Çok alakası var aslında. Benimde daha önceden fark ettiğim bir durumdu bu zaten videoda açiklanmiş. Altın 8000 civarlarina çıktığında amerikada bütün ürünlerde genel olarak bir zirveye çıkış eğilimi vardı amerika gibi bir yerde yıllardır değişmeyen akaryakıta ciddi zam geldi. Bu yükseliş Altının kendi doğal yükselişinden bağımsız hararetli geçen küresel siyaset ortamı ve savaşlardan kaynaklanıyordu. Amerika merkez bankasının altını baskilayacak bir gücü var ki öyle yaptılar altin düşüşe geçti. Ülkemizde altının düşüşe geçtiğini gören çoğu kişi düşük fiyattan altin almaya başladı. Altının kendi dolar üzerindeki piyasasından ayrı Ülkemizde de daha fazla düşüşe geçti. Bu yatırımı insanların yapma sebebi "Altın çıktığı yeri unutmaz" düşüncesi. Ben bile 600kya araç alacaktım altin düşüşte diye bütçeyi yarı yarıya düşürdüm artan parayı altında bekleticem. Altına yöneliş fazla olunca çoğu firmanın satışı düştü satış düşerse fiyatta düşer. Çarklarıni döndürmek için satış yapmak zorundalar. Yani bu altının böyle normal bir dalgalanması piyasayı böyle kolayca etkileyebiliyor. Asıl ticaretin dolar üzerinden yapıldığını düşünürsek dolarda böyle bir durum olsaydı çok daha büyük indirimler olabilirdi