Elektrikli Sigaralar %95 Oranında Daha Az Zararlı!

XPCX

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
503
Merhaba arkadaşlar biliyorum linkini koyduğum konu çok eski ama yinede şuanda satın almak istediğim için konusunu açmak istedim.

Sizce de bu haber gerçek midir gerçekliğini tartışalım. Sizce elektronik sigara mı daha zararlıdır yoksa normal sigara mı.

dünyanın en berbat şeyi falan e sigara, evet belki ciğerlerini normal sigara gibi katrana boğmuyor ama zararlı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. 2015de kimse hiçbir şey bilmiyordu bu zımbırtılar hakkında, millet hastanelik oluyor yıl oldu 2026.

dünyanın en berbat şeyi falan e sigara, evet belki ciğerlerini normal sigara gibi katrana boğmuyor ama zararlı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. 2015de kimse hiçbir şey bilmiyordu bu zımbırtılar hakkında, millet hastanelik oluyor yıl oldu 2026.
Çok doğru hocam ya belkide genç yaşta hastanelik olanların çoğu elektronik sigaradandır :( ciğerler bitiyor. Ama haber ne kadar doğru tartışılır.

Çok doğru hocam ya belkide genç yaşta hastanelik olanların çoğu elektronik sigaradandır :( ciğerler bitiyor. Ama haber ne kadar doğru tartışılır.
Aradan geçen 10 yılda çok daha fazla çalışma yapıldı. Bugünkü tablo daha net:

• Evet, klasik sigaradan genel olarak daha az zararlı görünüyor. Çünkü katran ve yanma sonucu oluşan binlerce toksik maddeyi üretmiyor. Sigaradaki kanser yükünün büyük kısmı bu yanma ürünlerinden geliyor.
  • Ama zararsız olduğu fikri doğru değil. Akciğerlerde iltihaplanma, damar fonksiyonlarında bozulma, kalp-damar sistemi üzerinde olumsuz etkiler ve nikotin bağımlılığına yol açtığına dair güçlü kanıtlar var. Özellikle hiç sigara içmemiş gençlerin başlaması önerilmiyor.
  • Kanser konusunda ise uzun dönem (30-40 yıllık) insan verisi henüz yok. Ancak aerosolde DNA hasarıyla ilişkili bileşikler, bazı ağır metaller ve kanserojen olabilecek maddeler bulunduğunu gösteren çalışmalar giderek artıyor. Bu yüzden "kesin güvenli" demek mümkün değil.

Senin bahsettiğin tek kullanımlık puff cihazlarda ise ayrı bir problem var.

Özellikle kayıt dışı veya sahte ürünlerde:

• İçindeki nikotin miktarı etikette yazandan farklı olabiliyor.
  • Aroma kimyasalları yeterince test edilmemiş olabiliyor.
  • Isıtıcı bobinden nikel, krom, kurşun gibi metaller aerosole karışabiliyor.
  • Üretim kalitesi çok değişken olabiliyor. Özellikle merdiven altı veya kaçak ürünlerde bunun riski daha yüksek.
özellikle sahte veya denetimsiz puff cihazlarında kalite kontrolünün ciddi bir sorun olduğu doğru.

Sonuç olarak bugün bilimsel görüş kabaca şu:

• Sigara içen biri için, tamamen elektronik sigaraya geçmek sağlık riskini muhtemelen önemli ölçüde azaltır.
  • Hiç sigara kullanmayan biri için, elektronik sigaraya başlamak mantıklı değildir; çünkü bağımlılık ve sağlık riskleri vardır ve temiz hava solumaktan kesinlikle daha güvenli değildir.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: XPCX
İster normal ister elektronik olsun fark etmiyor diğerinin laciverti işte. Üzerinde şöyle görseli olan bir şey içilmemeli. İnsan kendine de bunu yapmamalı 🚭
1000226213.webp

• Üzgün
İster normal ister elektronik olsun fark etmiyor diğerinin laciverti işte. Üzerinde şöyle görseli olan bir şey içilmemeli. İnsan kendine de bunu yapmamalı 🚭
Alıntıyı görüntüle
Evet valla bu tarz açıklamalar gerçekten vazgeçirtiyor beni ama 1 defa da denemek istiyorum hiç denemedim bu illeti :D

Evet valla bu tarz açıklamalar gerçekten vazgeçirtiyor beni ama 1 defa da denemek istiyorum hiç denemedim bu illeti :D
Aynen dene de bakalım bırakabiliyon mu?

• İnanılmaz
Boş ver, ciğerlerinin su toplama gibi birçok zımbırtı ihtimaller var. İçmemeye devam etmek en iyisi. Hayatım boyunca tüm çevrem içmesine rağmen ben tadına bile bakmamış biri olarak hiçbir eksiklik çekmiyorum.

• Muhteşem
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,638
Üyeler
199,403
Son üye
yolpol16

Geri