Neden Son Zamanlarda Bilgisayar Bileşenlerine İndirim Geliyor?

Calypsoo

80+
Reaksiyon skoru
72
Merhaba arkadaslar. Fark etmişsinizdir belki, son zamanlarda sürekli böyle hatalı fiyatlandırmalar olsun, dip fiyatlar olsun çok yaşanıyor. İtopya'da, Vatan'da ya da İncehesap gibi yerler hep indirim üstüne indirim yapıyor.

Eskiden bu kadar olmazdı. Acaba satışlar mı zayıf? Siz ne düşünüyorsunuz?

Altın piyasasi yüzünden. Donanım Arsivi youtube kanalında abdullah reis çok güzel açıklamıştı bu durumu.

Daha çok çöker. Fiyatlar aşırı yüksek.
3-5 kişi pahalı ürün aldı diye bilgisayar piyasası canlanmış sayılmaz.

o kadar alakasız ki
Çok alakası var aslında. Benimde daha önceden fark ettiğim bir durumdu bu zaten videoda açiklanmiş. Altın 8000 civarlarina çıktığında amerikada bütün ürünlerde genel olarak bir zirveye çıkış eğilimi vardı amerika gibi bir yerde yıllardır değişmeyen akaryakıta ciddi zam geldi. Bu yükseliş Altının kendi doğal yükselişinden bağımsız hararetli geçen küresel siyaset ortamı ve savaşlardan kaynaklanıyordu. Amerika merkez bankasının altını baskilayacak bir gücü var ki öyle yaptılar altin düşüşe geçti. Ülkemizde altının düşüşe geçtiğini gören çoğu kişi düşük fiyattan altin almaya başladı. Altının kendi dolar üzerindeki piyasasından ayrı Ülkemizde de daha fazla düşüşe geçti. Bu yatırımı insanların yapma sebebi "Altın çıktığı yeri unutmaz" düşüncesi. Ben bile 600kya araç alacaktım altin düşüşte diye bütçeyi yarı yarıya düşürdüm artan parayı altında bekleticem. Altına yöneliş fazla olunca çoğu firmanın satışı düştü satış düşerse fiyatta düşer. Çarklarıni döndürmek için satış yapmak zorundalar. Yani bu altının böyle normal bir dalgalanması piyasayı böyle kolayca etkileyebiliyor. Asıl ticaretin dolar üzerinden yapıldığını düşünürsek dolarda böyle bir durum olsaydı çok daha büyük indirimler olabilirdi

Çok alakası var aslında. Benimde daha önceden fark ettiğim bir durumdu bu zaten videoda açiklanmiş. Altın 8000 civarlarina çıktığında amerikada bütün ürünlerde genel olarak bir zirveye çıkış eğilimi vardı amerika gibi bir yerde yıllardır değişmeyen akaryakıta ciddi zam geldi. Bu yükseliş Altının kendi doğal yükselişinden bağımsız hararetli geçen küresel siyaset ortamı ve savaşlardan kaynaklanıyordu. Amerika merkez bankasının altını baskilayacak bir gücü var ki öyle yaptılar altin düşüşe geçti. Ülkemizde altının düşüşe geçtiğini gören çoğu kişi düşük fiyattan altin almaya başladı. Altının kendi dolar üzerindeki piyasasından ayrı Ülkemizde de daha fazla düşüşe geçti. Bu yatırımı insanların yapma sebebi "Altın çıktığı yeri unutmaz" düşüncesi. Ben bile 600kya araç alacaktım altin düşüşte diye bütçeyi yarı yarıya düşürdüm artan parayı altında bekleticem. Altına yöneliş fazla olunca çoğu firmanın satışı düştü satış düşerse fiyatta düşer. Çarklarıni döndürmek için satış yapmak zorundalar. Yani bu altının böyle normal bir dalgalanması piyasayı böyle kolayca etkileyebiliyor. Asıl ticaretin dolar üzerinden yapıldığını düşünürsek dolarda böyle bir durum olsaydı çok daha büyük indirimler olabilirdi
aklı olan yatırımını altına yapmaz

aklı olan yatırımını altına yapmaz
Yatırım yapılmaz zaten paranın değerini korumak için alıyor herkes. Altının en buyuk düşüşleri bu kadar olur bir anda diplere çakılması için çok büyük binlerce maden bulunması gerekir şu teknoloji seviyesinde bu kadar kaynak bulunmadiysa yoktur diye bulunmuyor. Yıllardır paramı altınla korurum.

Yatırım yapılmaz zaten paranın değerini korumak için alıyor herkes. Altının en buyuk düşüşleri bu kadar olur bir anda diplere çakılması için çok büyük binlerce maden bulunması gerekir şu teknoloji seviyesinde bu kadar kaynak bulunmadiysa yoktur diye bulunmuyor. Yıllardır paramı altınla korurum.
ben yine de bugunku vatan indirimiyle hiç alakası olduğunu sanmıyorum

ben yine de bugunku vatan indirimiyle hiç alakası olduğunu sanmıyorum
Orta vadede etkisi tamamen budur. İndirimleri surekli yapmıyorlar zaten sıkıştıkça ödeme yapmaları gerektikçe yapıyorlar. Bugün yaptıkları indirim normalde 1 haftada kasalarina girecek parayi 1 gecede indirmiş bile olabilir. Kâr oranı çok düşüktür ama sonuç olarak ellerinde para var şuan adamlarin.

RAM ve SSD açısından konuşursak tekrar kallavi zam gelecek diyen de var, artık google turbo quant vs. Algoritma çıkardı artık o kadar RAM çıkarmayacak hem OpenAİ artı RAM alamayacak hâle geldi ramler sky hynixin samsungun elinde kaldı artık fiyatlar düşecek diyen de var bilmiyorum gorecez

Sarı Çiyan cehennem olup gitmedikten sonra savaş kesin olarak devam edecek. Devam ettiği sürece körfez ülkeleri altın satmayı sürdürecek. Bu da altının iki katı değer kazanma hayaline kibrit suyu dökecek.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,896
Üyeler
199,454
Son üye
tisorthane

Geri