Öneri Macbook Neo Vs Huawei Matebook 14 125h

Mustafa Zahid

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
3,039
Bütçe
40000

Kız arkadaşım için bu iki laptop arasında kaldım. Oyun moyun gibi şeylerle asla işi yok tamamen üniversitede elinde bir laptopu olsun diye alıyor. Kız arkadaşımın telefonu, kulaklığı ve tableti de Apple ve kendisi Apple'ın uzun vadede eskimediğini savunuyor (doğru). O yüzden yine kafası rahat olsun diye alacağı laptopu da Apple tarafından almak istiyor. Hem Neo'da fan yok yani onun için sessiz olması çok güzel bir avantaj hem de pili uzun süre onu götürebiliyor. Ben bu konuda ona katılsam bile ekran özelliklerinden ve son zamanlardaki zamlardan sonra Neo'ya artık o kadar da sıcak bakamamaya başladım. Kendisi benim bulduğum Huawei'ye "Bunu ne kadar uzun süre kullanabilirim ki?" gibi bir düşünceyle yaklaşıyor ama ben basit bir kullanımda 6-7 yıl çok rahat kullanabileceğini düşünüyorum. Ek olarak ekran süresinden (aşırı mühim değil) ve gürültüsünden (bu biraz mühim) biraz şüphe ediyor. Sizce bir tarafta mis gibi ekranı olan Windows laptop mu yoksa "kafa rahat şekilde" bir Neo mu? Başka bir laptop varsa o da olur ama Medion olmasın, marka isminden dolayı kız arkadaşıma ısındırtamadım dostlar :D

Ha ek olarak, Huawei laptopu 45 bin liradan almayacağız. Vatan'da geçen 41 bin liraya düştü, acaba 40 bin liranın altına düşer mi diye pusuya yattık onu bekliyoruz. Neo'da 3 aya bile vade farkını oturtuyorlar ama Huawei modelde N11'den alırsak 6 ay, Vatan'dan alırsak 3 ay peşin fiyata taksit avantajı var.

Başini okudum yazinin direk neo bence cunku malzeme kalitesi vs direk daha iyi diye dusunuyorum zaten mac ekosistemi varmis.

Başini okudum yazinin direk neo bence cunku malzeme kalitesi vs direk daha iyi diye dusunuyorum zaten mac ekosistemi varmis.
Malzeme kalitesi neredeyse aynı ve iki laptop da birbirine benziyor hatta Huawei Air modellere daha çok benziyor. Ekosisteme aşırı meraklı değil ben sadece ek bilgi olsun diye sundum. iPhone ve iPad'i birlikte kullanmak istemediği için farklı iCloud açtı öyle söyleyeyim. Kullanacağı en devasa özellik telefondan laptopa AirDrop olur o kadar. O da zaten Windows'ta da yapılabiliyor.

Neo'nun onun için belirgin avantajları: Pil süresi, sessizlik, macOS'un touchpad ile rahatlığı
MateBook'un onun için belirgin avantajları: Windows özgürlüğü, OLED 120Hz ekran, hoparlör

Laptopu alıp genellikle bir şeyler izlemek, ders çalışmak, proje yazmak için kullanacağını bildiğimden ötürü ekranın hem 3:2 hem de OLED 120Hz oluşu işine gelir diye düşündüm.

Son düzenleme:

Kız arkadaşım için bu iki laptop arasında kaldım. Oyun moyun gibi şeylerle asla işi yok tamamen üniversitede elinde bir laptopu olsun diye alıyor. Kız arkadaşımın telefonu, kulaklığı ve tableti de Apple ve kendisi Apple'ın uzun vadede eskimediğini savunuyor (doğru). O yüzden yine kafası rahat olsun diye alacağı laptopu da Apple tarafından almak istiyor. Hem Neo'da fan yok yani onun için sessiz olması çok güzel bir avantaj hem de pili uzun süre onu götürebiliyor. Ben bu konuda ona katılsam bile ekran özelliklerinden ve son zamanlardaki zamlardan sonra Neo'ya artık o kadar da sıcak bakamamaya başladım. Kendisi benim bulduğum Huawei'ye "Bunu ne kadar uzun süre kullanabilirim ki?" gibi bir düşünceyle yaklaşıyor ama ben basit bir kullanımda 6-7 yıl çok rahat kullanabileceğini düşünüyorum. Ek olarak ekran süresinden (aşırı mühim değil) ve gürültüsünden (bu biraz mühim) biraz şüphe ediyor. Sizce bir tarafta mis gibi ekranı olan Windows laptop mu yoksa "kafa rahat şekilde" bir Neo mu? Başka bir laptop varsa o da olur ama Medion olmasın, marka isminden dolayı kız arkadaşıma ısındırtamadım dostlar :D

Ha ek olarak, Huawei laptopu 45 bin liradan almayacağız. Vatan'da geçen 41 bin liraya düştü, acaba 40 bin liranın altına düşer mi diye pusuya yattık onu bekliyoruz. Neo'da 3 aya bile vade farkını oturtuyorlar ama Huawei modelde N11'den alırsak 6 ay, Vatan'dan alırsak 3 ay peşin fiyata taksit avantajı var.
Neo vatanda dün gece 35 bin liraydı 512Gb olanı. Yine düşerse al geç ona fazlasıyla yeter ekosistemi de varmış zaten.

Yine de Huawei hakkında da fikir belirteyim birkaç modelini kullandım çünkü, pili iyi gitmiyor ama çok sesli çalışma durumu da yok (Neo kadar değil tabi az biraz sesi duyulur ama rahatsız etmez) ekranı kaliteli benim kullandığım serilerde Oled yoktu yine de canlıydı IPS panelleri. Kasası da full metal olduğundan hissiyatı güzel. Ömür konusunda da eksiği olmaz bence. Ancak diğer taraftan aktif bir MacBook kullanıcısı olarak ekosistem olması işleri çok kolaylaştırıyor diye düşünüyorum tablet telefon varsa bence Windows almasın.

Son düzenleme:
Neo vatanda dün gece 35 bin liraydı 512Gb olanı. Yine düşerse al geç ona fazlasıyla yeter ekosistemi de varmış zaten.
Fazlasıyla yeter dersek 25 bin liralık herhangi bir laptop da yeter. Benim demek istediğim avantajlarına göre Huawei mi Neo mu, zaten ikisi de fazlasıyla yetiyor. Böyle diyip 60Hz IPS 16:10 ekran aldırasım da pek yok. Ek olarak ekosisteme de aşırı bağlı bir kullanımı söz konusu değil.
Ekosisteme aşırı meraklı değil ben sadece ek bilgi olsun diye sundum. iPhone ve iPad'i birlikte kullanmak istemediği için farklı iCloud açtı öyle söyleyeyim.

Yine de Huawei hakkında da fikir belirteyim birkaç modelini kullandım çünkü, pili iyi gitmiyor ama çok sesli çalışma durumu da yok (Neo kadar değil tabi az biraz sesi duyulur ama rahatsız etmez) ekranı kaliteli benim kullandığım serilerde Oled yoktu yine de canlıydı IPS panelleri. Kasası da full metal olduğundan hissiyatı güzel. Ömür konusunda da eksiği olmaz bence. Ancak diğer taraftan aktif bir MacBook kullanıcısı olarak ekosistem olması işleri çok kolaylaştırıyor diye düşünüyorum tablet telefon varsa bence Windows almasın.
Anladım teşekkürler bilgiler için <3

8GB light bleed uzmanı IPS panel 60hz macbook neo mu yoksa OLED ekran 120hz 16gb huawei mi? Huawei.

Kullanım alanı öne çıkar. Ben kendi adıma huawei'yi alırdım.
Kullanım alanı: Oyun sıfır, dizi-film izlenir, belge ve metinlerle uğraşılır, makale okunur. Bir kere aldın mı uzun süre gitsin kafası. RAM konusunda bizim gibi oyuncuları üzecek olsa da bu kafada birisini asla üzmez. RAM modülleri anakarta lehimli fakat SSD'si Gen4 ve değiştirilmeye müsait. Bu yüzden geleceği de açık gibi duruyor. 125H işlemcisi neredeyse 3 yıllık olsa da günümüzde insanlar i5-9300H ile oyun oynuyor. Ekranı OLED, 120Hz ve ~QHD. Bana da Huawei mantıklı geliyor.

Ekranının 3:2 formatta oluşu bence okuma-yazma işlerinde çok güzel bir rahatlık sunuyor. Ek olarak 14.2" oluşu da ekstra bir ferahlık sayılır. Adaptörü de Neo kadar olmasa da ufak ama Neo'dan da hızlı. Dışarıya çıkıldığında ekran süresi Neo'ya göre daha az olduğundan taşımak gerekebilir ama dert edilecek boyutta değil bence.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Diğer ürün hakkında 0 bilgi sahibi olup direk neo demek çok büyük gariplik
Agresif yazmak istemedim ama keşke yazılarımın tamamı okunsa. Fazla baymadan ve eksik bilgi vermeden kısa tutmaya çalışıyorum yine de okunmadan cevaplanması hoş değil.

Kullanım alanı: Oyun sıfır, dizi-film izlenir, belge ve metinlerle uğraşılır, makale okunur. Bir kere aldın mı uzun süre gitsin kafası. RAM konusunda bizim gibi oyuncuları üzecek olsa da bu kafada birisini asla üzmez. RAM modülleri anakarta lehimli fakat SSD'si Gen4 ve değiştirilmeye müsait. Bu yüzden geleceği de açık gibi duruyor. 125H işlemcisi neredeyse 3 yıllık olsa da günümüzde insanlar i5-9300H ile oyun oynuyor. Ekranı OLED, 120Hz ve ~QHD. Bana da Huawei mantıklı geliyor.

Ekranının 3:2 formatta oluşu bence okuma-yazma işlerinde çok güzel bir rahatlık sunuyor. Ek olarak 14.2" oluşu da ekstra bir ferahlık sayılır. Adaptörü de Neo kadar olmasa da ufak ama Neo'dan da hızlı. Dışarıya çıkıldığında ekran süresi Neo'ya göre daha az olduğundan taşımak gerekebilir ama dert edilecek boyutta değil bence.
Hocam baya bi' youtuber'lara para yedirdiler ama adamlar basbaya telefon çipi satıyolar. Node build'i inanılmaz yavaştı benim kullanımımda. Kullandım yani macbook neo. M1 de M3 Air kullandım.

M serisi Air ile Neo arasında ciddi farklar var.

8GBRam sadece oyun için değil, gündelik kullanım için de fark ediyor. Multithread skorunda 125H daha önde. Single tarafında apple önde.

Kullanım senaryonuza 2 alet de üzmez. AMA, OLED ekran varken; IPS tercih edilmez. 120Hz varken, 60 Hz tercih edilmez. Edilmesi için aralarında ciddi yan farklar olması lazım.

Neo'nun tek üstün yanı var, ekosistem.

Kalanı için Huawei derim.

Ama tavsiyem, mağazada bakın bir de. Gözle görün.

Hocam baya bi' youtuber'lara para yedirdiler ama adamlar basbaya telefon çipi satıyolar. Node build'i inanılmaz yavaştı benim kullanımımda. Kullandım yani macbook neo. M1 de M3 Air kullandım.

M serisi Air ile Neo arasında ciddi farklar var.

8GBRam sadece oyun için değil, gündelik kullanım için de fark ediyor. Multithread skorunda 125H daha önde. Single tarafında apple önde.

Kullanım senaryonuza 2 alet de üzmez. AMA, OLED ekran varken; IPS tercih edilmez. 120Hz varken, 60 Hz tercih edilmez. Edilmesi için aralarında ciddi yan farklar olması lazım.

Neo'nun tek üstün yanı var, ekosistem.

Kalanı için Huawei derim.

Ama tavsiyem, mağazada bakın bir de. Gözle görün.
İlk yazdıklarında tam bir fikrim yok fakat son satırlarına katılıyorum. Bir ara buluştuğumuzda Vatan'a falan gidip göz önünde göstermek istiyorum. Ben ona ne kadar anlatırsam anlatayım ekran farkını anlaması zor maalesef.

Ekosistemi olsa güzel olur tabi ama sırf bunun için mis gibi ekrandan vazgeçmek... Windows'a eklenti kurunca zaten iPhone'a bağlantı sağlıyor.

Fazlasıyla yeter dersek 25 bin liralık herhangi bir laptop da yeter. Benim demek istediğim avantajlarına göre Huawei mi Neo mu, zaten ikisi de fazlasıyla yetiyor. Böyle diyip 60Hz IPS 16:10 ekran aldırasım da pek yok. Ek olarak ekosisteme de aşırı bağlı bir kullanımı söz konusu değil.

Anladım teşekkürler bilgiler için <3
MacBook’ların ekranı da iyi, 60Hz de çok sorun değil günlük kullanımda o açıdan keşke daha iyi olsa dedirtmez kullanan çok memnun kalır. Huaweide Oled 120Hz ekran daha iyi olabilir sonuçta Oled ama onda da 3-4 yıl sonra piksel yanması vs olursa o riski var paneli dikkatli kullanmak lazım statik nesne vs bırakmamak lazım.

Ekosistemden kastım bir dosya aktaracağı zaman AirDrop kullanabilir, dışardayken telefona dokunmadan telefonun internetine bağlanabilir hatta isterse direkt telefon ekranını bilgisayara yansıtıp basit işleri görebilir. Aynı şekilde telefona gelen bildirimler de gözüküyor bilgisayardan iş hallederken her telefon titrediğinde dönüp ona bakmam gerekmiyor. Tablet de istenirse ikinci monitör olarak kullanılabiliyor ama onu ben kullanmadım ne kadar faydalı bilemiyorum.

Bir de aynı hesaptaki tüm cihazlar arasında bir yerden kopyala dediğin şeyi herhangi bir cihazdan yapıştırabiliyorsun o da hoşuma gidiyor 😀

Benim MacOS kullanmaya ilgim yok diyorsa, ekosistemi de kullanmam yine ayrı hesap açarım diyorsa, üstüne pil ömrü de önemli değilse Huawei alabilir bunları kullanmayacaksa daha iyidir bence. Ama bunları kullanacaksa MacBook başka bir dünya oluyor.

Ha ek olarak, Huawei laptopu 45 bin liradan almayacağız. Vatan'da geçen 41 bin liraya düştü, acaba 40 bin liranın altına düşer mi diye pusuya yattık onu bekliyoruz. Neo'da 3 aya bile vade farkını oturtuyorlar ama Huawei modelde N11'den alırsak 6 ay, Vatan'dan alırsak 3 ay peşin fiyata taksit avantajı var
Alacak kişinin kız olması tarafından yorumluyorum herşeyinin Apple olması bir + pil ömrü ve kafa rahatlığı olması bir + ürünün Taşınabilirlik ve Premium Hisli olması bir + ekranın 60hz olması kötü ama bir kız için hiç umursanmayacak bişey diye yorumluyorum film,dizi,makale için fazlasıyla yeterli olacaktır erkek tarafından bakarsan tabii ki huawei ama bir kız olsam kesinlikle birinin bana Neo almasını isterdim huawei, lenevo değil

Ekosistemden kastım bir dosya aktaracağı zaman AirDrop kullanabilir, dışardayken telefona dokunmadan telefonun internetine bağlanabilir hatta isterse direkt telefon ekranını bilgisayara yansıtıp basit işleri görebilir. Aynı şekilde telefona gelen bildirimler de gözüküyor bilgisayardan iş hallederken her telefon titrediğinde dönüp ona bakmam gerekmiyor. Tablet de istenirse ikinci monitör olarak kullanılabiliyor ama onu ben kullanmadım ne kadar faydalı bilemiyorum.

Bir de aynı hesaptaki tüm cihazlar arasında bir yerden kopyala dediğin şeyi herhangi bir cihazdan yapıştırabiliyorsun o da hoşuma gidiyor 😀
Bu dediklerinin monitör haricinde hepsini aktif olarak iPhone-iPad eşlemesi olarak deneyimlemeye devam ediyorum. Evet ferahlık sağlıyor sağlamasına ama hiçbir zaman wow demedim. Ben bile demediysem o hiç demez ve boşu boşuna güzel bir ekrandan vazgeçeriz gibime geliyor.

Alacak kişinin kız olması tarafından yorumluyorum herşeyinin Apple olması bir + pil ömrü ve kafa rahatlığı olması bir + ürünün Taşınabilirlik ve Premium Hisli olması bir + ekranın 60hz olması kötü ama bir kız için hiç umursanmayacak bişey diye yorumluyorum film,dizi,makale için fazlasıyla yeterli olacaktır erkek tarafından bakarsan tabii ki huawei
Tabi orası öyle. Pek anlamadığından ötürü Neo bakıyor, ben sadece aynı fiyata bunu da alabilirsin diye gösteriyorum. Ekranının güzel olması onun işine gelir diye düşündüm. MacBook taşınabilir ve premium diye ön plana çıkıyor evet ama şu an tartıştığımız Huawei de aynı olanakları sağlıyor. Tek soru işareti Apple rahatlığı mı yoksa güzel ekran mı diye.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,401
Üyeler
199,350
Son üye
Hynax4434

Geri