İşlemci Sıcaklıkları Normal mi ?

Boşta 55 derece anormal değil yapmayın arkadaşlar. Normal. Amdnin spike’ları meşhurdur. Boşta 50-55 durmasının tek sebebi kasa hava akışının iyi olmaması ve gevşek fan profiliyle kullanıyor olması olabilir (bu havalar için normal olduğunu belirteyim kış algılanmasın)

Oyunlarda 75 i çok geçmiyorsa (fifa ve bf hariç). Stres testlerindede 85 lerde geziniyorsa gayet normal buna da bakmak lazım 👍👍

Bunu 7 sene evvel önce kullandığım 3600de de durum böyleydi

Benim kasanın hava akışını fanları değiştirerek iyileştirmiştim ve bu sıcaklıklarda sırf merakımdan boşta hwinfo64 açıp bırakmıştım. 10 dakika sonunda 59 dereceye kadar spike atmış minimumda 42 lerde gezinmiş. Ortalama 45 civarlarında ama 50 lere göz kırpıp düşüyor hemen. Ne olduda bomboş masaüstünde 59 dereceye kadar çıktı? Çünkü internete bağlı arkadan bi parametre indirebilir sunucudan bişey çekebilir o anlık windows üzerinden bişeyi kontrol edebilir. Sonuçta masaüstü bile aslında tamamen boş değildir. Yahu biosta gezinirken bile sıcaklık düşüp azalabiliyor bak ortada işletim sistemi daha açılmamışken :)

Görev yöneticisinde bişey kapanır bişey açılır siz fark etmediğiniz sürece her zaman. Veya görev yöneticisinde çalışan uygulama daha fazla kaynak çekip bırakır. Bişey güncellersiniz ısınır vs. En basitinden program files’ı açmak için bilgisayara tıklayıp dosya açmak bile hemen “pıt” diye işlemciyi ısıtır bırakır

Ki arkadaş arka planda driver vs indiriyor demiş. Sanırım driver inerkende işlemci biraz yüke binip 70 üstünü görüp geri çekmiş

Konu sahibi arkadaşın sıcaklıkları bir sorun değil ama sadece daha iyi iyileştirme yapılabilir diye düşünüyorum. Dediğim gibi oyun ve stres testlerinde de lineer olarak masaüstündeki 50-55 lerden 90 lara kadar gitme eğilimi varsa sıkıntı

Fan profilinin düzgün ayarlanması, kasa hava akışının durumu biraz daha düzeltebilir sadece. AMA SICAKLIKLARI ANORMAL DEĞİL BU HAVALARDA

Yeni soğutucu taktım ve termal macunu sürüşümden tam emin olamadım. O yüzden ilk işim tüm çekirdek sıcaklıklarına bakmak oldu. Çekirdeklerdeki sıcaklık farkı normal mi 7500f için ?
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
3 saatlik valo ardından 52 derecede ama bende 360mm sıvı var belki sende hava soğutucu falan vardır. bende brust assasın varken 50lerde gezıyordu boşta.

DÜZENLEME: mesajı yazalı 10dk oldu. ve şuan occtden bakıyorum ve 50 55 geziyor. belki bir hata vardır vs diye cpu z de indirdim boşta 5.00 ghz çalışıyor ve 60lara cıktıgı bile oluyor. yani normal.

Son düzenleme:
3 saatlik valo ardından 52 derecede ama bende 360mm sıvı var belki sende hava soğutucu falan vardır. bende brust assasın varken 50lerde gezıyordu boşta.

DÜZENLEME: mesajı yazalı 10dk oldu. ve şuan occtden bakıyorum ve 50 55 geziyor. belki bir hata vardır vs diye cpu z de indirdim boşta 5.00 ghz çalışıyor ve 60lara cıktıgı bile oluyor. yani normal.
sıcaklık lineer değildir dostum yani bir demiri 3 saat kalorifere yaslamak ile aynı şey değil 10 dakika da yük için yeterlidir 2 dakika da 3 saatte aynıdır. zaten stabil sıcaklık değerlerine ulaştığında fan onu stabil tutmak için hızlanıp yavaşlar. istersen 10 saat istersen 10 dakika oyna aynıdır sıcaklık maxları. 10 dakikada daha çok soğur gibi bişey de yok :D yani ordaki cpuz veya hw monitördeki sensor sıcaklıklarınız izler. boost anında oyunlarda sürekli işlemcin 5ghz boostluyorsa zaten tepe noktasındadır ve sıvı soğutma fanların 1200 dönüyorsa ve yeteri kadar soğutamıyorsa yine 60 derecede tutmak için daha hızlı dönmeye başlar. süre ile sıcaklık eşdeğer değildir o yüzden değerlerin normal ama boşta 5ghz spike yapması zaten normal bir durum. istersen bunu stabil optimizer ile full 5ghz de çalıştır yine 60-65 i geçmez sıcaklığın.

Oda sicakligi nedir malum yaz ayi pencere acik olsa bile disari hala sicak

sıcaklık lineer değildir dostum yani bir demiri 3 saat kalorifere yaslamak ile aynı şey değil 10 dakika da yük için yeterlidir 2 dakika da 3 saatte aynıdır. zaten stabil sıcaklık değerlerine ulaştığında fan onu stabil tutmak için hızlanıp yavaşlar. istersen 10 saat istersen 10 dakika oyna aynıdır sıcaklık maxları. 10 dakikada daha çok soğur gibi bişey de yok :D yani ordaki cpuz veya hw monitördeki sensor sıcaklıklarınız izler. boost anında oyunlarda sürekli işlemcin 5ghz boostluyorsa zaten tepe noktasındadır ve sıvı soğutma fanların 1200 dönüyorsa ve yeteri kadar soğutamıyorsa yine 60 derecede tutmak için daha hızlı dönmeye başlar. süre ile sıcaklık eşdeğer değildir o yüzden değerlerin normal ama boşta 5ghz spike yapması zaten normal bir durum. istersen bunu stabil optimizer ile full 5ghz de çalıştır yine 60-65 i geçmez sıcaklığın.
yanı ne anlatmak istiyorsun burda DOSTUM :ROFLMAO: ? arkaşın konusuna cevap vermek için ne yaparken kaç derecelerde olduğnu yazmışım. Sen burda fan falan bişeyler demişsin. anlamak için 3 kere okudum yine anlamadım. ben işlemci 10dk de soğur gibi bir şey de demdim. kullandığım uygulamarın ne işe yaradığnı nasıl çalıştığnıda biliyorum. fanlarım titreme yapıyor diye sabit 1200 rpmde evet ama sıcaklıklarım valo gibi bir oyunda 65i geçmiyor ne yaparsam. belki 5 ulti birden atılarsa belki sıcaklık artar. değerlerimin normal olduğnu biliyorum ve değerlerimin kötü olduğnu ya da boşta 5 ghz gezmesi normal olmadığnı sıcaklıkla sürenin eşit olduğnu falan da demedim bunları nerden çıkardığnı çok merak ediyorum. oyundan hemen cıktıktan sonra konu tesadüfen karşıma geldi ve bende aynı işlemciye sahip olduğum için yazdım. sonra konuya gelen cevaplara bakarken de boşda olduğnu varsayarak kaç ghz de çalıştığnı ve kaç derecedde olduğnu ekledım.

Son düzenleme:
yanı ne anlatmak istiyorsun burda ? arkaşın konusuna cevap vermek için ne yaparken kaç derecelerde olduğnu yazmışım. Sen burda fan falan bişeyler demişsin. anlamak için 3 kere okudum yine anlamadım. ben işlemci 10dk de soğur gibi bir şey de demdim.
kardeşim 3 saat valo oynadım derece bu demişsin ? saatle derecenin alakası yok . mesajı yazalı 10 dk oldu yine soğumuştur diye sıcaklıklara baktım diyorsun. bende süreyle sensör sıcaklıklarının doğru orantılı olmadığını anlattım. anlamak istemeyene maydanoz şerbet.

kardeşim 3 saat valo oynadım derece bu demişsin ? saatle derecenin alakası yok . mesajı yazalı 10 dk oldu yine soğumuştur diye sıcaklıklara baktım diyorsun. bende süreyle sensör sıcaklıklarının doğru orantılı olmadığını anlattım. anlamak istemeyene maydanoz şerbet.
anlamak isteyene maydanoz şerbet diye bir şey yok. Kasten anlamamzlık gibi bir şey yaomıyorum. Orda stressde olduğnu belirtmek için 3 saat valodan çıktım dedim. bu kadar

okuduğunu anlamayan birine ne anlatabilirim kardeşim?
türkçe öğretmenine selamlar KARDEŞİMM :ROFLMAO: , falan kullanmayı öğrenirsin umarım. Ha bu arada 48i dereceyi yük altında nasıl alıyorsun sırrını Versene. hangi soğutucu ve macunu kullanıyorsun?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,571
Üyeler
199,836
Son üye
blackodin

Geri