RTX 3080 Galax Resmen Yanıyor

Macun değil ki olay. Doğru macun ve doğru boyutta termal pad. Bunları kendisi almaya kalksa zaten 3 bin liradan aşağıya kalkamaz. Zarar verme riski de cabası.
o kadar pahalandılar mı ya

Sorun pad, 3 boyutta pad gerekiyor ve spesifik sertlikte. Bunları direkt sana lazım olan ölçüden değil; 5x5, 10x10 almak zorunda kalıyorsun. E zaten bir boyutun, ortalama kalite bir 5x5'i 700-800 lira. 3 farklı boyut olsa + macun + risk. Onun yerine Profix gibi elinde her boyut ve sertlikte pad olan ve bunları kiloyla satın alan yerlerde bakım yaptırmak ya aynı paraya ya da daha ucuza geliyor.

Sorun pad, 3 boyutta pad gerekiyor ve spesifik sertlikte. Bunları direkt sana lazım olan ölçüden değil; 5x5, 10x10 almak zorunda kalıyorsun. E zaten bir boyutun, ortalama kalite bir 5x5'i 700-800 lira. 3 farklı boyut olsa + macun + risk. Onun yerine Profix gibi elinde her boyut ve sertlikte pad olan ve bunları kiloyla satın alan yerlerde bakım yaptırmak ya aynı paraya ya da daha ucuza geliyor.
ben sadece dandik macun sürecek bilgisayarcı için demiştim o fiyatı. onu yapacak adam 5-6'dan aşağı almaz zaten

ben sadece dandik macun sürecek bilgisayarcı için demiştim o fiyatı. onu yapacak adam 5-6'dan aşağı almaz zaten
Arayıp fiyat almak lazım ama ben çok tutacağını sanmıyorum. Çünkü padleri ve macunları çok iyi özel olarak kendilerine getirtiyorlar kiloyla. O yüzden bence 3-4'den fazla tutmaz.

Ha 3080'e değer mi? Bilemem. Yine de 105 derece oldu, yanıyorum, koşun diye birisinin kendisinin açması çok riskli tabii.

termal macunu kesin al termal ped de alabilirsin ama rastgele alma bi yerden karta uygun boyutu öğrenip öyle al kolay gelsin.
Mx-7 sipariş verdim 9800x3d işlemcim ve ekran kartı için
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

3080'lerde genelde pad'ler de bitik halde oluyor.

105 derece sizi korkutmasın öncelikle, bir şey olmaz uzun vadede kullanılmadığı sürece.

Bakımını sizin yapmanızı önermem. Bu iş için profesyonel destek alın ancak mahalle bilgisayarcısına değil; Profix Bilgisayar var kadıköy'de, onlara vermeyi deneyin. Bu kişilerin elinde her MM'den pad ve kaliteli GPU için pumpout yapmayacak macunlar var. Sadece ekran kartı işlerine bakıyorlar.

Kargo ile yollayabiliyorsunuz kendilerine. Türkiye'de bu adamlardan başka GPU tamiri yapabilen ve GPU'yu bilen başka bir yer yok.

MX-4, MX-6 gibi macunların tamamı; 3080'lerde pumpout yaparlar, 1 aya eski haline gelir.

Yollayın, bakımlarını yapsınlar. Kendiniz girerseniz ya takacağınız pad'in mm'sini tutturmayacak, ya sertliğini tutturmayacak ya da yanlış macunlar sürerek 1 aya tekrar aynı ısıyı elde edeceksiniz.
Dostum benim abimde bilgisayar işlerinde uzman seviyesinde sayılır tek sorun bu işi kalıcı olarak yapmıyor ama kendimize güvenimiz sonsuz tek sorunumuz padleri uygun fiyata bulmak zor ne almam gerektiğini vs araştırıp buldum hatta görsel ekleyeceğim.

Dostum yanlış anlama ama bakım için ne alacağını bilmiyorken bakımı kendin yaparsan, ertesi gün bakım yaptım kart çalışmıyor diye konu açarsın. Bir bilene yaptır
Tavsiyen için teşekkürler, dikkatli oluruz bu konuda

Macun değil ki olay. Doğru macun ve doğru boyutta termal pad. Bunları kendisi almaya kalksa zaten 3 bin liradan aşağıya kalkamaz. Zarar verme riski de cabası.
2-2.5 liraya alabilsek kaliteli olanları çok işimize yarar bi arkadaşta daha 3080 var uyumlu olan padleri onunkinde kullanırız

Arayıp fiyat almak lazım ama ben çok tutacağını sanmıyorum. Çünkü padleri ve macunları çok iyi özel olarak kendilerine getirtiyorlar kiloyla. O yüzden bence 3-4'den fazla tutmaz.

Ha 3080'e değer mi? Bilemem. Yine de 105 derece oldu, yanıyorum, koşun diye birisinin kendisinin açması çok riskli tabii.
IMG_7176.webp

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,232,306
Üyeler
200,894
Son üye
HAYALİPCOLANADAM