 850W üstüne gerek yok xx90 serisi kart kullanmayacaksan varsa neden olmasın. Max 5K'lık sıvı soğutucu veya 2K'lık kule tipi yeter istersen veririm örnek. Para varsa 4K çok daa iyi olur.
kanka dediklerin için teşekkür ederim ama tam anlayamadım dediğini

teşekkür ederim baya güçlü sistem olmuş en az 1 yılımı alır bu sistem parasını toplamam

kanka dediklerin için teşekkür ederim ama tam anlayamadım dediğini
Ekran kartını 5070 işlemciyi de ultra 5 250KF plus yaparsak ram'i de 32 GB yaparız SSD'yi de 1 TB'ye çekeriz böylece fiyatta 50 bin TL TL azalma olacaktır

Böylece toplam tutar 100 bin TL olacaktır

Ekran kartını 5070 işlemciyi de ultra 5 250KF plus yaparsak ram'i de 32 GB yaparız SSD'yi de 1 TB'ye çekeriz böylece fiyatta 50 bin TL TL azalma olacaktır

Böylece toplam tutar 100 bin TL olacaktır
asgari ücretle çalışıyorum bakalım ayarlayacağım

O zaman şöyle yapalım PS5 veya herhangi b580 ekran kartlı bir PC al seni götürsün yeter sonra yükseltirsin
  • Model: MSI Thin 15 B13VE
  • İşlemci: Intel Core i5-13420H
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 4050 Laptop GPU (6 GB GDDR6 VRAM)
  • RAM: 16 GB DDR4
  • Depolama: 512 GB SSD
  • Ekran: 15.6" Full HD (1920×1080), 144 Hz
  • bu pc şuan bende bunu almıştım
  • diz üstü

• Model: MSI Thin 15 B13VE
  • İşlemci: Intel Core i5-13420H
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 4050 Laptop GPU (6 GB GDDR6 VRAM)
  • RAM: 16 GB DDR4
  • Depolama: 512 GB SSD
  • Ekran: 15.6" Full HD (1920×1080), 144 Hz
  • bu pc şuan bende bunu almıştım
  • diz üstü
Sana mükemmel bir öneri veriyim

1- 7800x3d yada 9700x - 11-16 bin
2-Hangisi sana uyarsa 9070/5070 ler - 30-45 bin
3-B-850 seri anakartlar 8-15bin - 32 gb 6000 mhz 30 cl Ram 20-25 bin - kısa vadede 16gb yeter ama 1-2 yıl sonra yetmez.
4-En az 750-850 watt - 4-10 bin
5-Bütçene bakar 2k-5k arası gidecek 7800 3d alacaksan sıvı soğutma ondan en az 3.5/5 bin olarak hesapla
6-2k ilk aşamada yeter fiyat peformans ürünler var ( oledler de miniledlerde son yıllarda çok ucuzlama var ) 1-2 yıl sonra belki kralını çok ucuza alırsın
7-Bütçem kısıtlı olsa ilk aşamada çok pahalı almazdım mouse klavye en güzelini de alsam ömrü belirli yine de en az 1-2k olarak hesapla her birini illa alt segment istemem dersen.

şu halde bile en az 90-95 binlik olacaksın minimum aradaki fiyat gaplarını kullanıp en iyilerini alayım dersen de en az 120 ++ 150ye rahat yolu olur.Ama 90a kuracağın sistem seni rahat 4-5 yıl idare eder fazla da eder ama sonuçta teknoloji bu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,017
Üyeler
199,266
Son üye
Jaxerr

Geri