Çözüldü✓ Bilgisayarım Oyun Sırasında Kendiliğinden Yeniden Başlıyor

Hayır sakın! Adama boş yere masraf ettirmeyin

Her kernel power 41 psu sorunu anlamına gelmez. Tamamen sağlıklı bi sistemde elektrik gidip gelsin kernel power 41 yine düşürür. Oyundayken yeniden başlasın veya mavi ekran yesin yine kernel power 41 atar (sistemdeki psu dahil her şey sapasağlam çalıştığı halde)

Bende yeni sisteme geçtiğimde pubgde sürekli kernel power 41 yiyordum bilgisayar reset atıyordu sonra derinine inince whea18 cpu çekirdek hatası alıyormuşum meğerse ve all core -30 curve optimizer ı 20 ye geçince bi daha asla yeniden başlatma yaşamadım. Düşük voltajdan sistem yeniden başlatıyormuş meğerse. Kernel power 41 bir sonuçtur hocam sebep değil

Konunun daha derinine inip olay görüntüleyicisindeki WHEA 18 hatalarını söylemesi lazım konu sahibinin
Çoğu zaman psu kaynaklı sorun hocam arkadaşın kullandığı psu zaten Allaha emanet tabi yine sizin yöntemleri denesin ama psu da değişmesi lazım

Çoğu zaman psu kaynaklı sorun hocam arkadaşın kullandığı psu zaten Allaha emanet tabi yine sizin yöntemleri denesin ama psu da değişmesi lazım
abi genelleme yapmamak lazım ben de kernel 41 alıyordum, whea'yı buldum ekran kartından olduğunu gördüm ddu ile driveri silip tekrar kurunca düzeldi

abi genelleme yapmamak lazım ben de kernel 41 alıyordum, whea'yı buldum ekran kartından olduğunu gördüm ddu ile driveri silip tekrar kurunca düzeldi
O da doğru ama yukarıda dediğim gibi arkadaşın kullandığı psu Allaha emanet o yüzden sorun ondan olmasa bile değişmesi lazım diye düşünüyorum

@razorghc

Hocam son attığın fotoğrafın bir öncekisinde bu hata denetiminde yeniden başlatıldı. Yapılan hata denetimi…. Diye diye giden hata senin restart yemene sebep olan şey. Yakaladık.

CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT Zaten bu hatayla mavi ekran yediğinide söylemişsin hocam. Bariz bir donanım kaynaklı restart yiyorsun. Şimdi;

-Bios ve sürücüler tamamen güncel mi? Aygıt yöneticisinde donanımların hepsi ip gibi dizili mi?

-anakartta her şey autoda mı? Senin bilerek özellikle cpu kanadında değiştirdiğin fonksiyonlar oldu mu?

biosum güncel evet en son sürümde . aygıt yöneticisinede baktım herhangi bi problem yok her şey tertemiz dizili
anakartta her şey autoda evet onlarada bakmıştım bu sabah cpu kanadında herhangi bir şey değiştirmedim

O da doğru ama yukarıda dediğim gibi arkadaşın kullandığı psu Allaha emanet o yüzden sorun ondan olmasa bile değişmesi lazım diye düşünüyorum

Psuda olabilir elbette ama direkt psu şimdilik suçlu olmayabilir hocam ona istinaden dedim.

biosum güncel evet en son sürümde . aygıt yöneticisinede baktım herhangi bi problem yok her şey tertemiz dizili
anakartta her şey autoda evet onlarada bakmıştım bu sabah cpu kanadında herhangi bir şey değiştirmedim

Tamam şimdi CMD kısmından bazı şeyler yaptırıcam size. Bakalım cmddeki komutlar ne yaptıracak. Arka planda bişey açık olmasın sadece windows ve boşta 👍

Windows arama kısmına cmd yazın
sağ clickle “yönetici olarak çalıştır” komutuna tıkla hocam
Cmd yönetici olarak açılacak
Aşağıda verdiğim komutları yazarak enterla hocam. Sırasıyla;

İlk önce bunu yazın;
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

Direkt bunu elinizle manuel yazın. Benden kopyalamayın. Arka planda bişey açık olmaması için bu kodları bi yere not edin not defterine yazın yani mesajımı tekrar görmek için tarayıcıyı açmayın. Ne görüyorsanız onu yazın büyük küçük harf ne görüyorsanız onu. fazla boşluk vs bırakmayın dikkat edin. İşlem bitince ikinci verceğim komuta geçiyoruz;

İkinci komut

DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

Bunuda %100 olana kadar bekleyin

Bununda sonucunu bekleyin;

Üçüncü olarakta bunu yazın
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Bunun sonucunuda bekleyin ve CMD sayfasının komple fotoğrafını atın buraya

Daha sonra yine cmdden çıkmayıp dördüncü komuta geçiyoruz;

sfc /scannow

Direkt bunu yazıp enterlayın. Ne görüyorsanız o. sfc /scannow

Bu sfc taramasından sonra ne çıkacağını merak ediyorum

Son düzenleme:
hocam çok garip bir durum ama hepsi temiz sorunsuz çıktı
Tamam şimdi CMD kısmından bazı şeyler yaptırıcam size. Bakalım cmddeki komutlar ne yaptıracak. Arka planda bişey açık olmasın sadece windows ve boşta 👍

Windows arama kısmına cmd yazın
sağ clickle “yönetici olarak çalıştır” komutuna tıkla hocam
Cmd yönetici olarak açılacak
Aşağıda verdiğim komutları yazarak enterla hocam. Sırasıyla;

İlk önce bunu yazın;
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

Direkt bunu elinizle manuel yazın. Benden kopyalamayın. Arka planda bişey açık olmaması için bu kodları bi yere not edin not defterine yazın yani mesajımı tekrar görmek için tarayıcıyı açmayın. Ne görüyorsanız onu yazın büyük küçük harf ne görüyorsanız onu. fazla boşluk vs bırakmayın dikkat edin. İşlem bitince ikinci verceğim komuta geçiyoruz;

İkinci komut

DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

Bunuda %100 olana kadar bekleyin

Bununda sonucunu bekleyin;

Üçüncü olarakta bunu yazın
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Bunun sonucunuda bekleyin ve CMD sayfasının komple fotoğrafını atın buraya

Daha sonra yine cmdden çıkmayıp dördüncü komuta geçiyoruz;

sfc /scannow

Direkt bunu yazıp enterlayın. Ne görüyorsanız o. sfc /scannow

Bu sfc taramasından sonra ne çıkacağını merak ediyorum
hocam cok garip bir durum ama hepsi temiz çıktı

hocam çok garip bir durum ama hepsi temiz sorunsuz çıktı

hocam cok garip bir durum ama hepsi temiz çıktı

Eminsin dimi? Bozuk sistem dosyaları bulundu ve onarıldı gibi bişey çıkmadı yani? Tamamdır süper. Yazılımsal ve dosya olarak temiz sistemin o halde; şimdi;

Kaç tane depolama var bilgisayarda? C ve D olarak iki ssd mi ssd + hdd mi yoksa tek ssd mi?

Eminsin dimi? Bozuk sistem dosyaları bulundu ve onarıldı gibi bişey çıkmadı yani? Tamamdır süper. Yazılımsal ve dosya olarak temiz sistemin o halde; şimdi;

Kaç tane depolama var bilgisayarda? C ve D olarak iki ssd mi ssd + hdd mi yoksa tek ssd mi?
Hiç bir problem çıkmadı. Sadece C diski var 512gb ssd

Hiç bir problem çıkmadı. Sadece C diski var 512gb ssd

yine cmdyi yönetici olarak açıp

chkdsk C: /f /r

Bunu yapıp enterlar mısın ve bunu yapınca sana soru soracakmı? Sorarsa eğer Yes yap yani Y ye bas ve cmdden çıkıp bilgisayarı yeniden başlat. Yeniden başlatınca windowsu açmadan tarama yapıcak ve seni işlem tamamlanınca windowsa atacak. Eğer soru dışında başka bir açıklama görüyorsan buraya fotoğrafını at hocam. Çünkü soru dışında bir şey yazarsa o konuda bende ne yapabileceğimi bilmiyorum

Bunuda yaptıktan sonra size söyleyeceğim iki şey var. Ama üstte yazdığım kodu yap mutlaka çünkü bir daha yapmana hiç gerek kalmayacak. Adım kaçırmamalıyız

1)İntelden ve kullandığın biostan anlayan birine işlemcinde bi tık voltajı fazla çalışabileceği bir ayar yaptırmanı isterim. Yani oyun esnasında işlemci hangi voltajlarda geziniyosa şöyle bi 0.020+ giderse daha iyi olur (örneğin 1.180 de çalışıyorsa 1.200de çalışsın gibi)

2)xmp açıksa xmp kapatıp tekrar oyunlarda vakit geçirmen

Biliyorum xmp devre dışıyken performans baya düşecektir ama en azından ranked gibi önemli maçlara girmeden takılmalık şekilde bolca oyun oynamaya devam et

Xmpnin devre dışı ve işlemcinin bi tık fazla voltaj alarak oyun oynadığında eğer bir yeniden başlatma mavi ekran almazsan artık bu sorun kalktıysa ram işlemci kanadından sorunu yakaladık demektir 🫶

İhtimaller;
1)Xmp profilinde sistem stabil değil ve işlemciyle haberleşme esnasında sorun yaşıyor
2)oyun esnasında işlemciye yeterli voltaj gelmeyip voltaj düşüklüğünden sistem yeniden başlıyor veya kitleniyor

İkisini yaptığın halde yine mavi ekran ve yeniden başlatmalar varsa;

Psu değişim yoluna gidebilirsin
veya mecburen anakart ram işlemci 3 lüsü servise gidecek

Ek olarak ekran kartında bi undervolt veya overclock yok değil mi?

Son düzenleme:
Ekran kartımda vs overclock yok. Ben şimdi pcyi kapattım ama yarın yazdıklarınızı deniyeceğim bana yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederim yarın deneyip döneceğim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,309
Üyeler
199,740
Son üye
keremyoldas41

Geri