Çözüldü✓ Expo Açınca Görüntü Gelmiyor

redmehmet

80+
Reaksiyon skoru
1
Bios üzerinden Expo açınca görüntü gelmiyor nedenini bir türlü anlayamadım
Anakart Asus Tuf Gaming B850E wifi
Ram kingsman master gaming black 16gb 6000mhz ddr5 cl38 soğutuculu
Ekran 5070ti
İşlemci 7800x3d

Bunu daha önce çok denedim ama bir faydası olmadı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yaptım hocam daha önce yine aynı sonuç görüntü gelmiyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Videoyu bir inceliyeyim bakar durumu haber ederim buraya
hocam cl degerini hep 38 mi deniyorsunuz? 6000 mhz cl 40 42 46 48 olarak deneyin. post etmiyorsa 5600 de ayni siralamayi deneyin. yapay zeka timing konusunda yardimci olabilir.

ramlerin özellikleri bios üzerinden değiştirilince bios ayarlarında train ayarları vardır. Bu manada kendi kendini test eder eğer stabil değilse dediğiniz gibi görüntü gelmemeye devam eder. Bu stabiliteyi de ayarlayan bios versiyonlarıdır. Biosunuzun güncel olması bu ve benzeri durumlar için önemlidir. Belki işlemciniz ve anakartınızın biosu exponun o ayarlarıyla bir uyumsuzluk yaşamıştır ama farklı ayarlar ile uyumlu çalışabilir. Özellikle amdde bu ayarlar hala net sınırlar içinde değil malesef. 6600 cl 34 diye satılan ramim ilk bios versiyonlarında expo 6600 mhzyi açmıyordu. el ile ayarları tek tek girerek 6000mhz de çalıştırıyordum. şimdi overclock ile fan vs kullanarak 8000mhz cl40 da stabil çalıştırıyorum. bunun gibi el ile ayarlamanız veya biosunuzu güncellemeniz gerekebilir.

Arkadaşlar hepinizin emeğine ilgisine sağlık sorun çözüldü hepinize çok teşekkür ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,055
Üyeler
199,277
Son üye
impsuedo

Geri