Ekran Kartı Almak İstiyorum Yardımınız Lazım

fazelbaba

80+
Reaksiyon skoru
4
arkadaşlar ben normalde komple bir sistem dizecektim ama biraz bütçemde sıkıntı oldu ve bilgisayar işine para ayıramayacağım. Bende çok fazla oyun oynayan ve seven biri olarak yine de geliştirmeden bırakmak istemiyorum o yüzden kendimce bir baktım ve en önemli noktanın ekran kartını değiştirmek olarak belirledim. Sistemim şöyle

ryzen 5 5500 işlemci
rx 560 ekran kartı
16gb ddr4 ram
b450mh anakart

ve gerisini tam olarak bilmiyorum bakmam gerek bilgisayarı ben toplamadım annemler zamanında trendyoldan hazır aldılar bunun mağduruyum. Ben ekran kartını değiştirerek yeteceğini düşünüyorum bir süre. İkinci el 3060 ti almayı uygun gördüm araştırmalarıma göre o da 10k civarı ancak az önce de bir fırsatta 12k ya intel arc b580 alınabiliyorsu sıfıra kafam iyice karıştı. Ekran kartı dışında hiç bir parçayı değiştirecek param yok (1-2k civarı belki çıkar ama daha fazlası olmaz sadece ekran kartına var para) ne alabilirim 10k civarına belki max 3 olur. Sıfır veya temiz 2. el fark etmez

hikaye ağırlıklı oynuyorum rekabetçi oyunlar oynarım ama çoğunluk hikaye türleri

arkadaşlar ben normalde komple bir sistem dizecektim ama biraz bütçemde sıkıntı oldu ve bilgisayar işine para ayıramayacağım. Bende çok fazla oyun oynayan ve seven biri olarak yine de geliştirmeden bırakmak istemiyorum o yüzden kendimce bir baktım ve en önemli noktanın ekran kartını değiştirmek olarak belirledim. Sistemim şöyle

ryzen 5 5500 işlemci
rx 560 ekran kartı
16gb ddr4 ram
b450mh anakart

ve gerisini tam olarak bilmiyorum bakmam gerek bilgisayarı ben toplamadım annemler zamanında trendyoldan hazır aldılar bunun mağduruyum. Ben ekran kartını değiştirerek yeteceğini düşünüyorum bir süre. İkinci el 3060 ti almayı uygun gördüm araştırmalarıma göre o da 10k civarı ancak az önce de bir fırsatta 12k ya intel arc b580 alınabiliyorsu sıfıra kafam iyice karıştı. Ekran kartı dışında hiç bir parçayı değiştirecek param yok (1-2k civarı belki çıkar ama daha fazlası olmaz sadece ekran kartına var para) ne alabilirim 10k civarına belki max 3 olur. Sıfır veya temiz 2. el fark etmez

hikaye ağırlıklı oynuyorum rekabetçi oyunlar oynarım ama çoğunluk hikaye türleri
b580 alacaksan 2k da kullanman lazım hele de o işlemci yoksa üzer. ikinci el alacaksan da mümkün olursa 4060 bulmanı öneririm 3000 serisi artık eskidi. ben amd ekran kartı pek önermem ama rx 7600 falan da bakabilirsin

ryzen 5 5500 işlemci
rx 560 ekran kartı
16gb ddr4 ram
b450mh anakart

5600/rx6600 kombosu yapabilirsen senin için iyi olucaktır.

kral 3060 ti daha iyi değil mi? bana öyle demişlerdi, 12gb lık versiyon da güzel ama düz olduğundan alınmaz demişti arkadaşım
Valla ben VRAM dan ve eğer daha uygun ise düz 3060 alırdım , VRAM performanstan daha önemli hem 3060 da gaaayet yeterli olur. Rx6600-xt falan da bakabilirsin onlar da 3060 a denk gibi ama 3060 da güncel dlss var hikayeli oyunlarda daha güzel görüntü alırsın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

peki ucuz yollu ne alabilirim işlemci?
Bunu satıp üstüne koyup 5600-5600x alabilirsin. Aman aman bir upgrade olmaz ama rekabetçi oyunlarda (Valo,CS, Battlefield) seviye atlatır. Gerçek upgrade için ddr5 e geçmen gerek o da sistemi komple değiştirmek demek.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,231,968
Üyeler
200,810
Son üye
ZladroN

Geri